Μühle R106 και Mühle R 101

Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Εχθες ηρθαν τα πιο προσφατα αποκτηματα μου. Απο ενα Μühle R106 και Mühle R 101.

Επανω η R101, κατω η R106
Εικόνα

Σημερα δοκιμασα την R101 σε ενα All-Mühle-Setup. Απο την αρχη ημουν καπως.. χμ.. Η λεπιδα δεν ηταν κεντραρισμενη, επρεπε να την κρατησω απο τα "αυτακια" και να σφιξω τη λαβη. Το κρατημα της λαβης δεν ειναι καποιο ταχυδακτυλουργικο κολπακι, παρα το οτι ειναι λεια, κρατιεται ευκολα και σχετικα σιγουρα. Ισως λογω του οτι δεν ειναι βαρια. Προσωπικα λογω του οτι εχω συνηθησει τα αναγλυφα τα οποια κρατιουνται πιο ευκολα ειχα μια καποια ανασφαλεια. Ειχα σκεφτει πριν αρχισω το ξυρισμα να βαλω μια πατουρα, αλλα τελικα το ανεβαλα για μια επομενη φορα.
Δεν θα πω οτι εχω τρελλαθει με την αποδοση. Βεβαια δεν σημαινει τπτ, πρωτο ξυρισμα με μια και μονο λεπιδα που δεν ειναι υποχρεωτικο να με κανει καλο ξυρισμα με το συγκεκριμενο εργαλειο - ειμαι στην αρχη ακομη. Η ξυριστικη μηχανη εχει μια καλη κατανομη βαρους. Η κεφαλη ειναι Merkur, ιδια με του 11c. Αλλα σε αυτο η λεπιδα δεν παιζει, καθεται στη μεση και τελος. Εχω δοκιμασει 3 open comb. Η R101 ειναι στην 3η θεση αυτη τη στιγμη, κατι που οπως ειπα δε σημαινει τπτ.. Καποια στιγμη θα δοκιμασω και την R106 και θα αναφερω τις αποψεις μου.. Να υπολογιζετε με το rotation που κανω, περιπου προς το .. Πασχα θα μπορεσω να εκφερω μια ολοκληρωμενη αποψη! :megagrin
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Δημήτρης
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 156 times
Been thanked: 197 times

Δηλαδή όταν ερθει η ώρα να πάρω κάποια να προτιμήσω την 11c? Και κάτι ακόμα σχετικά με το κεντράρισμα που λες, νομίζω ότι και την 33c μου δεν κεντράρει καλά και από τη μια πλευρά είναι λίγο πιο έξω. Να τα χαίρεσαι τα εργαλεία σου, ειδικά από εμφάνιση σκίζουν!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Επικοινωνία:

Ευχαριστω για την ευχη, οποιο εργαλειο αγορασω, το αγοραζω για χρηση και το θελω σε μια 1Α κατασταση. Αν δεν με κανει, το παραδιδω σε αλλον που τον βολευει!

Το ποια να προτιμησεις δεν μπορω να στο πω. Η 11c ειναι πιο κοντη, με πιο χοντρη λαβη, με διαφορετικο κεντρο βαρους. Με την 11c εχω ξυριστει και με κλειστα τα ματια χωρις cut. Με την R 101 δεν θα το εκανα, αν και ειναι ακομη αρχη για να "καταριεμαι". Παντως σε γενικες γραμμες πιστευω οτι οταν βρω το κολπακι της, θα κανει πολυ καλα ξυρισματα.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
17
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Πόσων τεμαχίων είναι Στέφανε?
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
iogi
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
15
Has thanked: 25407 times
Been thanked: 7886 times

Απόστολε, έχω την R106, είναι τριών τεμαχίων.
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Επικοινωνία:

Συμφωνω με τον Γιαννη. Και οι 2 ειναι τριων τεμαχιων και παραδεχομαι οτι η κεφαλη ειναι καλυτερα επεξεργασμενη αποτι στις (νεες) Merkur.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Δορυφέρων
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 46 times
Been thanked: 148 times

Απο την Μühle R 101 μπορουμε να πουμε πως το επομενο σταδιο βαση εμπειριας ειναι η Mühle R 106;
Με το σκεπτικο οτι θελουμε να μεινουμε στην ιδια μαρκα απλα ας το πουμε γιναμε πιο εμπειροι.
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»

Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Επικοινωνία:

H R101 σαν μηχανη με χτενι ειναι πιο επιθετικη αποτι η αδερφη της. Οπως και η 11c απο την 34c για παραδειγμα. Παντα οι μηχανες με το χτενι ειναι πιο επιθετικες και εχει να κανει με τη μορφολογια της κεφαλης και τον τροπο που (δεν) καλυπτει τη λεπιδα. Θεωρητικα ξεκιναμε απο μηχανη με safety bar οπως ειναι η R106 για παραδειγμα, και παμε μετα στο χτενι. Βεβαια σημαντικος παραγοντας παιζει τοδερμα σου. Εαν εχεις ευαισθητο δερμα, μαλλον δεν θα μπορεσεις ποτε να χαρεις μια μηχανη με χτενι..

Σε γενικες γραμμες, θελει εμπειρια για το χτενι. Και "αναισθητο" δερμα... :ninja_hide
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Δορυφέρων
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 46 times
Been thanked: 148 times

Σκεφτομαι την R 101 αλλα με "επιχρυσο" εκει που τωρα εχει χρωμιο.
Στην κεφαλη πες γινεται.
Ο λαιμος και το τελειωμα αραγε λυνονται;

:bigeek
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»

Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Άβαταρ μέλους
JohnnyBlade
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 38 times
Been thanked: 20 times

τελειωμα ποιο λες? αν λες το κατω μερος τις κεφαλης να σου πω οτι αυτη η μηχανη ειναι 3 τεμαχιων.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Double edge razors”