merkur travel 933 cl

Απάντηση
ΛΑΡΡΥ
Νήπιο
Νήπιο
13
Been thanked: 35 times

Λοιπόν, για την 34c που έχω δεν γράφω τίποτα γιατί έχουν ειπωθεί όλα.

Εικόνα

Αυτή μου ήρθε χθες και την δοκίμασα το πρωί. Είναι σαφώς πιο ελαφριά από την 34c. Θα τολμούσα να πω ότι είναι μια 33c σπαστή και λίγο πιο κοντή.
Στο άπειρο χέρι μου δεν ξενίζει όσο η χοντρή αδερφή της και μου επιτρέπει την λίγο περισσότερη πίεση. Θεωρώ ότι είναι πιο οικεία σε χέρι που έχει συνηθίσει τις "απλές" ξυριστικές μηχανές (βλ. μιας χρήσης και τύπου Gillette). Τόσο μάλιστα που αρχίζω και σκέφτομαι ότι έκανα χαζομάρα που αγόρασα την 34c!
Ακόμα μια φορά να υπενθυμίσω ότι μιλάω λόγω απειρίας και όχι λόγω εμπειρίας.
ΥΓ Κανονικές φωτογραφίες και ζύγισμα όταν γυρίσω από διακοπές...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Stefanos την 17 Αύγ 2012, 10:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Διόρθωση του συνδέσμου. Στέφος
Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 1364 times
Been thanked: 4912 times

ΛΑΡΡΥ πως σου φανηκε απο φινίρισμα/ ποιότητα κατασκευής?
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.

(Ο.Ε.)
Άβαταρ μέλους
Antonis
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
14
Has thanked: 30359 times
Been thanked: 30838 times

Μεγειά σου και πάλι. Μην βιάζεσαι να κρίνεις την 34c, αν δεις και εγώ έλεγα ότι δεν ξυρίζομαι καλά με την 33c και τώρα απολαμβάνω μαζί της μερικά από τα καλύτερα ξυρίσματα.
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Fotakas έγραψε:ΛΑΡΡΥ πως σου φανηκε απο φινίρισμα/ ποιότητα κατασκευής?
Φίλε Φώτη θα σου πω εγώ που την εχω φρεσκοαγορασμένη.Εχω κάνει 5 ξυρίσματα μαζί της και δυστυχώς υπάρχει η πιθανότητα να την πουλήσω (στην περίπτωση που με πειράζει το χρώμιο και εξακριβωθεί αυτό με τέστ) Είναι φανταστική μηχανή.Χαίρεσαι να την βλέπεις και να την συναρμολογείς-αποσυναρμολογείς.Ποιότητα κατασκευής στα επίπεδα που μας έχει συνηθήσει η Merkur και πολύ καλό φινίρισμα (εντάξει δεν είναι σαν την Barley που εχω αγοράσει, αλλά αρκετά καλό).Πάντως είναι απίστευτη η πρακτικότητα της.Εχεις στην παλάμη σου την δερμάτινη θήκη της και δεν το πιστεύεις οτι εκει μέσα εχει ξυριστική μηχανή....Αλλά και απο αποτελεσματικότητα δεν πάει πίσω.Την πρώτη φορά που ξυρίστηκα με εξέπληξε,διότι είχα διαβάσει οτι είναι αρκετά πιο ήπια απο την 34c. Εμένα μου φάνηκε μικρή η διαφορά της,και οτι αμα την συνηθήσεις θα κάνει πάρα πολύ καλά ξυρίσματα. Δεν θέλω να την πουλήσω :dash ,δέν θέλω να την πουλήσω :dash δέν θέλω να την πουλήσω :dash (Το χρώμιο μου μέσα :rainy )
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

aris22 έγραψε:Ποιότητα κατασκευής στα επίπεδα που μας έχει συνηθήσει η Merkur
Προσπαθεις να μας πεις οτι ειναι για μπατσες? :megagrin
Αυτο το ξερουμε.. χαχα Γιατι ακομη και την Parker 94R να δεις, ποιοτικα ειναι πιο καλοπροσεγμενη αποτι οι Merkur τα τελευταια 2 χρονια. Οταν ειχα παει να παρω την 34ρα μου, εψαξα αναμεσα σε 9 που ειχε για να βρω μια η οποια θα ηταν σε γενικες γραμμες αποδεκτη. Με λεκεδες στο βιδωμα, ασχημο καθαρισμα καποιων σημειων.. Δραμα. Εχω παρει αποφαση, ετσι και παρω αλλη Merkur, θα ψαξω να ειναι παλιοτερης παραγωγης. Οι νεες ειναι για πολυ ξυλο!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Στέφανε δεν αντιλέγω σε αυτά που λές.Και η δική μου 34 c (αγορασμένη απο το conaught) εχει εκείνο το μικρό σημαδάκι στι πλαινό τμήμα της κεφαλής.(που συζητήσαμε το θέμα στο φόρουμ ,και ολα τα παιδιά είπαν οτι είναι άνευ σημασίας ) Και επειδή το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού , πριν παραγείλω την 933cl συνενοήθηκα με τον Juan απο το Gift & care να την ελέγξει καλά πριν να μου την στείλει πράγμα που δέχτηκε χωρίς κανένα πρόβλημα αφού εγω το ζητούσα (αίτημα το οποίο δεν δέχτηκε ο Paul απο το conaught),και έτσι η μηχανή που παρέλαβα είναι αψεγάδιαστη.
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
ΛΑΡΡΥ
Νήπιο
Νήπιο
13

Κάτι δεν κάνω καλά με την επεξεργασία των posts...
Ξαναγράφω.
Λοιπόν,μετά από μια εβδομάδα κόλαση στη δουλειά με αποκορύφωμα την σημερινή ημέρα, ηρέμησε το κρανίο μου και είπα να συνεχίσω το θέμα που ξεκίνησα.Για να έχουμε μέτρο σύγκρισης την έβαλα σε ένα ξυραφάκι δίπλα συναρμολογημένη και το κουτί της μαζί.
Εικόνα
Για την ποιότητα της μηχανής δεν μπορώ να δώσω ασφαλή αποτελέσματα γιατί και οι δύο μηχανές που έχω είναι merkur. Μου φαίνεται ότι είναι πολύ καλή.Πιστεύω ότι σε πρωτάρη,σαν και του λόγου μου,δεν θα ξενίσει τόσο όσο η 34c λόγω ότι συγχωρεί μιά παραπάνω πίεση.Την χρειάζεται.Βέβαια μετά από τρεις εβδομάδες ξύρισμα στις διακοπές, η 34c μου φάνηκε ευχάριστη,μια σιγουριά που δίνει το βάρος της.
Σε ταξίδι βολεύει απίστευτα λόγω μεγέθους,ειδικά εμένα που ταξιδεύω ελαφριά(μοτοσυκλετιστής βλέπετε...).
Θα αλάξω λίγο τον τίτλο του θέματος, ώστε να προσθέσω και το πινέλο που χρησιμοποιούσα.
Εικόνα
Εικόνα
Πάλι δυο φωτογραφίες,μαζεμένο και συναρμολογημένο. Είναι το muhle silvertrip fibre travel.Θεωρώ ότι είναι καλύτερο από το omega pure bristle που έχω, αλλά το αδικεί το μέγεθός του. Δεν είχα κανένα πρόβλημα στη σαπουνάδα και απο οικονομία χώρου απλά σκίζει.Και η τιμή βέβαια, σε σκίζει! Αν είχα δει νωρίτερα τα πινέλα που πήρε από τον hondo της ομόνοιας ένας συνφορουμίτης (iogi) δε νομίζω να έδινα 26,70 λίρες για αυτό. Οκ, την έκανα, τουλάχιστον την απολαμβάνω.
Από σαπούνι, χρησιμοποιούσα το tabac stick, με τα γνωστά απίστευτα αποτελέσμαστα. Βέβαια γκρίνιαξα λίγο για τον όγκο του.Θα ήταν καλύτερα να είχα τα δείγματα από τις κρέμες που μου στείλανε.Μάλλον θα αγοράσω και μία κρέμα σε σωληνάριο και θα κάνω refil στα βαζάκια.
Άβαταρ μέλους
Antonis
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
14
Has thanked: 30359 times
Been thanked: 30838 times

Η φωτογραφία της λεπίδας δίπλα στη μηχανή συναρμολογημένη, είναι όλα τα λεφτά. Δεν είχα συνειδητοποιήσει το μήκος της.
ΛΑΡΡΥ
Νήπιο
Νήπιο
13

Ένα update.
Είχα παρατηρήσει ότι μετά από το πρώτο ξύρισμα, η μία πλευρά του ξυραφιού δεν ξύρισε καλά.Κάπου έχανε στην κόψη.Μετά το δεύτερο ή τρίτο ξύρισμα έχανε και η άλλη πλευρά του ξυραφιού την κόψη του.
Όπως καταλάβατε έκανα την χαζομάρα να φυλάω το ξυράφι στην κεφαλή και όταν έμπαινε στη θήκη του, η πλευρά που ακούμπαγε στη λαβή, έχανε την κόψη της. Σε πρόσφατο ταξίδι το πήρα χαμπάρι,αφού χάλασα ένα ξυραφάκι, και αποθήκευα το ξυραφάκι,αφού το στέγνωνα, στο χαρτάκι του και μετά στη θήκη με το υπόλοιπο σύνολο. Αποτέλεσμα, να μου κρατήσει το persona επτά διπλά ξυρίσματα, όπως συνήθως.
Πανος
Νήπιο
Νήπιο
10
Has thanked: 2 times
Been thanked: 6 times

Πολύ όμορφη η 933CL,άρτια κατασκευαστικά(άμα τη δέσεις δεν δείχνει κενά στη λαβή)αλλά και πολύ ήπια,πράμα λογικό αφού είναι σχεδιασμένη για ξυρίσματα στο ποδάρι,στην ύπαιθρο κλπ.Μάλλον η ηπιότερη Merkur.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Double edge razors”