Mercur 34c HD - Mercur 42c 1904 Review

Άβαταρ μέλους
Petros.Mp
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 1131 times
Been thanked: 2139 times

Εικόνα
Αριστερά είναι η Mercur 34c και δεξιά η Mercur 42c
Εικόνα
Οι κεφαλές τους
Εικόνα
Αποσυναρμολογημένες
Εικόνα
Το βάρος της Mercur 42c
Εικόνα
Το βάρος της Mercur 34c (Heavy Duty) !
Εικόνα
Το μήκος και των 2 μηχανών
Πέτρος

Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
Άβαταρ μέλους
νικος
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 42 times
Been thanked: 241 times

Διαφορα στην κεφαλη εχουνε; Βαλε και μια απο το πλαι αν θες
Ολα ειναι δρομος
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
14
Has thanked: 30182 times
Been thanked: 30619 times

Σε ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες αλλά έτσι σκέτο όπως το άφησες, χωρίς περιγραφή δεν λέει και πολλά. Μπορείς να μας μεταφέρεις τις εντυπώσεις σου;
Άβαταρ μέλους
Petros.Mp
Λύκειο
Λύκειο
13

2 Φωτογραφίες και των 2 μηχανων από το πλάι, νομίζω ότι πρόκειται για την ίδια κεφαλή. Ας το επιβεβαιώσουν και πιο τα έμπειρα μέλη.

Εικόνα
Mercur 42c
Εικόνα
Mercur 34c

Η Mercur 34c είναι η πρώτη μου μηχανή ασφαλείας, είναι στιβαρή, εύκολη στο χειρισμό, κόβει πραγματικά με το βάρος της και μου βγαίνει ότι είναι πιο επιθετική απο την 42c, η οποία είναι πιο ήπια. Ότι και να γράψω θα είναι λίγο για την αίσθηση μετά το ξύρισμα, πρόσωπο γυαλί, βαθύ ξύρισμα πιο βαθύ απο την 42c, μου δίνει την αίσθηση ότι πρέπει να προσέξω την τεχνική μου γιατί θα με κόψει σε αντίθεση με την 42c που μου δίνει την αίσθηση ότι πρέπει να την πιέσω αρκετά για να με κόψει.

Η Mercur 42c είναι πραγματικά πανέμορφη, κράτημα καλό, μήκος είναι ίδιο με την Mercur 34c οπότε δεν χρειάστηκε να την μάθω (κράτημα, κεφαλή). Όταν την βλέπεις νομίζεις ότι πρόκειται για μηχανή τουλάχιστον 100+ ετών που σε προδιαθέτει να ξυριστείς, να την δοκιμάσεις. Το ξύρισμα της είναι πιο γλυκό από της Mercur34c ίσως επειδή είναι πιο ελαφριά αλλά δεν το καταλαβαίνεις εκτός και αν την συγκρίνεις ταυτόχρονα με την 34c. Μου φαίνειται ότι θα χρησιμοποιώ καθημερινά μιας και είναι ήπια στο ξύρισμα και θα αφήσω την 34c για special ξυρίσματα. Λεπίδες χρησιμοποίω και στις 2 personna.

Υ.Γ Άργησα να γράψω το κείμενο λόγω σειρήνας-συναγερμού του 20ημερών γιου μου που πεινάει... :megagrin
Πέτρος

Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
14
Has thanked: 30182 times
Been thanked: 30619 times

Ναι, η κεφαλή είναι η ίδια.

Είναι λογικό να κάνει πιο βαθύ ξύρισμα, μιας και έχοντας την ίδια κεφαλή αλλά μεγαλύτερο βάρος από την 42C την κάνει πιο επιθετική.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antonis την 31 Μαρ 2013, 14:03, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
νικος
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 42 times
Been thanked: 241 times

Μαλλον εχεις δικιο ιδιες μου φαινονται και μενα

Ω!!!! Πετραν να σου ζηση!!
Ολα ειναι δρομος
Άβαταρ μέλους
stelakis1914
Λύκειο
Λύκειο
14
Has thanked: 597 times
Been thanked: 496 times

Εγώ θα σχολιάσω ότι η λαβή της 42C που είναι ίδια με της 41C και απαρτίζουν μαζί την σειρά "1904 classic", είναι τρομερά άβολη. Θα χαρακτήριζα το κράτημα της αρκετά γλιστερό και ιδίως το ball end τελείωμα της λαβής όπου ο αντίχειρας κάνει τσουλήθρα! Θα απέρριπτα την συγκεκριμένη σειρά αποκλειστικά λόγω λαβής. Όποιος θέλει την κεφαλή της με τα πλεονεκτήματα που αυτή συγκεντρώνει σε μηχανή τριών τεμαχίων, ας προτιμήσει την 33C ή την 15C σε open comb πληρώνοντας κάτι παραπάνω.
chris82
Δημοτικό
Δημοτικό
12
Has thanked: 410 times
Been thanked: 205 times

Θα συμφωνήσω με τον Στέλιο σχετικά με την λαβή της 41-42c .Οπτικά μου αρέσει πάρα πολύ και αυτός ήταν ο λόγος που την πήρα , στην χρήση της όμως με δυσκολεύει αρκετά.Επίσης μια παρατήρηση ακόμα,
η λαβή είναι εξάγωνη και όταν βιδώνει με την λεπίδα τερματίζει σε τέτοια θέση που σε αναγκάζει να την κρατάς οχι απο το επίπεδο μέρος αλλά απο τις ακμές κάτι που προσωπικά δεν μου αρέσει.
Άβαταρ μέλους
Petros.Mp
Λύκειο
Λύκειο
13

Θα συμφωνήσω και με τους 2 σας, όταν την είδα στον Ξένο αυτό είπα από μέσα μου, θα σου φύγει και θα σφαχτείς. Απο την άλλη έβλεπα την λαβή της που είναι πραγματικά πανέμορφη και μου λεγε "δοκίμασε με", σε κέρδιζε να την αγοράσεις να δεις πως είναι, πως ξυρίζει και φυσικά με κέρδισε. Πάντα όταν κρατάω μηχανή γενικά έχω τελείως στεγνά χέρια γιατί είχα τον ίδιο φόβο και με την 34c, σήμερα που την δοκίμασα για πρώτη φορά δεν μπορώ να πω ότι ένιωσα οτι θα μου γλιστρήσει, θα μου φύγει και θα κοπώ, βέβαια τα χέρια-δάκτυλα μου είναι μικρά προς μεσαία και με βολεύει το κράτημα στην λαβή, στις ακμές και όχι στο τέρμα της με το μικρό δάκτυλο. Να γράψω και κάτι σημαντικό, την αγόρασα με 20€ που ακόμα και μελλοντικά δω ότι δεν με βολεύει και ότι θα με σφάξει λόγω λαβής θα την κρατήσω ως classic μοντέλο.
Πέτρος

morisonhotel
Νήπιο
Νήπιο
12
Has thanked: 3 times
Been thanked: 2 times

εχω την 42c.και μονο η ρετρο εμφανιση της καλυπτη ολα τα αλλα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Double edge razors”