2 Φωτογραφίες και των 2 μηχανων από το πλάι, νομίζω ότι πρόκειται για την ίδια κεφαλή. Ας το επιβεβαιώσουν και πιο τα έμπειρα μέλη.

Mercur 42c

Mercur 34c
Η Mercur 34c είναι η πρώτη μου μηχανή ασφαλείας, είναι στιβαρή, εύκολη στο χειρισμό, κόβει πραγματικά με το βάρος της και μου βγαίνει ότι είναι πιο επιθετική απο την 42c, η οποία είναι πιο ήπια. Ότι και να γράψω θα είναι λίγο για την αίσθηση μετά το ξύρισμα, πρόσωπο γυαλί, βαθύ ξύρισμα πιο βαθύ απο την 42c, μου δίνει την αίσθηση ότι πρέπει να προσέξω την τεχνική μου γιατί θα με κόψει σε αντίθεση με την 42c που μου δίνει την αίσθηση ότι πρέπει να την πιέσω αρκετά για να με κόψει.
Η Mercur 42c είναι πραγματικά πανέμορφη, κράτημα καλό, μήκος είναι ίδιο με την Mercur 34c οπότε δεν χρειάστηκε να την μάθω (κράτημα, κεφαλή). Όταν την βλέπεις νομίζεις ότι πρόκειται για μηχανή τουλάχιστον 100+ ετών που σε προδιαθέτει να ξυριστείς, να την δοκιμάσεις. Το ξύρισμα της είναι πιο γλυκό από της Mercur34c ίσως επειδή είναι πιο ελαφριά αλλά δεν το καταλαβαίνεις εκτός και αν την συγκρίνεις ταυτόχρονα με την 34c. Μου φαίνειται ότι θα χρησιμοποιώ καθημερινά μιας και είναι ήπια στο ξύρισμα και θα αφήσω την 34c για special ξυρίσματα. Λεπίδες χρησιμοποίω και στις 2 personna.
Υ.Γ Άργησα να γράψω το κείμενο λόγω σειρήνας-συναγερμού του 20ημερών γιου μου που πεινάει... :megagrin