Merkur 11c

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Δορυφέρων
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 46 times
Been thanked: 148 times

Το 1ο εχει λεει Ισπανικη εκδοση μα την τουρκικη σημαια και φυσικα το αναλογο κειμενο !

:beah2
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»

Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Άβαταρ μέλους
ch2700
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 672 times
Been thanked: 1639 times

Πριν απο ένα ημίχρονο είχα το πρώτο μου ξυρισμα με την 11c. Είναι μια παρα πολύ καλή μηχανή η οποία θέλει λίγο προσοχή κυρίως στο κόντρα. Η αίσθηση στο χέρι είναι πολυ καλή το βάρος τέλειο. Ενώ όμως με ενθουσίασε το αποτέλεσμα δεν με ενθουσίασε η αίσθηση στο δέρμα. Χωρίς να κόπω απλά το άγγιγμα της. Αυτό έχει να κάνει με το open έχω την εντύπωση. Το close της 106 είναι πολυ ποιο ευχάριστο. Δεν ξέρω ίσως υπαρχει open που είναι πιο φιλική απο πλευράς αίσθησης. Το μαχαίρι όμως δεν συγκινείται με τίποτα.
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Νίκο ήμουν στο τσακ να την παραγγείλω και με τα λεγόμενα σου έκανα πίσω και προβληματίστηκα λίγο...Τι να πω, ίσως επειδή ξυρίστηκες πρώτη φορά με open comp, λίγο η πίεση ,λίγο η γωνία, κάτι θα έπαιξε ρόλο...Έτσι και αλλιώς και ο Δορυφέρων είχε πει
Δορυφέρων έγραψε:Με τον καιρο θα κανετε και Κοντρα ακομη με αυτην
Πάντως καλά θα ήταν να μας έλεγε πάλι τη γνώμη του για το τι μπορεί να έφταιξε....Περιμένουμε λοιπόν....(άντε για να την χτυπήσω,λίγες μείνανε.... :drool )
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
ch2700
Λύκειο
Λύκειο
13

Άρη να ξεκαθαρίσουμε ότι σαν μηχανή δηλαδή δέσιμο βάρος κλπ είναι καταπληκτική. Σαν ξυρισμα απίθανο. Σήμερα είμαι σαν να ξυριστικα πρωί πρωί. εκείνο που δεν με ενθουσίασε είναι το "τρέξιμο" της μηχανής στο μάγουλο. Ίσως είναι το open comb. Εάν εσύ έχεις ξανά ξυριστει με αυτό το είδος και το γουσταρης παρτενέρ με κλειστά τα ματιά. Εγω θα μπορώ να βγάλω συμπέρασμα αφού πάρω και την 101 που είναι επίσης open. Αλλα πριν θα πάρω μια Μερκουρ closed. Και είπα ότι έκλεισα ως άντρας.
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Φίλε Νίκο, οχι δεν έχω ξυριστεί ξανά με open comb γι' αυτό προβληματίστηκα.Εχω την 34c hd η οποία είναι φανταστική μηχανή (και δεν τη δοκίμασα ακόμη με Feather).Δεν είναι οτι δεν είμαι ευχαριστημένος και θέλω κάτι καλύτερο, απλά θέλω να πάρω άλλες 2 μηχανές πολυ καλές και να κλείσω την συλλογή μου (τώρα βέβαια αν μετά απο αρκετά χρόνια,γεροί να είμαστε βγεί κάτι φοβερό , εννοείται οτι θα το χτυπήσω.Απλά δεν θέλω να πάρω κάτι και να το μετανιώσω.Οχι οτι δεν είναι φοβερή μηχανή, αλλά μπορεί κάποια δέρματα να τα ερεθίζει...Το κακό με ολα αυτά είναι οτι δεν μπορείς να κάνεις μια δοκιμή αλλά βασίζεσαι στις δοκιμές των άλλων(που ο καθένας έχει διαφορετική επιδερμίδα).
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
ch2700
Λύκειο
Λύκειο
13

Νομίζω ότι εφόσον μιλάμε για"συλλογή" πρέπει να έχεις μια open. Γιατί όχι αυτή. Όπως σου είπα εγω θα πάρω και άλλη open. Και κάποια άλλη που θα μου γιαλισει. Το σίγουρο είναι ότι η closed είναι για κάθε μέρα ενώ η open όχι. Αυτή είναι η γνώμη μου φυσικά. Περισσότερο με "χάλασε" το κόντρα. Αλλα θα δοκιμάσω και άλλο και βλέπουμε.

Nikos
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nikos
GIKARADI
Νήπιο
Νήπιο
14
Been thanked: 5 times

Μετα απο πολυ καιρο χρηση σαβετας και ξυρισμα καθημερινο (το παρακανα κ με ως 3 /μερα-στα πλασισια της εξασκησης και τεσταρισματων αλλα και σκληραγωγησης της επιδερμιδας -ναι ειναι εφικτο) χρησιμοποιησα χτες την 11αρα με λεπιδα gillette /1....μου φανηκε σαν αρσακειαδα σε μαθημα θρησκευτικων .....σημερα δε χρησιμοποιησα την gillette 1ooo tto με elios/1 επισης ολα αψογα τοσο απο απαλοτητα οσο κ απο αποδοση

Πιστευω οτι τα safety razors και η σαβετα την θελουν πιεση(υπο ψαγμενη γωνια προσβολης ) ωστε να παρακολουθουν καλυτερα τις καμπυλες του προσωπου και το κλου ειναι η προσαρμογη της ταχυτητας κινησης στα δεδομενα καθε μερας οσον αφορα την κατασταση του προσωπου ,διαθεση , χρονο σχημα προσωπου κτλ

Ισως αμφισβητηθουν απο καποιους τα παραπανω αλλα να πω οτι παρολο που ξυριζομαι με το gillette g1000 απο τα 90ς δεν ειχα την τιμη να γνωριστω με τα feather

παντως παρηγγειλα απο τον ξενο μια merkur41c επειδη απο την Θεσσαλονικη γυρισα απρακτος

Η Svetlana επειδη ειδε στα μελια μου ματια μιαν θλιψη μου εφερε 5 κουτακια rapira για να παρηγορηθω !!!!!!!
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Καθε safety razor εχει τη δικια του γωνια (αναλογα με την κεφαλη - οπως ειναι σημερα τα πραγματα, ας χωρισουμε τις μηχανες απλα και μονο ανα μαρκα και μετα με safety bar ή χτενακι. Αλλωστε οι διαφορες σημερα ειναι στις λαβες), αρα και την απαιτουμενη πιεση. Θα το θεσω απλα. Αν π.χ. με το R41 ασκησεις την πιεση που αρκεις με το 11c και χρησιμοποιησεις την ιδια γωνια, να εισαι σιγουρος οτι μαζι με τα γενια θα παρεις και αλλα πραγματα τα οποια δεν το θες.. :megagrin

Tολμω να πω οτι το ιδιο ισχυει και με τις σαβεττες. Φυσικα αν υπαρχει καποιος που μπορει να μας κατατοπισει, ας το κανει!
Εικόνα
GIKARADI
Νήπιο
Νήπιο
14
Been thanked: 5 times

stefanos συνομολογω στο οτι η γωνια προσβολης (που διαφερει απο μηχανη σε μηχανη) ,η πιεση που χρειαζεται καθε μηχανη στον καθενα μας ξεχωριστα ,και η ταχυτητα κινησης ειναι οι ακρογωνιαιοι λιθοι της υλοποιησης της τεχνικης που θα αποδωσει τα μεγιστα και θα αναδειξει τα θετικα χαρ/κα απο καθε μηχανη.

και στη δικη μου περιπτωση να πω οτι τα φιλετα που εχω κοψει ειναι απο δικα μου λαθη κ οχι των μηχανων δηλαδη οφειλα να εχω σωστη γωνια ,σωστη πιεση και σωστη ταχυτητα σε συνδιασμο με σωστο πρεπ και σαπουνια

Ξερει κανεις γιατι ενα μαλλον πετυχημενο μοντελο οπως η 11αρα δεν παραγεται πια??????????? :boeller
Άβαταρ μέλους
Δορυφέρων
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 46 times
Been thanked: 148 times

Yes, it's true, the Merkur 11c is discontinued, production stopped half a year ago. Some old manufacturing machinery or tool is worn out and according to Merkur it's not viable to replace it.

http://badgerandblade.com/vb/showthread ... scontinued" onclick="window.open(this.href);return false;
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»

Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Απάντηση

Επιστροφή στο “Double edge razors”