Merkur 11c

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Η Merkur 11c ειναι μια επιχρωμιωμενη ξυριστικη μηχανη με τεραστια ιστορια.

Φτανει να σκεφτει κανεις οτι παραγεται χωρις παυση απο το 1931 χωρις ιδιαιτερες αλλαγες στο σχεδιο! Εχει ολικο μηκος 8,2 εκατοστα. Η λαβη ειναι περιπου 7,3 εκατοστα. Συνολικο βαρος 73 γραμμαρια. Το πανω μερος της κεφαλης ζυγιζει 15 γρ., η λαβη με την βαση της κεφαλης αλλα χωρις τον πειρο 31 γραμμαρια, και ο ιδιος ο πειρος 27 γραμμαρια. Η καθε πλευρα εχει 11 δοντακια μηκους 2 χιλιοστων το ενα. Γιαννη (iogi(, καπου ειδα οτι ειναι 78 γραμμαρια βαρια η μηχανη. Εγω τα 73 τα εβγαλα απο την ηλεκτρονικη ζυγαρια ακριβειας της κουζινας. Κανε ενα τσεκ τη δικια σου σε παρακαλω!
Πολυ καλη επεξεργασια μεν αλλα κατα την αποψη μου με περιθωρια βελτιωσης. Το απεδειξε η Edwin Jagger με τις κεφαλες της Mühle! Σε γενικες γραμμες στο χερι δινει μια στιβαρη εικονα, πολυ καλο ζυγισμα, αρα και ελεγχος της μηχανης, σε οποιαδηποτε σταση, θεση ή γωνια. Σαν ενα μικρο bulldog! Μην ξεχναμε οτι το σχεδιο βεβαιως προερχεται απο ενα παρομοιο της Gillette, με τη διαφορα οτι η Gillette σημερα εχει αποφασισει να βγαζει πολυχρωμα μοτοσακο!

Η κεφαλη εχει μια εντελως διαφορετικη γεωμετρια με αποτελεσμα να θελει εξασκηση. Οπως ολες οι open comb, η γραμμη κοπης της λεπιδας ειναι απροστατευτη. Που σημαινει οτι ερχεται αμεσα σε επαφη με το δερμα και τα γενια! Πιο επιθετικη απο την 38c, απο οποιαδηποτε Tech ή superspeed (συμπεριλαμβανομενων και των εκατονταδων αντιγραφων τους), αγγιζοντας την αποδοση μια adjustable σε υψηλη σκαλα.. Και ξεπερνωντας την, συγκινομενη με την slim adjustable ή και την fatboy της Gillette.

Να τονισω οτι λογω καιρου και γενικοτερων συνθηκων αναγκαστηκα να βγαλω με φλας. Εχει σαν αποτεσεμα να μην μπορω να παω πολυ κοντα στο αντικειμενο που θελω να φωτογραφησω. Εξ αποστασεως δε λειτουργει το macro καλα. Ενας φαυλος κυκλος.. Αλλα ελπιζω να σας αρεσουν και να σας εχουν διαφωτισει οι φωτο!

Εικόνα

Λεπτομεριες

Εικόνα

Τα ιερα 3 απαρτια (καποιο παιχνιδι του φωτος στον πειρο, δεν εχει ουτε σκουρια ουτε τιποτε! Ασημι επρεπε να ειναι και στη φωτο!)
Εικόνα

Σε γενικες γραμμες συνοψιζοντας, προκειται για ενα φοβερο μικρο, ευκολοχρηστο εργαλειο, το οποιο απαιτει προσοχη και ευλαβια στη χρηση του! Σιγουρα υπαρχουν και "δυνατα", αλλα σε καμμια περιπτωση δεν συγχωρει λαθη! Θελει λιγο εξασκηση η γεωμετρια του, αλλα ακομη και χωρις αυτην κανει πολυ καλα ξυρισματα!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
iogi
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
15
Has thanked: 25407 times
Been thanked: 7886 times

Stefanos έγραψε: Γιαννη (iogi(, καπου ειδα οτι ειναι 78 γραμμαρια βαρια η μηχανη. Εγω τα 73 τα εβγαλα απο την ηλεκτρονικη ζυγαρια ακριβειας της κουζινας. Κανε ενα τσεκ τη δικια σου σε παρακαλω!
Αν έχω γράψει κάπου 78 είναι λάθος. Την έχω μετρήσει 74,1 με την δικιά μου ζυγαριά ακριβείας. Θα την ξαναζυγίσω το βράδυ.
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Επικοινωνία:

Δεν εννοουσα οτι το εγραψες εσυ 78, σε online shops το ειδα. Και θελω να ξερω αν ειναι ετσι..
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
iogi
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
15

Εγώ το έχω δει και πιο πάνω σε κάποια sites... Ο καθένας γράφει ότι θέλει...
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
Aris
Λύκειο
Λύκειο
16
Has thanked: 34 times
Been thanked: 50 times

Να τη χαιρεσαι!! :megagrin
My Ammo
Μηχανή: Edwin Jagger DE89L
Πινέλα: Boar Omega 10018, 10048, 2x10065, Edwin Jagger pure badger
Κρέμες: Body Shop Maca Root, Nivea
Σαπούνια: Valobra, Mama Bear Lavender
Λοσιόν: 4711, Floid Suave
Balm: Body Shop Maca Root
Άβαταρ μέλους
iogi
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
15

Επανέρχομαι...
Τελικά το 74,1 ήταν 74,7. Για την ακρίβεια έπαιζε ανάμεσα στο 74,6 και το 74,7. Παραθέτω και το ζύγισμα της Feather, 89,9, την προηγούμενη φορά την είχα βρει 89,8.
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
zamc
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
15
Has thanked: 18 times
Been thanked: 49 times

Stefanos έγραψε: Πιο επιθετικη απο την 38c, απο οποιαδηποτε Tech ή superspeed (συμπεριλαμβανομενων και των εκατονταδων αντιγραφων τους), αγγιζοντας την αποδοση μια adjustable σε υψηλη σκαλα.. Και ξεπερνωντας την, συγκινομενη με την slim adjustable ή και την fatboy της Gillette.
Στέφο απλά για να εχω ακόμα ένα μέτρο σύγκρισης της επιθετικότητας (αν μπορεί να συγκριθεί βέβαια), σε σχέση με την futur πχ που όλοι ξέρουμε την επιθετικότητα της (ή την φανταζόμαστε!) μπορείς να πείς ποια είναι πιο επιθετική?
OTI KAI NA KANEIΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟ,
ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.
M.GANDHI
Άβαταρ μέλους
JohnnyBlade
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 38 times
Been thanked: 20 times

αν θες να σου πω εγω απλα κατι.
ειναι εντελως διαφορετικη η μια απο την αλλη μηχανη.
και αν θες την γνωμη μου μην παρεις απο τωρα ουτε open ουτε futur.
Άβαταρ μέλους
zamc
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
15
Has thanked: 18 times
Been thanked: 49 times

Ναι Γιάννη σίγουρα δεν θα πάρω καμία απο τις 2! :megagrin
Απλά ρωτάω για να δώ γενικά διαφορά σε επιθετικότητα μιας open με μια closed(futur) που ειναι γνωστή η επιθετικότητα της!
OTI KAI NA KANEIΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟ,
ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.
M.GANDHI
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Επικοινωνία:

Χρηστο θα συμφωνησω με το Γιαννη!

Αν και closed comb η Futur ειναι μια ιδιαζουσα περιπτωση και δικια της κατηγορια στο θεμα επιθετικοτητας. Μπροστα της η 11c ειναι παιχνιδακι. Και οι open comb ειναι γενικοτερα πιο επιθετικες απο τις (αλλες) closed μηχανες..
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Double edge razors”