Ευαίσθητο δέρμα - σκληρά γένια
- dimitris
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 149 times
- Been thanked: 1807 times
Πήρα Astra Keramic να δοκιμάσω - τις τελευταίες του Τσομπάρη.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
- iogi
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 15
- Has thanked: 24867 times
- Been thanked: 7864 times
Ωπα... Τέρμα δηλαδή?
Γιάννης
- dimitris
- Εξειδίκευση
- 13
Δεν ξέρω, αλλά από ότι διαβάζω δεν τις ξαναβγάζουν. Επίσης ούτε ο Ξένος ούτε ο Τσομπάρης έχουν αλλά μπορεί να έτυχε και να είναι ράδιο-αρβύλα τα υπόλοιπα.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
- Δορυφέρων
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 46 times
- Been thanked: 148 times
@ dimitris οπως μου τα λες η λυση ειναι η πιο πανω.Apostolos έγραψε:Υπό την προϋπόθεση ότι κάνεις καλή προετοιμασία...
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»
Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- dimitris
- Εξειδίκευση
- 13
Μα κάνω προετοιμασία πολύ καλή, ζεστό ντους, πλύσιμο με σαπούνι, άπλωμα αφρού 3 λεπτά και μετά περιμένω άλλα 2 λεπτά.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
- Νεκρομάντης
- Δημοτικό
- 13
- Has thanked: 148 times
- Been thanked: 41 times
Τα δύο λεπτά που περιμένεις μετά από το άπλωμα του αφρού τα θεωρώ περιττά, άσε που μπορεί να στεγνώνει και ο αφρός αν είναι λίγο σφιχτός...
Πάντως αφού προσέχεις την προετοιμασία, τότε η λύση για εμένα είναι η τεχνική.
Ακόμα (αν και ανορθόδοξο και κατακριτέο από πολλούς) θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις να ξυριστείς με ΚΡΥΟ νερό...
Σε εμένα λειτουργεί καλύτερα και περιορίζει τους ερεθισμούς, αφού μπορεί θεωρητικά να μην είναι τόσο βαθύ το ξύρισμα όσο με το ζεστό νερό, αλλά επειδή έχω την τάση να ασκώ περισσότερη πίεση από την αναγκαία, με το ζεστό νερό το δέρμα μου μαλακώνει πολύ και γίνεται υπερβολικά ευαίσθητο με αποτέλεσμα να το "γδέρνω".
Έχω συνηθίσει από πιτσιρικάς να ξυρίζομαι με κρύο νερό, και το ζεστό νερό (το δοκίμασα πρώτη φορά πριν από μερικούς μήνες που μπήκα στον κόσμο του παραδοσιακού ξυρίσματος με de) δεν με βόλεψε ιδιαίτερα.
Πάντως αφού προσέχεις την προετοιμασία, τότε η λύση για εμένα είναι η τεχνική.
Ακόμα (αν και ανορθόδοξο και κατακριτέο από πολλούς) θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις να ξυριστείς με ΚΡΥΟ νερό...
Σε εμένα λειτουργεί καλύτερα και περιορίζει τους ερεθισμούς, αφού μπορεί θεωρητικά να μην είναι τόσο βαθύ το ξύρισμα όσο με το ζεστό νερό, αλλά επειδή έχω την τάση να ασκώ περισσότερη πίεση από την αναγκαία, με το ζεστό νερό το δέρμα μου μαλακώνει πολύ και γίνεται υπερβολικά ευαίσθητο με αποτέλεσμα να το "γδέρνω".
Έχω συνηθίσει από πιτσιρικάς να ξυρίζομαι με κρύο νερό, και το ζεστό νερό (το δοκίμασα πρώτη φορά πριν από μερικούς μήνες που μπήκα στον κόσμο του παραδοσιακού ξυρίσματος με de) δεν με βόλεψε ιδιαίτερα.
Μανώλης
"the blind are leading the blind are leading the blind"
"the blind are leading the blind are leading the blind"
- dimitris
- Εξειδίκευση
- 13
Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές.
Σήμερα ξυρίστηκα με Astra Keramik και ήταν πολύ καλύτερο το αποτέλεσμα.
Επίσης στην δική μου περίπτωση, πολύ σημαντικό είναι το πρωινό ξύρισμα αντί για αργά το βράδυ που έκανα μερικές φορές.
Σήμερα ξυρίστηκα με Astra Keramik και ήταν πολύ καλύτερο το αποτέλεσμα.
Επίσης στην δική μου περίπτωση, πολύ σημαντικό είναι το πρωινό ξύρισμα αντί για αργά το βράδυ που έκανα μερικές φορές.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός