Ευαίσθητο δέρμα - σκληρά γένια

Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

[Καλημέρα σε όλους!]
Ο κουρέας που με ξύριζε μου είχε σχολιάσει οτι τα γένια μου είναι σκληρά και το δέρμα μου ευαίσθητο. Το έχω παρατηρήσει και εγώ τώρα στο π.ξ..

Η ερώτηση μου είναι η εξής:
Εκτός απο πολύ καλή προετοιμασία, υπάρχει κάτι άλλο να μην ερεθίζει το δέρμα; Π.χ. πιο επιθετικό ξυράφι για να κόβει τις τρίχες σε λιγότερα περάσματα; Ή ένα pre-shave oil;
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Άβαταρ μέλους
Arisk
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 1273 times
Been thanked: 790 times

Per-shave oil ναι, αλλα για ξυράφι μάλλον το αντίθετο θα έλεγα. Το επιθετικό ξυράφι ναι μεν θα πάρει εύκολα τα γενια αλλα θα σου κάνει εύκολα Ερεθισμούς. Εγω που είμαι στην ίδια κατηγορία με σενα βολευτηκα με τις Astra superior platinum
Άρης
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Ο ερεθισμος του δερματος μπορει να επελθει και ως μερος μιας αλλεργικης αντιδρασης απο τα συστατικα της κρεμας/σαπουνιου που χρησιμοποιεις. Με αλλα λογια ισως να εχεις και καποιο προβλημα με καποια απο τα συστατικα. Αυτο ειναι κατι που ο ιδιος πρεπει να βρεις και κανεις δεν μπορει να βοηθησει. Σε γενικες γραμμες προσπαθηε πρωτα να χρησιμοποιησεις με οσο το δυνατον λιγοτερα ορυκτα συστατικα, χωρις paraben, συντηρητικα, κλπ κλπ κλπ
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13

Στέφανε, χρησιμοποιώ αρκετά καλά software, δηλαδή σαπούνια Cade, La Toja, Tabac κτλ.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Αν δεν είναι τα συστατικά θα έλεγα όχι επιθετική μηχανή αλλά μια επιθετική λεπίδα. Έχεις δοκιμάσει Feather.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13

Όχι ακόμα. Να σου πω την αλήθεια θα ήθελα να έχω περισσότερη εμπειρία με πξ (έχω 15 ξυρίσματα μέχρι σήμερα) πριν βάλω Feather.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Και τα 3 που ανεφερες εχουν Tetrasodium Etidronate κοινο.

Κανε ενα τσεκ τη συνθεση τους

Tabac Original
Potassium Stearate, Sodium Stearate, Potassium Tallowate, Potassium Cocoate, Aqua, Sodium Tallowate, Parfum, Sodium Cocoate, Glycerin, Potassium Hydroxide, Tetrasodium EDTA, Tetrasodium Etidronate, Sodium Hydroxide, CI 77891, Limonene, Hydroxycitronellal, Linalool, Citronellol, Coumarin, Alpha-Isomethyl Ionone, Geraniol, Evernia Prunastri Extract, Cinnamyl Alcohol, Isoeugenol, Benzyl Salicylate, Benzyl Alcohol, Eugenol, Citral, Evernia Furfur-Acea Extract

L'Occitane Cade
Potassium Palmate, Sodium Palmate, Aqua, Potassium Stearate, Potassium Palm Kernelate, Sodium Palm Kernelate, Sodium Stearate, Glycerin, Palm Kernel Acid, Parfum, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Helianthus Annuus Seed Oil, Juniperus Oxycedrus Wood Oil, Fusanus Spicatus Wood Oil, Rosmarinus Officinalis Leaf Oil, Helichrysum Italicum Extract, Stearic Acid, Tocopheryl Acetate, Cera Alba, Sodium Chloride, Titanium Dioxide, Cetearyl Alcohol, Cetyl Palmitate, Cetyl Alcohol, Paraffinum Liquidum, Ceteareth-33, Pentasodium Pentetate, Tetrasodium Etidronate

La Toja
Potassium Stearate, Potassium Cocoate, Potassium Palmitate, Sodium Stearate, Aqua, Glycerin, Sodium Cocoate, Sodium Palmitate, Coconut Acid, Parfum, Mineral Salts, Coumarin, Limonene, Linalool, Butylphenyl Methylpropional, Tetrasodium EDTA, Tetrasodium Etidronate, CI 77891

Δεν ειναι υποχρεωτικο να εισαι σε μια ουσια αλλεργικος, μπορει π.χ. σε δυο ξεχωριστα (σε διαφορετικα προϊοντα) να μην εισαι, αλλα αν συνδυαστουν η με την μια αλλη να εισαι...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13

:dash
Και εγώ νόμιζα ότι ήταν καθαρότατα αυτά τα προιόντα...
Στέφανε σε ευχαριστώ. Δεν νομίζω να με ερεθίζει κάτι, αλλά έχω προσέξει οτι όσο πιο φρέσκια είναι η λεπίδα, τόσο πιο εύκολο το ξύρισμα. Και επίσης, μου ταίριαξαν πολύ οι Astra Superior Platinum αλλά ακόμα δοκιμάζω.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29522 times
Been thanked: 29732 times

Δημήτρη, επειδή δεν θυμάμαι, πόσα περάσματα κάνεις; Κάνεις και κόντρα (π.χ. στο τελευταίο); Έχεις παρατηρήσει τους ερεθισμούς σε κάτι συγκεκριμένο, κατά την διάρκεια του ξυρίσματος ή μετά από αυτό; Πολλοί παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς. Εφόσον κάνεις σωστή προετοιμασία, μπορεί να οφείλονται σε κάποιο συστατικό, όπως πολύ σωστά επισήμανε ο Στέφανος. Αυτό είναι κάτι που το διαπιστώνεις αν δουλέψεις με ένα άλλο προϊόν (software). Ένας άλλος παράγοντας, είναι αν ασκείς παραπάνω πίεση από το κανονικό. Εμένα οι περισσότεροι ερεθισμοί που είχα στο παρελθόν (ακόμη και τώρα καμιά φορά όταν χρησιμοποιώ την 33άρα) είναι από τα πολλαπλά περάσματα και η άσκηση παραπάνω πίεσης στην προσπάθεια να κοπούν βαθύτερα τα γένια. Αυτό το έλυσα με μια πολύ επιθετική μηχανή, αλλά με πολλές προϋποθέσεις!!! Επίσης, όπως και πάλι πολύ σωστά ανέφερε ο Απόστολος, μπορεί να μην σου έκατσε η λεπίδα ή ακόμη να έχεις ανάγκη μιας πιο κοφτερής λεπίδας (αν σου είναι εύκολο πες μας ποιες χρησιμοποιείς για να μην ψάχνω τα προηγούμενα setup σου). Μου έτυχε στην αρχή, λαμβάνοντας υπόψιν βέβαια και της απειρίας, να χρησιμοποιήσω λεπίδες που να μου κάνουν την μούρη για τ' ανάθεμα. Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο να φταίει η τεχνική (κλίση λεπίδας σε σχέση με το πρόσωπο, φορά των γενιών κλπ).
Δυστυχώς κανείς μας δεν μπορεί να σου πει με σιγουριά τι από όλα αυτά ισχύει. Θα πρέπει να αλλάζεις έναν παράγοντα κάθε φορά (αλλά μόνον ένα) μέχρι να δεις τι βελτιώνει και τι δυσχεραίνει την κατάσταση, ώστε να καταλήξεις τι φταίει και τι σου κάθεται καλά.
Αν μπορείς ενημέρωσέ μας, για να βοηθήσουμε όσο παραπάνω μπορούμε.
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13

Κάνω 3 περάσματα, 1 WTG και 2 XTG, όχι κόντρα. Ίσως να βάζω περισσότερη πίεση αλλά ούτως ή άλλως για να έχω καλό αποτέλεσμα, χρειάζομαι και τα 3 περάσματα για καλό αποτέλεσμα.
Σχετικά με την κλίση, το έχω προσέξει αρκετά, έχω ακολουθήσει οδηγίες και έχω συνέχεια το νου μου. Και για την φορά των γένιων το ίδιο.
Μάλλον πιο κοφτερές λεπίδες χρειάζομαι.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα”