Το Α-Ω για ξύρισμα με ξυριστική μηχανή ασφαλείας - κόλπα

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Κυριοι,

σε αυτο το σημειο θελω να κανω μια ανανεωση/διορθωση μιας πρακτικης την οποια και εγω ο ιδιος ειχα αντιληφθει και αφομοιωσει λαθος.

Το φελλωμα!

Ολοι εχετε διαβασει τον τροπο που ειχα περιγραψει, και ειδατε το βιντεο απο τον τσοπερα που ειχα παραθεσει. Εχθες εμαθα οτι το εν λογω βιντεο ειναι "αμερικανια".

Ορθη χρηση φελλου:

Τον κραταμε κατα μηκος (οπως τα κερια δλδ και οχι απο τις επιπεδες επιφανιες!) και περναμε ΜΙΑ και μοναδικη φορα, παραλληλα προς το μηκος το ξυραφακι, απο πανω μεχρι κατω. Προς την αλλη κατευθυνση δεν χρειαζεται. Πολυ ελαφρη, σχεδον μηδαμινη πιεση, να μη δημιουργηθει τομη δλδ!

Δεν ξερω ποιος απο εσας φελλωνει τακτικα τα ξυραφακια του, εγω συνηθως τα Astor μονο κανω και αυτο εαν δεν το ξεχασω.. :megagrin
Και στο rotation μου τα Astοr ειναι στο προγραμμα καποια στιγμη του χρονου! Φελλωστε και πειτε μου! (οχι εδω, ανοιξτε νεο thread αν ηδη δεν υπαρχει για τη λεπιδα που χρησιμοποιησατε!!)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
zamc
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 18 times
Been thanked: 49 times

Δηλαδή Στέφο κόβουμε ελαφρώς το φελλό? Νομίζω πως το κατάλαβα καλά αλλα δεν είμαι και σίγουρος!
Κανένα βίντεο υπάρχει? (Μάλλον χλωμό!)
OTI KAI NA KANEIΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟ,
ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.
M.GANDHI
Άβαταρ μέλους
Aris
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 34 times
Been thanked: 49 times

Ενα βιντεακι πιστευω θα βοηθουσε οντως.....

Εγω τις φελωνω ολες τις λεπιδες.....
My Ammo
Μηχανή: Edwin Jagger DE89L
Πινέλα: Boar Omega 10018, 10048, 2x10065, Edwin Jagger pure badger
Κρέμες: Body Shop Maca Root, Nivea
Σαπούνια: Valobra, Mama Bear Lavender
Λοσιόν: 4711, Floid Suave
Balm: Body Shop Maca Root
Άβαταρ μέλους
JohnnyBlade
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 38 times
Been thanked: 20 times

περασμα απο το χερι
Άβαταρ μέλους
Δορυφέρων
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 46 times
Been thanked: 148 times

Stefanos έγραψε: Δεν ξερω ποιος απο εσας φελλωνει τακτικα τα ξυραφακια του, εγω συνηθως τα Astor μονο κανω και αυτο εαν δεν το ξεχασω..
Θυμηθηκα παλια που το εκαναν οι μπαρμπαδες και το ελεγαν "εσπαγαν τον αθερα" αλλα σε κομματι μικρο ξυλο σαν αυτο πχ της κουζινας.Υπηρχε ενα "πλακακι" ας το πουμε στο ραφακι και του εκαναν 2 περασματα ενα απο καθε κοψη ωστε μετα με την εφαρμογη στο μαγουλο αν και καινουργιο δεν εκοβε αποτομα στην αρχη.
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»

Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Επικοινωνία:

Αληθεια, ποσα απο τα νεοτερα μελη εχουν διαβασει το εν λογω κειμενο? :boeller

Καποια στιγμη θα καθαριστει η ενοτητα, και θα μεινει εκτος απο το αρχικο ποστ, ο,τι εχει ΑΜΕΣΗ σχεση με το ξυρισμα!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Δορυφέρων
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14

Μιας και θα καθαρισεις:
Αυτο http://forum.mens-only.gr/viewtopic.php?p=26676#p26676" onclick="window.open(this.href);return false; το ποστ στο τοπικ για "το ξυρισμα της ημερας" δεν ειναι για αυτην εδω την ενοτητα;

Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Άβαταρ μέλους
AlexFocus
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 14057 times
Been thanked: 8954 times

σημερα περασα απο τον Τσομπαρη και η κυρια που ηταν εκει μου ειπε οτι δεν ειναι καλο να "καιω " το πινελο πριν κανω αφρο ..... θα χαλασουν μου ειπε οι τριχες ..... η σωστη θερμοκρασια του νερου ειναι αυτη που αντεχει το ανθρωπινο δερμα ....

να επισημανω οτι διαβαζοντας το forum μας ..... πριν κανω αφρο μεσα σε μια πλαστικη μικρη κανατα βαζω το scuttle απο πορσελανη και το πινελο απο γουρονοτριχα και τα καιω με νερο απο βραστηρα ....

ειμαι σωστος ???? ......
Ford Focus MkII f/l 2008
Άβαταρ μέλους
Δορυφέρων
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14

Η κυρια εκει (αν λες για την Κατερινα) περαν αυτου του καταστηματος δεν εχει σχεση με το ξυρισμα
Εκανε για χρονια αλλη δουλεια πρωτα ασχετη με το αντικειμενο
Εαν της το ειπε ο Τσομπαρης και το επαναλαμβανει δεν μπορω να το γνωριζω.

Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Επικοινωνία:

Αλεκο, το νοημα του υγρου πινελου ειναι να παρουν νερο οι τριχες, να μαλακωσουν και να φουσκωσουν, ωστε να γινει πιο ευκολο το χτυπημα της κρεμας. Οποτε ορθα πραττεις, καλο θα ηταν να το αφηνες μερικα λεπτα μεσα στο νερο (προσεχε ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΧΛΑΖΕΙ!). Το να προθερμαινεις το scuttle και να το εχεις βουτηγμενο στο ζεστο νερο, βοηθαει να κραταει την κραμα σου ζεστη. Οποτε επισης καλα πραττεις!
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ερωτήσεις αρχαρίων”