Ριξε μια ματια στο τεστ της κρεμας και θα καταλαβεις συνφορουμιτη
http://forum.mens-only.gr/viewtopic.php?f=51&t=1491" onclick="window.open(this.href);return false;
Το ξυρισμα που κανω θελω να με βγαζει 2 μερες,μετα φαινεται ασχημο για μενα
Εχω μαλακο δερμα και σκληρα γενια ενω ξυριζομαι Δευτερα-Τεταρτη-Παρασκευη με open comb και κατι πιο ηπιο το Σαββατο.
Το ξύρισμα της ημέρας: 25.09.2011-01.10.2011
- Δορυφέρων
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 46 times
- Been thanked: 148 times
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»
Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Fotakas
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 1363 times
- Been thanked: 4912 times
Προηγήθηκε μασάζ με σαπούνι από ελαιόλαδο
Κρέμα Nivea for men
Ξ. μηχανή Mühle R 89
Λεπίδα Personna Platinum (1η φορά)
After Gillette Fusion Hydra cool
Κρέμα Nivea for men
Ξ. μηχανή Mühle R 89
Λεπίδα Personna Platinum (1η φορά)
After Gillette Fusion Hydra cool
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
- iogi
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 15
- Has thanked: 24735 times
- Been thanked: 7863 times
- Ζεστό νερό
- SB HJM pure badger
- SS Sir Irisch Moos stick
- SR Feather AS
- RB Feather (4)
- ASL 4711
Ενα μόνο πέρασμα ATG λόγω βιασύνης...
- SB HJM pure badger
- SS Sir Irisch Moos stick
- SR Feather AS
- RB Feather (4)
- ASL 4711
Γιάννης
- Thanos
- Νήπιο
- 14
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 7 times
Καλημέρα.
Σήμερα είχα ένα από τα χειρότερα ξυρίσματα της ζωής μου!!!
Λόγω ώρας δεν πρόλαβα να κάνω καμία προετοιμασία. Ζέστανα μπολάκι και πινέλο και έκανα μιά παχιά σαπουνάδα με proraso. Ζέστανα αρκετά το πρόσωπό μου με πολύ ζεστό νερό, άπλωσα τη σαπουνάδα και την άφησα να δουλέψει για τρία - τέσσερα λεπτά, όσο δλδ έκανα να βάλω ένα νέο ξυραφάκι astor στην 23C μου.
Και ξεκινησα το πρώτο χέρι με τη φορά των γενιών. Μόλις έφτασα κάτω από το πιγούνι, έκανα μιά ανόητη οριζόντια κίνηση που μου χάρισε ένα ωραιότατο φιλέτο με μιά σχεδόν ακατάσχετη αιμοραγία.
Οπως καταλάβατε τελείωσα όπως όπως το ένα χέρι και ούτε κάν μπήκα στη σκέψη για δεύτερο αφού έπερεπε να ασχοληθώ με το κόψιμο μου. Ξέπλυνα με ζεστό νερό,έκανα μιά ελαφριά σαπουνάδα για να περιορίσει λίγο την αιμοραγία και ξεπλύθηκα με όσο κρύο νερό είχε η βρύση. Έβρεξα με κρύο νερό και το alum bloc μου μπας και περισώσει ότι γινόταν. Έκανα ένα απαλό πέρασμα με το alum και τη στιγμή που ετοιμαζόμουν να το αφήσω μου έπεσα από τα χέρια και έγινε σκόνη και θρύψαλα.
Περιτό να σας πω.....
Ηταν στραβό το κλίμα το έφαγε και γάιδαρος!!!
Σήμερα είχα ένα από τα χειρότερα ξυρίσματα της ζωής μου!!!
Λόγω ώρας δεν πρόλαβα να κάνω καμία προετοιμασία. Ζέστανα μπολάκι και πινέλο και έκανα μιά παχιά σαπουνάδα με proraso. Ζέστανα αρκετά το πρόσωπό μου με πολύ ζεστό νερό, άπλωσα τη σαπουνάδα και την άφησα να δουλέψει για τρία - τέσσερα λεπτά, όσο δλδ έκανα να βάλω ένα νέο ξυραφάκι astor στην 23C μου.
Και ξεκινησα το πρώτο χέρι με τη φορά των γενιών. Μόλις έφτασα κάτω από το πιγούνι, έκανα μιά ανόητη οριζόντια κίνηση που μου χάρισε ένα ωραιότατο φιλέτο με μιά σχεδόν ακατάσχετη αιμοραγία.
Οπως καταλάβατε τελείωσα όπως όπως το ένα χέρι και ούτε κάν μπήκα στη σκέψη για δεύτερο αφού έπερεπε να ασχοληθώ με το κόψιμο μου. Ξέπλυνα με ζεστό νερό,έκανα μιά ελαφριά σαπουνάδα για να περιορίσει λίγο την αιμοραγία και ξεπλύθηκα με όσο κρύο νερό είχε η βρύση. Έβρεξα με κρύο νερό και το alum bloc μου μπας και περισώσει ότι γινόταν. Έκανα ένα απαλό πέρασμα με το alum και τη στιγμή που ετοιμαζόμουν να το αφήσω μου έπεσα από τα χέρια και έγινε σκόνη και θρύψαλα.
Περιτό να σας πω.....
Ηταν στραβό το κλίμα το έφαγε και γάιδαρος!!!
- boltsis
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 366 times
- Been thanked: 320 times
Καταρχήν ψυχραιμία!Ελπίζω να μην ξαναπέρασες το σημείο εκείνο με το ξυράφι, φαντάζομαι απο το κόψιμο έχει δημιουργηθεί ένα "πετσάκι" δέρματος που καλό είναι να μη το κόψεις ώστε να βοηθήσει στην επούλωση της πληγής.Μην αγχώνεσαι και μη πτοείσαι, αυτό συμβαίνει σε όλους και στα καλύτερα παιδιά!
Καλώς ήρθες στο Forum μας :iirre !
Καλώς ήρθες στο Forum μας :iirre !
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Ηλίας
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 16
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 653 times
- Επικοινωνία:
Σου δουλεύει καλά ως preshave?Fotakas έγραψε:Προηγήθηκε μασάζ με σαπούνι από ελαιόλαδο
Κατευθείαν κόντρα Γιάννη; Παίζει καλά;iogi έγραψε:
Θάνο μεγάλο λάθος. Αν έχεις 5 λεπτά στην διάθεση σου καλύτερα 3 προετοιμασία και 2 ξύρισμα. Καλύτερα δηλαδή να ''τρέξεις'' στοξύρισμα παρά να παραλείψεις την προετοιμασία. Τα υπόλοιπα είναι λογικα. Ενός κακού μύρια έπονται. Ευτυχώς τα alum είναι φτηνά.Thanos έγραψε: Λόγω ώρας δεν πρόλαβα να κάνω καμία προετοιμασία.
@Ηλία ο Θάνος είναι καιρό στο Forum :megagrin
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος
- 15
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:
Kαλημερα Θανο!
Κατ'αρχας, no panic in the Titanic!
Δεν θα αναφερθω στο θεμα της προετοιμασιας, αλλωστε το εχω πει πολλες φορες εδω, οτι μια ελλειπης προετοιμασια δεν μπορει να αντισταθμιστει ουτε απο το πιο κοφτερο ξυραφι (-ακι). Μην πεφτεις στην παγιδα οτι η παχια στρωση κρεμας ειναι καλυτερη απο μια λιγοτερο παχια! Ειναι να κολπακι του marketing εταιριων οπως η P&G κλπ. Για να πουλανε πιο πολυ. Ας τους αφησουμε στην ακρη, τους εχουμε αποκυρηξει αλλωστε. Μια στρωση κρεμας που θα καλυπτει τα γενια, ειναι υπεραρκετη. Δε χρειαζεται να ειναι 1εκ (sic)! Αλλωστε απο μηχανικη αποψη, το παχυ στρωμα κρεμας δεν βοηθαει στο ξυρισμα. Οι ιδιοτητες της κρεμας ειναι που την κανουν να ειναι αυτο που ειναι.
Ειναι γεγονος, οτι μεχρι σημερα ξυριζοσουν με πλαστικα κλαπατσιμπαλα και εχεις συνηθησει κατι εντελως διαφορετικο. Το safety razor και πολυ περισσοτερο το straight razor δε συγχωρουνε λαθη! Θελει αυτοσυγκεντρωση το ξυρισμα. Και καλο mood. Εαν το ενα ή το αλλο δεν ειναι διαθεσιμα, τοτε αστο το ξυρισμα, καντο σε μια αλλη χρονικη στιγμη! Ριξε και μια ματια στις οδηγιες.. Και οπως καταλαβες, ποτε ΜΑ ΠΟΤΕ δεν θα κινεις το ξυραφι παραλληλα με τη λεπιδα!.. Να λες οτι ησουν τυχερος που σε εκοψε εκει και οχι στα χειλια κοντα.. Το allum σε τετοια περιπτωση ειναι αχρηστο, βοηθαει μονο σε μικρα κοψιματα (κατι που με βαση τα οσα εγραψες το δικο σου δεν ηταν). Σε τετοια περιπτωση θες παραδοσιακο τροπο αντιμετωπισης, δλδ καθαρισμα και κλεισιμο με ενα κομματι χαρτι. Εφοσον δεν πιανει, χρησιμοποιεις αιμοστατικο.
Και παλι θα το πω, προετοιμασια, προετοιμασια, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ!
Εαν εχεις ερωτησεις, αποριες, εδω ειμαστε!
Φιλικα
Στεφος
ΥΓ: Α! ΚΑι πετα τις Astor. Ητανε καλες, οσο δεν ειχε βαλει η Bic τα χερια της στη Βιολεξ!.. Απο τοτε ειναι μαμησετα!
Κατ'αρχας, no panic in the Titanic!
Δεν θα αναφερθω στο θεμα της προετοιμασιας, αλλωστε το εχω πει πολλες φορες εδω, οτι μια ελλειπης προετοιμασια δεν μπορει να αντισταθμιστει ουτε απο το πιο κοφτερο ξυραφι (-ακι). Μην πεφτεις στην παγιδα οτι η παχια στρωση κρεμας ειναι καλυτερη απο μια λιγοτερο παχια! Ειναι να κολπακι του marketing εταιριων οπως η P&G κλπ. Για να πουλανε πιο πολυ. Ας τους αφησουμε στην ακρη, τους εχουμε αποκυρηξει αλλωστε. Μια στρωση κρεμας που θα καλυπτει τα γενια, ειναι υπεραρκετη. Δε χρειαζεται να ειναι 1εκ (sic)! Αλλωστε απο μηχανικη αποψη, το παχυ στρωμα κρεμας δεν βοηθαει στο ξυρισμα. Οι ιδιοτητες της κρεμας ειναι που την κανουν να ειναι αυτο που ειναι.
Ειναι γεγονος, οτι μεχρι σημερα ξυριζοσουν με πλαστικα κλαπατσιμπαλα και εχεις συνηθησει κατι εντελως διαφορετικο. Το safety razor και πολυ περισσοτερο το straight razor δε συγχωρουνε λαθη! Θελει αυτοσυγκεντρωση το ξυρισμα. Και καλο mood. Εαν το ενα ή το αλλο δεν ειναι διαθεσιμα, τοτε αστο το ξυρισμα, καντο σε μια αλλη χρονικη στιγμη! Ριξε και μια ματια στις οδηγιες.. Και οπως καταλαβες, ποτε ΜΑ ΠΟΤΕ δεν θα κινεις το ξυραφι παραλληλα με τη λεπιδα!.. Να λες οτι ησουν τυχερος που σε εκοψε εκει και οχι στα χειλια κοντα.. Το allum σε τετοια περιπτωση ειναι αχρηστο, βοηθαει μονο σε μικρα κοψιματα (κατι που με βαση τα οσα εγραψες το δικο σου δεν ηταν). Σε τετοια περιπτωση θες παραδοσιακο τροπο αντιμετωπισης, δλδ καθαρισμα και κλεισιμο με ενα κομματι χαρτι. Εφοσον δεν πιανει, χρησιμοποιεις αιμοστατικο.
Και παλι θα το πω, προετοιμασια, προετοιμασια, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ!
Εαν εχεις ερωτησεις, αποριες, εδω ειμαστε!
Φιλικα
Στεφος
ΥΓ: Α! ΚΑι πετα τις Astor. Ητανε καλες, οσο δεν ειχε βαλει η Bic τα χερια της στη Βιολεξ!.. Απο τοτε ειναι μαμησετα!

- boltsis
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 366 times
- Been thanked: 320 times
Ναι βρε παιδιά το είδα πότε έχει κάνει εγγραφή, απλά μόνο και μόνο με ένα καλό κόψιμο βαπτίζεται στο forum μας κάποιο μέλος :megagrin !Δε νομίζω ο Thanos να έχει ξανααφέρει τέτοιο κόψιμο!
Ελπίζω να καταλαβαίνετε τι εννοούσα :ninja_hide .
Ελπίζω να καταλαβαίνετε τι εννοούσα :ninja_hide .
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Ηλίας
Ηλίας
- Thanos
- Νήπιο
- 14
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 7 times
Ευχαριστώ όλους σας για τη συμπαράσταση!!!!!! και τις πολύ χρήσιμες συβουλές σας.....
:danke
Ξυρίζομαι εδώ και 6 μήνες περίπου με DE χωρίς μέχρι τώρα, ούτε όταν πρωτοξεκίνησα, να κάνω ένα τόσο παιδαριώδες λάθος όπως αυτό που έκανα σήμερα.
Λόγω επαγγέλματος, ενστολος γαρ, οφείλω να ξυρίζομαι κάθε μέρα, και κάθε πρωί (σχεδόν) εδώ και 6 μήνες ξυρίζομαι με DE ανεξάρτητα συνθηκών... και έχω βρεί την υγειά μου!!!!
Απλά σήμερα η μέρα είναι μία από αυτές που λες ότι σε μουτζώσανε και με τα δύο χέρια!!!!
:ranting2
:danke
Ξυρίζομαι εδώ και 6 μήνες περίπου με DE χωρίς μέχρι τώρα, ούτε όταν πρωτοξεκίνησα, να κάνω ένα τόσο παιδαριώδες λάθος όπως αυτό που έκανα σήμερα.
Λόγω επαγγέλματος, ενστολος γαρ, οφείλω να ξυρίζομαι κάθε μέρα, και κάθε πρωί (σχεδόν) εδώ και 6 μήνες ξυρίζομαι με DE ανεξάρτητα συνθηκών... και έχω βρεί την υγειά μου!!!!
Απλά σήμερα η μέρα είναι μία από αυτές που λες ότι σε μουτζώσανε και με τα δύο χέρια!!!!
:ranting2