Ποια OC
- herco
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 12
- Has thanked: 12159 times
- Been thanked: 12134 times
Ο Κωστας ειναι μελος μας εδω και ενα χρονο περιπου - εχει και Futur και Progress - εδω μας ρωταει να του προτεινουμε καποια OC μηχανη.

-
stergios
Τελικα γιατι δεν εχω καταλαβει...ψαχνεις μονο για καινουρια oc? Για μεταχειρισμενη ισως, αλλα οχι vintage πχ? Πως το σκεφτεσαι?
- YMMV
- Γυμνάσιο

- 12
- Has thanked: 998 times
- Been thanked: 1110 times
Κώστα το ανοικτό χτένι το θες λόγω επιθετικότητας ή/και επειδή σου αρέσει; Σε ρωτώ επειδή υπάρχουν κεφαλές με κλειστό χτένι που είναι πιο άγριες από τις ανοικτές, όπως συμβαίνει πχ με τις Πάρκερ. Ίσως θα ήθελες να δεις την Maggard V3A. δεν έχω προσωπική άποψη αλλά λένε ότι είναι αρκούντως κοφτερή -και φθηνή αφού θες να δοκιμάσεις κάτι νέο. Καθαρόαιμες ανοικτές είναι οι iKon Β1 που είναι αντίγραφα των βινταζ Gillette New, αν αντιλαμβάνομαι καλά. Ακριβές πολύ όμως, ΙΜΗΟ. Μετά είναι η iKon 103 που αναφέρες ήδη για την οποία από ότι βλέπω δεν υπάρχουν πολλά πράγματα στο διαδίκτυο.
Γιώργος
- costasf
- Νήπιο

- 9
- Has thanked: 226 times
- Been thanked: 982 times
Καλησπέρα Γιώργο. Ξεκίνησα την αναζήτησή για oc με αφορμή το γεγονός είχα αγοράσει από άγνοια τόσο την Muhle r89 όσο και την ej89 που έχουν τις ίδιες κεφαλές. Έτσι πήρα την κεφαλή της r41 και με τη λαβή της ej απέκτησα την πρώτη μου oc μηχανή. Καταλάβαινα ότι ξυρίζει όμορφα αλλά και άγρια ταυτόχρονα. Διαβάζοντας στο φόρουμ πήρα και την Parker 26c. Με αυτήν συνειδητοποίησα ότι δεν είναι όλες οι oc άγριες και επιθετικές αλλά μπορείς να πάρεις και γλυκά ξυρισματα. Βοηθάει σε αυτό και το χτένι που κρατάει αφρό σε αντίθεση με τις cc μηχανές.
Δεν είναι αυτοσκοπός να αγοράσω και άλλη μηχανή άμεσα, αλλά να, ξέρεις το μικρόβιο πως είναι!
Δεν είναι αυτοσκοπός να αγοράσω και άλλη μηχανή άμεσα, αλλά να, ξέρεις το μικρόβιο πως είναι!
- YMMV
- Γυμνάσιο

- 12
- Has thanked: 998 times
- Been thanked: 1110 times
Κώστα καλησπέρα. Σε καταλαβαίνω. Αν θες τη γνώμη μου μην κάνεις ακόμη τίποτε μέχρι να σου κάνει κάτι κλικ. Οι μηχανές που έχεις ήδη είναι κορυφή και δύσκολα θα ξεπεραστούν. Κάνε την έρευνα αγοράς με την ησυχία σου και θα έλθει μόνο του το κάτι νέο. Αλλά μη βιαστείς. Τέλος και χωρίς να θέλω να σε μπερδέψω, επειδή έχεις φτάσει σε ένα καλό επίπεδο μπορείς να κοιτάξεις αργότερα για κάποια Slant που θα είναι κάτι διαφορετικό από τις DE που έχεις.
Γιώργος