Ποια OC

Άβαταρ μέλους
costasf
Νήπιο
Νήπιο
9
Has thanked: 226 times
Been thanked: 982 times

Καλημέρα σε όλους!

Μετά από ένα και πλέον χρόνο στο ΠΞ αποφάσισα να εξερευνήσω τις OC (και μάλλον άργησα :)).
Ξεκίνησα με την κεφαλή της Muhle R41 σε λαβή ICON, η οποία χαρίζει πραγματικά βαθύ ξύρισμα αλλά λίγο άγριο - νοιώθεις το ξυράφι σχεδόν ακάλυπτο στο πρόσωπο.
Συνέχισα με PARKER C26, με την οποία έχω κάνει 2 ξυρίσματα ήδη, με πολύ γλυκό και ικανοποιητικό αποτέλεσμα.
Το ανικανοποίητο του πράγματος όμως με σπρώχνει ήδη να στο επόμενο βήμα. Το ερώτημα είναι ποιο θα είναι αυτό όμως που να με ευχαριστήσει τόσο ξυριστικά όσο και αισθητικά.

Θα εκτιμούσα τη γνώμη των εμπειρότερων στο θέμα.

Ευχαριστώ,
Κώστας
stergios

Με αφορμη την προσφατη ανακινηση του νηματος στο φορουμ, της gillette new type...δε ριχνεις μια ματια στο νημα η σε καποια αναλογη vintage?

Εκτος αν ψαχνεις καινουρια αποκλειστικα. Επιθετικη και γλυκια θελεις απ οτι καταλαβα. Δυστυχως αν δε δοκιμασεις...και μαλιστα για αρκετο καιρο, ωστε να μαθεις τη μηχανη και νο δεις πια λεπιδα της ταιριαζει σε σχεση με το προσωπο σου, δυσκολα θα παρεις αυτο που θες.
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12134 times

Η αληθεια ειναι οτι μετα την Muhle R41 και την Parker 26C οι επιλογες σου λιγοστευουν.

Η Fatip ειναι επισης μια "δυσκολη" κυρια που δεν "φιλαει" γλυκα αλλα ξυριζει αρκετα βαθια.
Για τις OC της Merkur (41,15,25) θα ξερεις οτι ενω εχουν την αισθηση των OC δεν ξυριζουν σε βαθος και ειναι περισσοτερο για παιχνιδιαρικο ξυρισμα με 4-5 περασματα (και βαλε).

Υπαρχουν και οι Perl που και αυτες κοβουν πολυ αλλα με ψιλοαγριο τροπο. Για τις Ikon oc, ATT κλπ ανοξειδωτες - πρεπει να συνυπολογισεις και το κοστος εκτος απο την αποδοση.
Εικόνα
stergios

Συμφωνω με τον Ηρακλη. Για καμια se vintage? Τα καινουρια "φρουτα" τα δοκιμαζεις οποτε θες!

Ηρακλη pearl η perl ειναι?
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12

Φυσικα και ειναι Pearl - λαθος μου :)
Εικόνα
stergios

Ο δαιμονας του τυπογραφειου! :-) Δεν τις γνωριζω, αλλα σκέφτηκα τη λεξη περλα στα αγγλικα.
Άβαταρ μέλους
costasf
Νήπιο
Νήπιο
9

Ευχαριστώ και τους δύο για τις προτάσεις σας.
Το νήμα για τη gillette το παρακολουθώ.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Στέργιος ψάχνω επιθετική και γλυκιά μηχανή.
Ηρακλή δεδομένου ότι έχω την λαβή της IKON έχεις άποψη για την κεφαλή OC της ίδιας εταιρίας?
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12

Οχι Κωστα δεν την εχω χρησιμοποιησει, οπως και καμια αλλη inox κεφαλη - ειναι εκτος του budget μου :)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
costasf
Νήπιο
Νήπιο
9

Είχα υπόψη μου αυτήν όταν ρώτησα. Δε λέω ότι είναι φτηνή αλλά δεν κάνει 150-200 που έχουν οι ατσάλινες μηχανές οι οποίες είναι εκτός και της δίκης μου περιμέτρου.
Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ για τις συμβουλές.

Υπάρχει κανείς που να έχει χρησιμοποιήσει την εν λόγω κεφαλή;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antonis την 01 Απρ 2017, 04:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Σε παρακαλώ να ενσωματώνεις τα links σε κάποια λέξη. Το πως μπορείς να το κάνεις αυτό, μπορείς να το δεις στις συχνές ερωτήσεις στην υπογραφή μου. Φιλικά, Αντώνης.
stergios

Χρησιμοποιησε την αναζητηση του φορουμ να δεις μηπως την εχει καποιος. Η ρωτα στη "σουπα"-shoutbox. Επισης υπαρχει κ ενα νημα που ρωτας αποψεις πριν δοκιμασεις κατι. Δε θυμαμαι πως το λενε αυτη τη στιγμη...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Double edge razors”