Συμβουλές για αγορά επιθετικής μηχανής

Απάντηση
koro
Νήπιο
Νήπιο
13
Has thanked: 5 times
Been thanked: 1 time

Καλημέρα σόλους.Θα ηθελα τα φώτα σας γιατι ειμαι νέος στο σπόρ ξυρίσματος με safety razors.Αρχικά να σας αναφέρω οτι εχω σκληρά σγουρά γένια με σχετικά μαλακή επιδερμίδα.Αυτή την στιγμή χρησιμοποιώ μια Gillette slim που βρήκα απο τον πατέρα μου και μπορώ να πω για πρώτη εμπειρία καλή δείχνει.Θα ηθελα να μου προτείνετε καποια-ες αλλες ειτε τ'υπου butterfly ειτε comp αλλα αν ειναι δυνατόν οχι με μικρές λαβές γιατί επιασα μερικες στα χέρια μου και βλέπω οτι δεν με πολυβολέβουν.Καθώς επίσης αν μπορείτε να μου πείτε τι διαφορές μικρές η μεγάλες υπάρχουν στις ρυθμίσεις 1-9 που βλέπω(εγω την αφησα στο 9 που νομίζω το ειχε ο πατέρας μου).Ευχαριστώ πολύ.
NavalArchitect

Λύσεις υπάρχουν πολλές, θα σου πουν βέβαια κι άλλοι εδώ να ρίξεις μια ματιά σε διάφορα νήματα με οδηγίες.

Από προσωπική εμπειρία θα έλεγα ότι -πολύ χονδρικά- μπορείς να πας στα εξής:

- Adjustable safety razors: Merkur Futur, Merkur Progress. Και τα 2 σύγχρονα, το πρώτο είναι σχετικά μακρύ και στιβαρό, το δεύτερο έχει και long version. Θα σου ταιριάζουν μάλλον και τα δύο, στην κλίμακα του καθενός καλύτερα ποτέ στην αρχή πάνω από το μισό.
- Open combs: οποιοδήποτε DeLuxe long tooth, ένα Tuckaway, ένα New ή New Improved (όλα φυσικά Gillette και όλα vintage), ένα Νο. 77 ή Νο. 88, ένα Νο. 15 (όλα επίσης vintage). Aυτά από forums ή από eBay. Επίσης το σύγχρονο και αρκετά επιθετικό Muehle R41 Grande, εύκολα διαθέσιμο.
- Closed combs: η 'σταθερή αξία' Merkur 34C/G (αν κι αυτό θα σου πέσει κοντό), σχεδόν ό,τι άλλο υπάρχει στην αγορά είναι ακόμη πιό ήπιο.

Το Slim Adjustable του πατέρα σου είναι μιά χαρά, όμως κομμάτι της μελλοντικής πορείας σου στον κόσμο του wet shaving είναι να μάθεις, να διαβάσεις και φυσικά να δοκιμάσεις ακόμη αρκετά άλλα safety razors. Ο δρόμος είναι μακρύς αλλά συναρπαστικός (κι όλα αυτά βέβαια μέχρι να αρχίσεις τις δοκιμές σε σαπούνια, after shaves, πινέλα, κλπ.)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος NavalArchitect την 03 Μάι 2012, 10:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 1364 times
Been thanked: 4912 times

Καλημέρα Γιώργο. Αν δεν σε βολεύει η Slim Adjustable μπορώ να σε απαλλάξω από αυτήν (φυσικά αστειεύομαι).
Κατ'αρχάς θα σου έλεγα να ρίξεις μια ματιά εδώ, μόνο και μόνο για να πάρεις ιδέες και να δεις τι κυκλοφορεί. Τα μοντέλα της Muehle κυκλοφορούν με δυο είδη κεφαλής (κανονική και open comb) και με δυο σχέδια λαβής (απλή και Grande). Για τις λαβές θα μπορούσε να σε καθοδηγήσει και ο Κωνσταντίνος (Naval_Architect) που τις έχει δοκιμάσει και τις δυο (νομίζω και ο iogi το ίδιο).
Από εκεί και πέρα, μπορείς να δεις κάποια μοντέλα της Parker με κεφαλή ΤΤΟ και διάφορα σχέδια λαβής (μακριά ή κοντή) ενώ υπάρχουν πάντα και οι λύσεις της Merkur (Futur ή Vision). Όλα εξαρτώνται από το πόσα είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις.

Όσον αφορά την άλλη σου ερώτηση, οι ρυθμίσεις 1-9 έχουν να κάνουν με το πόσο είναι εκτεθειμένη η λεπίδα αλλά και την γωνία που αυτή σχηματίζει σε σχέση με το σταθερό τμήμα της κεφαλής. Η θέση "1" είναι η πιο ευγενική, αν μπορώ να χρησιμοποιήσω τον όρο, ενώ η θέση "9" είναι η πιο επιθετική.

Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα χειρότερα. Για ότι δεν κατάλαβες, εδώ είμαστε...
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.

(Ο.Ε.)
Άβαταρ μέλους
iogi
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
15
Has thanked: 25589 times
Been thanked: 7888 times

Fotakas έγραψε:... Τα μοντέλα της Muehle κυκλοφορούν με δυο είδη κεφαλής (κανονική και open comb) και με δυο σχέδια λαβής (απλή και Grande). Για τις λαβές θα μπορούσε να σε καθοδηγήσει και ο Κωνσταντίνος (Naval_Architect) που τις έχει δοκιμάσει και τις δυο (νομίζω και ο iogi το ίδιο).
Μια μικρή διευκρίνηση, εγώ δεν έχω λαβή Grande...
Γιάννης
koro
Νήπιο
Νήπιο
13
Has thanked: 5 times
Been thanked: 1 time

Κωνσταντίνε καλησπέρα.Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις σου.Θα ηθελα κατι ακόμα να ρωτήσω αν δεν σε κουράζω,τις ουσιαστικές διαφορές χρηστικά μεταξύ μιας open με μια closed comb μηχανης,δηλαδή τι διαφέρουν ως προς το ξύρισμα,την πρακτικότητα κλπ.
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 366 times
Been thanked: 320 times

Aυτό εδώ πιστεύω θα σου λύσει την απορία σου!Αν πάλι δε κατάλαβες κάτι εδώ είμαστε!
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Άβαταρ μέλους
DinoSari
Νήπιο
Νήπιο
13
Has thanked: 7 times
Been thanked: 49 times

Την καλησπέρα μου. Ξυρίζομαι με την Merkur 33C κάπου 3-4 χρόνια (κατά κύριο λόγο με ξυράφια feather). Όλα καλά, ευχαριστημένος, αλλά ήρθε ο καιρός να δοκιμάσω και κάτι άλλο. (Κι άργησα κι όλας...)

Με μια ματιά στο φόρουμ, την προσοχή μου τράβηξε η Muhle R41. Σαφώς, θα ήθελα μια μηχανή πιο επιθετική από την Merkur, αλλά δεν θέλω να πάω και σε ακραίες καταστάσεις. Στο νήμα της, διάβασα ότι η έκδοση του 2014 (MUhle) είναι πιο «ντροπαλή» - όσον αφορά την επιθετικότητά της - από την προηγούμενη γι' αυτό και τη σκέφτομαι.
Να κινηθώ προς τα κει ή καλύτερα να πάω αλλού; Θα εκτιμούσα τις προτάσεις εμπειρότερων :D
(Όσον αφορά το οικονομικό, αντέχω μέχρι 40Ε πάνω κάτω και αν βρίσκεται Ελλάδα ακόμα καλύτερα.)

(H fatboy βρίσκεται; Διάβασα εξαίρετα σχόλια από πολλούς χρήστες.)
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17339 times

Γεια σου φιλε.δωσε ορισμενες πληροφοριες.
ξυριζεσαι καθε μερα;
τι τυπο τριχοφυιας εχεις( κανονικα,σκληρα`η μαλακα γενια);
η R41 γενικα μιλωντας ειναι πολυ επιθετικη μηχανη.ξυριζει βαθια αλλα δεν ενδεικνυται για καθημερινο ξυρισμα(YMMV).
αν ξυριζεσαι καθε 2-3 μερες και τα γενια σου ειναι σκληρα,τοτε αυτη ειναι η ιδανικη μηχανη(ΙΜΟ).
υπαρχει και η merkur slant.και αυτη ξυριζει βαθια(λιγοτερο απο την R41)αλλα ειναι πολυ πιο ηπια απο την muhle R41.
σε ολα τα παραπανω ομως ισχυει ο κανονας YMMV(your mileage may vary-oι προτιμησεις σου ισως διαφερουν )
Άβαταρ μέλους
DinoSari
Νήπιο
Νήπιο
13
Has thanked: 7 times
Been thanked: 49 times

Έχεις δίκιο, ξεχάστηκα παντελώς. Τα γένια μου θα 'λεγα ότι είναι σκληρά. Ξυρίζομαι συχνά. Το σύνηθες είναι μέρα παρά μέρα. Καμιά φορά όμως μπορεί ανά 2-3 μέρες, άλλα μπορεί και καθημερινά σε πιο σπάνιες περιπτώσεις. Ενδιαφέρουσα η Merkur slant, αρκεί να 'ναι πιο επιθετική από τη 33C.
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Ολες οι μηχανες ειναι πιο επιθετικες απο μια Μerkur με μπαρα ασφαλειας. Εκτος και αν μιλαμε για vintage Merkur, εκει αλλαζουν τα πραγματα. Θα σε προτεινα να δοκιμασεις μια vintage μηχανη, δεδομενου του γεγονοτος οτι απο τοτε οι κατασκευαστες εχουν αλλαξει τη γεωμετρια της κεφαλης και γενικα τις εχουν κανει ηπιοτερες. Η R41 ηταν μια φωτεινη εξαιρεση, αλλα ακριβως αυτο το στυλ "youth gone wild" που ειχε στην πρωτη σειρα παραγωγης της, παραλιγο να της στοιχισει τη "ζωη". Γιαυτο και οι μετατροπες απο χρονια σε χρονια.
Προσωπικα εχω βολευτει με μια Myatt Daymark με αλουμινενια λαβη απο Gillette Tech travel. Aπιστευτη αποδοση στο ξυρισμα, σπανια μηχανη για να την βρεις ομως..
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Double edge razors”