Το ξύρισμα της ημέρας: Ιούνιος 2015

Απάντηση
Link

...και Frankenrazors πχιότητας.

Το Phoenix Double Open Comb Razor ένα εξυπνακίστικο open comb απο την ξυριστομάνα τον Φοίνικα (όχι της Θεσσαλονίκης, τον άλλονε της Αμέρικας), δεν το έχω σε καμμία εκτίμηση (συγγνώμη Κωστίκα, ξενιτεμένο μου παλληκάρι, ξέρω πως κάπως πρέπει να βγάλεις το ψωμί σου και εσύ...). Δεν με βόλεψε ποτε και η φιλοσοφία του είναι της ταλαιπωρίας. Ας πούμε δε δουλεύει καλά στην πέτσα μου.
Το πήρα από την εγγενή στους κύκλους μας ψώρα της περιέργειας και το κράτησα μόνο για τη λαβή του. Θα σκεφτώ αν θα βγάλω στο κλαρί την κεφαλή του (μονο και μόνο για να μη τη βλέπω, αλλά όχι εδώ γιατί δε θέλω να πάρω στο λαιμό μου κάποιο από τους φίλους, στο EvilBay, ή αλλού).

Πάνω στην ωραία, χοντρούτσικη και βαριούτσικη λαβή του κοτσάρω καταπληκτικές και ελαφριές κεφαλές από αρχαία razors, όπως αυτή την ανώνυμη σοβιετική του παρελθόντος (μπορεί να είναι HEBA = Νέβα που έφτιανε λεπίδες) ή από Tech όταν βαριέμαι τις λαβές της Gillette κτλ. Αυτή η αθώα open comb με τη μεγάλη έκθεση το ελάχιστο blade gap (είχα shim έτοιμο σε απόσταση χειρός) και τις παλιομοδίτικες μακρυές γλώσσες ας πούμε, έγινε ένα φοβερό εργαλείο με ένα WSC μέσα. Έκοψε, γλύστρησε, πήρε ίσια, πήρε διαγωνίως, πήρε κόντρα, έκανε εκτεταμένο blade buffing, τα πάντα όλα, χωρίς κανένα ερεθισμό. Ήπια, ακριβής και ανελέητη, μου έκανε ομορφα και απροβλημάτιστα bbs προς το γαμπριάτικο, με 3 περάσματα σκάρτα.

Μα, αυτή η υλοποίηση Άγγελε είναι ακριβώς η αντίθετη αντίληψη πχ με την Muehle R41.
Ναι, ακριβώς.

- Faena Μαστίχα
- Rubberset R45 (Finest)
- FrankenRazor (αμερικανοσοβιετικό)
- WSC #2
- Body Shop Macca root asb
- Myrsol Aqua Balsamica

Εικόνα
Εικόνα

[youtube][/youtube]
chris82
Δημοτικό
Δημοτικό
13
Has thanked: 410 times
Been thanked: 205 times

Το χθεσινό
Dimitris soap bergamot
Semogue 1305
Merkur Progress (4,4)
Rapira super stainless (1)
ASL Floid Black
ASB Korres Calendula & Ginseng

Το σημερινό
Dimitris soap bergamot
Omega 49
Merkur Progress (3,2)
Rapira super stainless (2)
ASL Floid Black
ASB Korres Calendula & Ginseng

Εξαιρετικά ξυρίσματα! :megagrin
Άβαταρ μέλους
Antonis
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
14
Has thanked: 30359 times
Been thanked: 30840 times

Καλησπέρα!

-Body Shop Maca Root sc
-Semogue 820
-Fatip Grande
-Personna Platinum [3]
-444
-Menounos Λεμόνι EDC

Super!
Άβαταρ μέλους
Iasonas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 830 times
Been thanked: 2604 times

Εικόνα
Το Ιασονας με Ο
Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 1364 times
Been thanked: 4912 times

Καλησπέρα:
- Σαπούνι Ξυρίσματος Floris Νο 89
- Πινέλο Ξυρίσματος SOC Bristle
- Safety Razor Gillette Aristocrat jr
- Λεπίδα Bic CP [2]
- ASL Fine Platinum

Το 'χω πει κι άλλοτε, αλλά θα το ξαναπώ. Το Floris δεν αφρίζει σωστά, ούτε με τάμα. Αλλά το γλίστρημα του και η ενυδάτωση, δεν συναντώνται εύκολα.

Αυτό το θέμα με το άφρισμα, απ' ότι διαβάζω συνεχίζει να υπάρχει και στην νέα, "αναβαθμισμένη" σειρά... :cry
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.

(Ο.Ε.)
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 5738 times
Been thanked: 6984 times

Καλησπέρα,

Σήμερα το πρωι:

EJ89 & Permanent Sharp
Semogue 208
Cella
Taylor of Old Bond Street Eton College.
Χάρης
Άβαταρ μέλους
captain_hx
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
10
Has thanked: 16281 times
Been thanked: 16450 times
Επικοινωνία:

Καλησπέρα στην όμορφη παρέα,

Ξύρισμα μετά από βραδινό ντους.

Pre Shave
Σαπούνι γλυκερίνης Παπουτσάνη
Μείγμα από λαδάκι

Σαπούνι Αρκο στικ
Πινέλο Kent Infinity
Μηχανή Parker 26 c
Λεπίδα Gillette 7 o'clock #1

WTG-XTG-Touch up
Αποτέλεσμα DFS

After Shave
Nivea Balm
Brut

Ένα διαφορετικό ξύρισμα σήμερα με το νέο υλικό που παρέλαβα χθες. Έβαλα στην άκρη την Μερκούρ 23C και το πινέλο χοίρου της shaving factory (εργαλεία που χρησιμοποιούσα από τότε που ξεκίνησα να ξυρίζομαι παραδοσιακά) και έβγαλα από τα κουτιά τους τα νεοαφιχθέντα Ινφίνιτι και Πάρκερ και το σκηνικό είχε στηθεί.

Φόρτωσα λεπίδα 7 oclock στην μηχανή και το πινέλο με κάμποσο άρκο (Ευχαριστώ Δημήτρη για την συμβουλή) και αφού είχα προετοιμάσει το πρόσωπο με λαδάκι ξεκίνησα να στρώνω την κρέμα. Αν και η λαβή του ινφίνιτι με εχει απογοητευσει, η τρίχα μου φάνηκε αρκετά μαλακή και με καλό backbone. Γενικά είμαι ικανοποιημένος με την αγορά αν και θα προτιμούσα να ήτανε λιγο μεγαλύτερο.

Συνεχίζω ακουμπώντας την μηχανή στο πρόσωπο και καθώς τη κατευθύνω την προς την φορά της τρίχας, ακούω το γνωστό ήχο που μου επιβεβαιώνει ότι το ξυράφι μου βρίσκεται στη ιδανική γωνία και στο μυαλό μου δημιουργούνται θετικές σκέψεις για το τι θα ακολουθήσει. Τελειώνω με το πρώτο πέρασμα, ξαναφορτώνω κρέμα, συνεχίζω με ξούρα κάθετα στη φορά της τρίχας και παίρνω και τα ψιλά και τέλος. Ένα DFS έχει επιτευχθεί με μόλις 2.5 περάσματα!!!

Η Πάρκερ είναι η καλύτερη αγορά που έχω κάνει μέχρι τώρα αν και θεωρώ ότι στο θέμα ποιότητας είναι κατώτερη απο την Μερκούρ. Σε απόδοση όμως είναι αισθητά καλύτερη και προσφέρει πιο βαθύ ξύρισμα με λιγότερη προσπάθεια. Θα την συνιστούσα ανεπιφύλακτα σε κάποιο φίλο που ξυρίζεται παραδοσιακά.

Συγχωρέστε με που μακρυγόρησα, ειναι απ' τη χαρά μου για τα νεα προϊόντα.
Άβαταρ μέλους
alka
Νήπιο
Νήπιο
10
Has thanked: 48 times
Been thanked: 176 times

Σήμερα το πρωί με γένια 24 ωρών:

Σαπούνι Παπουτσάνης Γλυκερίνης
Pre shave oil Floid
Palmolive methol σε bowl με προσθήκη γλυκερίνης
HJM ασβός
Lord L5 με Astra Superior Platinum
Williams Aqua Velva + menthol crystals

Πρώτο τεστ σήμερα για την Lord L5 και ευκαιρία για σύγκριση με τον πρόγονο της, την Gilette Tech. Πρώτα συμπεράσματα:
- H tech ξυρίζει λίγο πιο γλυκά.
- Η L5 ξυρίζει λίγο βαθύτερα αλλά κάπως τραχύτερα.
- Η μακρύτερη λαβή της L5 με βολεύει καλύτερα.
- Πολύ βολικές και οι δύο για καθημερινό "σβέλτο" ξύρισμα, αλλά και για DE ταξιδίου.
- Δεν βλέπω κάποιον ιδιαίτερο λόγο να έχει κάποιος και τις δύο. (Εγώ έχω 2 tech και μια L5...)

IMG_20150618_222353_HDR.jpg
Θα δοκιμάσω την L5 με κάποιο επιθετικότερο ξυραφάκι και θα επανέλθω...
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17339 times

captain_hx έγραψε:

Η Πάρκερ είναι η καλύτερη αγορά που έχω κάνει μέχρι τώρα αν και θεωρώ ότι στο θέμα ποιότητας είναι κατώτερη απο την Μερκούρ. Σε απόδοση όμως είναι αισθητά καλύτερη και προσφέρει πιο βαθύ ξύρισμα με λιγότερη προσπάθεια. Θα την συνιστούσα ανεπιφύλακτα σε κάποιο φίλο που ξυρίζεται παραδοσιακά.
συμφωνω απολυτα μαζι σου στο θεμα της αποδοσης.στο θεμα της ποιοτητας πιστευω οτι δεν ειναι κατωτερη ουτε αποτην 23c ουτε και απο τις υπολοιπες open kαι closed comb που βγαζει η merkur(34c,33c,11c κτλ).υστερει ελαχιστα σε σχεση με την progress και σιγουρα με την futur(δεν την εχω).το λεω αυτο γιατι εχουν περασει απο τα χερια μου 3-4 merkur(34c,33c,23c,41c,42c)και καμμια δεν ηταν καλυτερη ποιοτικα απο την 24 και 26c . βεβαια ολα ειναι υποκειμενικα γιατι σε αυτο παιζουν πολλοι παραγοντες ρολο,οποτε δεν υπαρχει προβλημα. παντως οπως αναφερες στο θεμα της αποδοσης ειναι πολυ καλυτερη απο τις merkur και συμφωνω και παλι μαζι σου.Καλα ξυρισματα!
σημ.η μονη μηχανη που ειχα και ποιοτικα ηταν κορυφη των κορυφων ,ηταν η muhle R41 gran.δεν τα πηγαμε ομως καλα μαζι ξυριστικα.
Άβαταρ μέλους
captain_hx
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
10
Has thanked: 16281 times
Been thanked: 16450 times
Επικοινωνία:

Η δικιά μου Πάρκερ έχει μια ατέλεια στην κορυφή της κεφαλής και γιαυτό την χαρακτήρισα λιγότερο ποιοτική από την Μερκούρ. Ίσως να έχει τύχει σε μένα να πάρω Πάρκερ από ελαττωματική παρτίδα και Μερκούρ από εξαιρετικά καλή παρτίδα. Γενικά η μηχανή είναι πολύ καλής ποιότητας.

Την Πάρκερ θα μπορούσα να την στείλω πίσω στο πωλητή για αλλαγή αλλά το σημάδι που έχει είναι πολύ μικρό και δεν αξίζει να ασχοληθώ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”