Το Phoenix Double Open Comb Razor ένα εξυπνακίστικο open comb απο την ξυριστομάνα τον Φοίνικα (όχι της Θεσσαλονίκης, τον άλλονε της Αμέρικας), δεν το έχω σε καμμία εκτίμηση (συγγνώμη Κωστίκα, ξενιτεμένο μου παλληκάρι, ξέρω πως κάπως πρέπει να βγάλεις το ψωμί σου και εσύ...). Δεν με βόλεψε ποτε και η φιλοσοφία του είναι της ταλαιπωρίας. Ας πούμε δε δουλεύει καλά στην πέτσα μου.
Το πήρα από την εγγενή στους κύκλους μας ψώρα της περιέργειας και το κράτησα μόνο για τη λαβή του. Θα σκεφτώ αν θα βγάλω στο κλαρί την κεφαλή του (μονο και μόνο για να μη τη βλέπω, αλλά όχι εδώ γιατί δε θέλω να πάρω στο λαιμό μου κάποιο από τους φίλους, στο EvilBay, ή αλλού).
Πάνω στην ωραία, χοντρούτσικη και βαριούτσικη λαβή του κοτσάρω καταπληκτικές και ελαφριές κεφαλές από αρχαία razors, όπως αυτή την ανώνυμη σοβιετική του παρελθόντος (μπορεί να είναι HEBA = Νέβα που έφτιανε λεπίδες) ή από Tech όταν βαριέμαι τις λαβές της Gillette κτλ. Αυτή η αθώα open comb με τη μεγάλη έκθεση το ελάχιστο blade gap (είχα shim έτοιμο σε απόσταση χειρός) και τις παλιομοδίτικες μακρυές γλώσσες ας πούμε, έγινε ένα φοβερό εργαλείο με ένα WSC μέσα. Έκοψε, γλύστρησε, πήρε ίσια, πήρε διαγωνίως, πήρε κόντρα, έκανε εκτεταμένο blade buffing, τα πάντα όλα, χωρίς κανένα ερεθισμό. Ήπια, ακριβής και ανελέητη, μου έκανε ομορφα και απροβλημάτιστα bbs προς το γαμπριάτικο, με 3 περάσματα σκάρτα.
Μα, αυτή η υλοποίηση Άγγελε είναι ακριβώς η αντίθετη αντίληψη πχ με την Muehle R41.
Ναι, ακριβώς.
- Faena Μαστίχα
- Rubberset R45 (Finest)
- FrankenRazor (αμερικανοσοβιετικό)
- WSC #2
- Body Shop Macca root asb
- Myrsol Aqua Balsamica

[youtube][/youtube]