Το ξύρισμα της ημέρας: Οκτώβριος 2014

Απάντηση
NikosX
Δημοτικό
Δημοτικό
12
Has thanked: 208 times
Been thanked: 895 times
Επικοινωνία:

Lesvos rules!

Ααααχ!
Μυρτιλο-περιποίηση έξτρα...
(τα premium της Omega μαδάνε: 1-2 τρίχες κάθε φορά)

Εικόνα
He shaved evenly and with care, in silence, seriously.James Joyce
Άβαταρ μέλους
Giannis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
16
Has thanked: 1038 times
Been thanked: 1249 times

Νίκο, μόλις κόλλησες εμένα με την Νο 10 Μενούνος,πήγες στο Φαένα ;)
if you have a great shave you have a great day
Άβαταρ μέλους
yiannischris
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 8965 times
Been thanked: 17780 times

Merkur Futur (2-1)
Astra Superior Platinum
LS 26mm Silvertip Alaska Butterscotch Handle
Stirling Scots Pine Sheep
Aqua Velva Ice + Menthol Crystals :drool (Usa)

Το μέγεθος αυτού του πινέλου 26 - 27mm δυστυχώς δεν μπορεί να φορτώσει από το μικρό κουτακι του Stirling,χρειάζεται μικρότερο και σκληρότερο μάλλον χοίρος.Αυτά τα σαπούνια δεν αποδίδουν τον αφρό όπως άλλα πιό εμπορικά (Tabac - Cella - Valobra - Palmolive ) κ.α.
Στο δεύτερο πέρασμα έβγαλα τον αφρό από το πινέλο και τον άπλωσα με το χέρι στο πρόσωπο !! Η προστασία πάντως και η ενυδάτωση ήταν πάνω από το μέσο όρο. ( Tallow + Lanolin)
Η προσθήκη των κρυστάλων μενθόλης απογείωσε το Aqua Velva :mad ακόμη νιώθω την δροσιά μετά από τριάντα λεπτά !!
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
14
Has thanked: 30024 times
Been thanked: 30421 times

herco έγραψε: Και για ακομα μια φορα η Futur μου χαλαει τη λιστα αγαπημενων λεπιδων... H Rapira NOS που τοσο καλα παιζει με τις υπολοιπες μηχανες μου - στη Futur ηταν οριακα (πολυ οριακα...) ανεκτη. Το κακο ειναι οτι η λιστα με τις λεπιδες που μπορει καποιος να ξυριστει ανετα και γλυκα με τη Futur στο 6 ειναι πολυ μικρη.
Έτσι είναι Ηρακλή, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Γενικά θέλει πολύ ήπιες λεπίδες σε αυτήν την ρύθμιση, γιατί είναι φουλ επιθετική ούτως ή άλλως. Έχω καταλήξει στις Personna που μου βγάζουν υπέροχα ξυρίσματα, παρότι οι αγαπημένες μου είναι οι Bic. Αλλά επειδή και αυτές κόβουν σαν τον διάολο, με τις επιθετικές μηχανές τα αποτελέσματα δεν είναι καλά και τις αποφεύγω.
NikosX
Δημοτικό
Δημοτικό
12
Has thanked: 208 times
Been thanked: 895 times
Επικοινωνία:

Giannis έγραψε:Νίκο, μόλις κόλλησες εμένα με την Νο 10 Μενούνος,πήγες στο Φαένα ;)
Στη Φαένα κόλλησα από σένα!
He shaved evenly and with care, in silence, seriously.James Joyce
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17338 times

γενια24ωρων
proraso green pre sc
merkur34cHD
dorco plat.st300
omega 11150
williams mug ss
alum block
floid mento.vigo.
proraso white asc
3περασματα,bbs.
στο σημερινο ξυρισμα ελαβαν μερος για πρωτη φορα το σαπουνι williams mug και οι λεπιδες dorco platinum st300.
το williams με εξεπληξε πολυ ευχαριστα και μπορω να πω(εστω και αν ηταν η πρωτη φορα)οτι ειναι ενα απο τα καλυτερα σαπουνια που εχω χρησιμοποιησει.στο θεμα του αφρισμου(ειχα ακουσει πολλα)ειναι πολυ ευκολο και ο αφρος που μου εδωσε με σχετικα μικρο φορτωμα ηταν αρκετος για τουλαχιστον 5 περασματα.σε αποδοση και προστασια μπορω να πω οτι ειναι αριστο ακομα και αν κατι παει στραβα σε σχεση με τα υπολοιπα συνεργα του set up.το αρωμα του ειναι ουδετερο με μια υποψια εσπεριδοειδων. γνωμη μου ειναι οτι το σαπουνι αυτο( αν και σχετικα λιγη η ποσοτητα του 50γρ.)ειναι vfm.
οι dorco platinum st300 απο την αλλη πλευρα ,με αφησαν με πολλα ερωτηματικα.το ξυρισμα εγινε με τα 3 κλασσικα περασματα(wtg,xtg,atg) γιατι ηθελα να δω την αποδοση τους χωρις να πειραματιστω.στο πρωτο περασμα τις ενοιωθα ελαχιστα να με τραβανε και δεν καθαρισαν τα γενια 100%.στα επομενα 2 ομως περασματα δεν τις καταλαβα σχεδον καθολου και με ξυρισαν αρκετα βαθεια.επειδη θελω να δω την αντοχη και διαρκεια που θα εχουν στα επομενα ξυρισματα τους βαζω 1 ερωτηματικο χωρις να τις απορριπτω.αν αντεξουν τουλαχιστον αλλα 3 ξυρισματα θα μπουνε στο rotation αλλιως γεια χαρα. ;)
Άβαταρ μέλους
stelakis1914
Λύκειο
Λύκειο
14
Has thanked: 597 times
Been thanked: 496 times

Omega 10290
Tabac shaving soap
Merkur Futur @6.5
Astra Superior Platinum
Thayers medicated superhazel
Aqua Velva ASL

Το Tabac φτάνει στο τέλος του και έχει μαζευτεί το σαπούνι στα άκρα του πάτου του μπολ. Το γεγονός αυτό δυσκολεύει λίγο το φόρτωμα.
Μάλλον θα πρέπει να το ξύσω και να το φέρω προς το κέντρο του μπολ...
Petros
Νήπιο
Νήπιο
11
Has thanked: 288 times
Been thanked: 418 times

Πρωινό μπάνιο και ...

Cien Daily Peeling
Proraso Pre Shave White

Cella
Omega 48

Edwin Jagger DE89BL
Feather #3#
WTG, XTG, ATG

Thayers Unscented
Pinaud Clubman
Korres Borage

Pino Silvestre Sport
Πέτρος
Ηλίας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5740 times
Been thanked: 5633 times

stelakis1914 έγραψε: Το Tabac φτάνει στο τέλος του και έχει μαζευτεί το σαπούνι στα άκρα του πάτου του μπολ. Το γεγονός αυτό δυσκολεύει λίγο το φόρτωμα.
Μάλλον θα πρέπει να το ξύσω και να το φέρω προς το κέντρο του μπολ...
Kαλύτερα να μη το κάνεις. Αν το σαπούνι έχει "κολλήσει" εκεί και όσο και αν είναι δύσκολο να φορτώσεις, αν το βγάλεις απο τα άκρα υπάρχει η πιθανότητα να μη κολλήσει ξανά στη μέση του μπολ και 'σύ με το πινέλο να σβουρίζεις κομματάκια σαπουνιού γύρω-γύρω.
Αν μπορείς έστω να δοκιμάσεις με ένα μικρό κομμάτι, καλώς. Στο λέω γιατί τη πάτησα με το Synergy. Ξεκόλλησα το σαπούνι απο τα άκρα του ταψιού.. >:)
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
Άβαταρ μέλους
nik16v
Λύκειο
Λύκειο
12
Has thanked: 8866 times
Been thanked: 3947 times

Καλημέρα σε όλους, χθεσινοβραδυνό

Ξυράφι: 11/16” Thomas Radley Cadman & Sons Bengall
Πινέλο: Ωmega 10065
Σαπούνι: Arko στικ σε μπωλάκι
Μετά το ξύρισμα: Floid Vigoroso

Μπορώ να πω πως το Arko το ένιωσα λίγο για το ξυράφι σε σχέση με το La Toja.
Στο τέλος έκανα τα κόντρα περάσματα με την EJ89 για να γίνει όπως θέλω.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”