Επιλογή ασβού "all around"

macmind
Νήπιο
Νήπιο
11
Been thanked: 3 times

gstefanoudis έγραψε:Συνοψίζοντας τις προτάσεις για ασβό all around (για τις ιδιαιτερότητες μου)

Simpsons Commodore X3 Best Badger 79,50€ (ακούγεται τέλειο)
Simpsons Duke 3 Best Badger 98€ (κοντή λαβή)
Simpsons Polo 8 Best Badger 110€ (λίγο ακριβό...)
Simpsons Chubby 2 Best Badger 140€ (πολύ ακριβό, κοντή λαβή μονο για face lathering ίσως)
Semogue Owners Club 2 Band 64,95€ (ξύλινη λαβή)
Τιμές Wellshaved

Ευχαριστώ το forum και ιδιαίτερα Άρη, Νίκο, Πέτρο, Χάρη & macmind (αλφαβητικά) για το χρόνο και τις προτάσεις τους!!!!!
:thnx :thnx :thnx :thnx :thnx
Μάλλον θα καταλήξω στο X3 ή το SOC 2 Band (για τις πολύ καλές κριτικές του και την τιμή του)
Ευχαριστώ και πάλι και τάζω ενημέρωση και εντυπώσεις!!

Η συμβουλή μου είναι σεε καμια περιπτωση να μην αγορασεις κατι πριν το πιασεις στα χερια σου
Και εγω για Duke 2 πήγαινα, αλλά όταν έπιασα στα χερια μου το chubby 2 ήταν άλλη η αίσθηση, καμια σχεση με το duke.
Γεμιζει το χερι, ιδανικο και για face και για bowl
Tο καλυτερο πινελο της simpson και θελεις 2 μονο στροφες για να το απλωσεις στο προσωπο.
Τελος πάντων, οτιδηποτε πάρεις, πιαστο πρωτα στα χερια σου, μην σε παρασερνουν οι φωτογραφιες στο internet
Άβαταρ μέλους
gstefanoudis
Νήπιο
Νήπιο
11
Has thanked: 252 times
Been thanked: 214 times

Φίλε μου macmind έχεις χίλια δίκια. Δυστυχώς (για τη αγαπημένη μας συνήθεια) στη Χίο που κατοικώ (ευτυχώς γενικότερα) η αγορά είναι πολύ περιορισμένη και δέν έχω τη δυνατότητα να πίασω πινέλα στα χέρια μου.. Γι' αυτό ζήτησα τη βοήθειά σας... για να μήν στηριχθώ στις φωτογραφίες του internet. Επίσης επειδή είμαι νέος (στο παραδοσιακό ξύρισμα) και να το έπιανα δέν θα ήμουν σε θέση να το αξιολογήσω παρα μόνο πώς κάθεται η λαβή στο χέρι μου. Η βοήθειά σας λοιπόν είναι πραγματικά πολύτιμη για μένα καθώς με βοηθάτε να πάρω ένα προϊόν το οποίο θα εκτιμίσω αργότερα χωρίς να χρειαστεί ίσως να "ξοδέψω για να μάθω".
Ευχαριστώ και πάλι!!!
Γιώργος

"Η πέτρα, το σίδερο, το ατσάλι, δεν αντέχουν. Ο άνθρωπος όμως, αντέχει."
Νίκος Καζαντζάκης
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Δεν αμφισβητώ οτι το Chubby 2 είναι ενα πάρα πολύ καλό πινέλο , αλλοίμονο. Αλλά οτι είναι το καλύτερο πινέλο της Simpsons είναι σχετικό . Καλύτερο πινέλο είναι αυτό που βολεύει στον καθένα οπότε ολα είναι σχετικά . Πχ ο Χάρης έχει και το Chubby 2 και το commodore x3 και το δεύτερο το ευχαριστιέται περισσότερο. Και εδω που τα λέμε ενα πινέλο με 29άρι knot είναι κάπως υπερβολικό για κάποιον που δεν έχει την ανάλογη πείρα μη έχοντας άλλο ασβό στην συλλογή του ....
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
macmind
Νήπιο
Νήπιο
11

Το chubby και ειδικα το μεγεθος 2 θεωρειται το flagship πινελο της simpson.
H λαβη του ειναι παχια, το καταλαβαινει το χερι σου, ο θυσανος πυκνός, χρειαζεται λίγες στροφες στο σαπουνι για να κανει αφρο και απλώνει αμεσως τον αφρο στο πρόσωπο, επειδη εχει μεγαλη επιφανεια.
Συμφωνώ όμως, σιγουρα το καλυτερο πινέλο ειναι αυτο που βολευει τον καθενα και όχι εμένα, γι αυτό υπάρχουν και τοσες μαρκες.
Γενικά πάντως δεν χρειαζεται πειρα για να διαλεξεις πινελο ή να απλώσεις αφρο, είτε παρεις 29 knot ειτε 22. Ειναι καθαρα τι βολευει στο χερι.
Το παραδοσιακο ξυρισμα δεν ειναι κατι το ιδαιτερο ή κατι το δυσκολο. Απλώς αυτο που χρειαζεσαι ειναι 50 ημερες περιπου καθημερινης εξασκησης με δυο κανονες
α) Το βασικοτερο - οχι πίεση γιατι και το β να κανεις λαθος δεν θα εχεις ερεθισμους, το πολύ πολύ περισσοτερα περασματα
β) το αμεσως επόμενο σωστη γωνια στη μηχανη
Σου παραθετω δυο φωτογραφιες του chabby 2 στο δικο μου χερι.
Γνώμη μου ειναι ότι παρεις να το εβλεπες στο χερι σου.
image.jpeg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
macmind
Νήπιο
Νήπιο
11

Και κάτι τελευταιο: εχε υπ οψη σου ότι και με ενα απλό omega των 10 ευρω μπορει να κανεις το απλούστατο, δηλαδή να απλώσεις τον αφρο στο προσωπο.
Ολα τα άλλα που σου προτεινουμε εμεις, ειτε ειναι chubby ειτε commodore ειτε semogue, ειναι απλώς συμβουλες για το που να ξοδεψεις τα επιπλεον χρηματα που - θα ήσουν - διατεθειμενος να δωσεις.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 5738 times
Been thanked: 6984 times

Σίγουρα το Chubby 2 είναι ξεχωριστό μοντέλο και ίσως η ναυαρχίδα της Simpsons.
Αλλά δεν θα το θεωρούσα "all around" πινέλο καθώς δεν είναι ιδανικό για bowl και επιπλέον έχει ένα μειονέκτημα που το κάνει ακατάλληλο για καθημερινή χρήση: με τέτοιο πυκνό θύσανο θέλει αρκετά πάνω από 24 ώρες για να στεγνώσει.

Κατά τα άλλα, θα συμφωνήσω ότι με ένα Omega 48 κάνει κανείς τέλεια τη δουλειά του (όπως επίσης και μόνο με μία Merkur 34C, ένα Cella και μία Aqua Velva). Απλά αν αναζητούσαμε λογικές και οικονομικές λύσεις δεν θα ήμασταν στο forum!

Υ.Γ. Το μαύρο Manchurian είναι πανέμορφο!!
Χάρης
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13

macmind έγραψε:Γενικά πάντως δεν χρειαζεται πειρα για να διαλεξεις πινελο ή να απλώσεις αφρο, είτε παρεις 29 knot ειτε 22. Ειναι καθαρα τι βολευει στο χερι.
Εδω επέτρεψε μου να διαφωνήσω . Εννοείται οτι αμα μάθεις να χτυπάς αφρό , θα το κάνεις και με το "ταπεινό" Omega των 6 ευρώ αλλά και με ενα Simpsons- Shavemac- Rooney των 100+ ευρώ . Αλλά, δεν ευχαριστιέσαι με ολα το ίδιο , ούτε σε βολεύουν ολα το ίδιο. Και το τι σε βολεύει οσον αφορά μήκος λαβής , ύψος θυσάνου , Knot το βρίσκεις μόνο δοκιμάζοντας διαφορετικά πινέλα και βρίσκοντας αυτό που σε βολεύει περισσότερο . Υπάρχουν άνθρωποι που αποφεύγουν τα μεγάλα Knot (26+) διότι οταν απλώνουν αφρό δεν θέλουν να απλώνεται ο θύσανος σε πολύ μεγάλη επιφάνεια του προσώπου και προτιμούν μικρότερα knot όπου ο θύσανος είναι αρκετά πιο μαζεμένος . Ετσι λοιπόν και εγω απο τα 14 πινέλα που εχω στην συλλογή μου αν ηταν να τα αγόραζα πάλι απο την αρχή με τις προτιμήσεις που εχω τώρα σίγουρα κάποια δεν θα τα έπαιρνα και το ίδιο θα ίσχυε για τους περισσότερους εδω μέσα.
Και ειδικά οταν θέλεις να ξοδέψεις 100 ευρώ σε ενα πινέλο πρέπει να σκεφτείς περισσότερα πράγματα απο το πως θα σου κάτσει στο χέρι η λαβή , πράγμα βέβαια που είναι πολύ σημαντικό και αυτό. Σημαντικότατο ρόλο βέβαια παίζει και η οικονομική κατάσταση του καθενός δλδ με πόση ευκολία θα δώσει τα 100 ευρώ ή αν έχει σκοπό να πάρει και περίσσότερα πινέλα οπότε δεν θα τον πειράξει και ιδιαίτερα αν αυτό που θα πάρει δεν είναι αυτό που περίμενε , και αργότερα το βγάλει προς πώληση.
Συμφωνώ με την τελευταία σου πρόταση οτι εμείς το μόνο που κάνουμε είναι να προτείνουμε λύσεις ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες σωστής αγοράς ειδικά οταν μιλάμε και για τέτοιο κόστος.
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13

aris22 έγραψε:Συμφωνώ με την τελευταία σου πρόταση οτι εμείς το μόνο που κάνουμε είναι να προτείνουμε λύσεις ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες σωστής αγοράς ειδικά οταν μιλάμε και για τέτοιο κόστος
Καταλάβατε βέβαια οτι ήθελα να πω να μειωθούν οι πιθανότητες λάθους αγοράς ε? :bigsmilie
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
NikosX
Δημοτικό
Δημοτικό
12
Has thanked: 208 times
Been thanked: 895 times
Επικοινωνία:

Για σαπούνι πάντως θεωρώ ότι το απόλυτο value for money είναι το Omega No48, περίπου 12 ευρώ.
Και χτυπάει και κρέμα...
Και έχει και τέραστια λαβή, που ζητάς.

Αριστο για εισαγωγή στην τέχνη του αφρίσαμτος και θα το αγαπήσεις για πολλά χρόνια, ακόμη κι αν έχεις αποκτήσει εν τω μεταξύ πινέλα πολύ ακριβότερα...

Ξεκίνα με αυτό. Ξέρω, δεν είναι ασβός, αλλά θα σου αλλάξει την προσέγγιση στο θέμα "Πινέλο"
He shaved evenly and with care, in silence, seriously.James Joyce
macmind
Νήπιο
Νήπιο
11

aris22 έγραψε:
macmind έγραψε:Γενικά πάντως δεν χρειαζεται πειρα για να διαλεξεις πινελο ή να απλώσεις αφρο, είτε παρεις 29 knot ειτε 22. Ειναι καθαρα τι βολευει στο χερι.
Εδω επέτρεψε μου να διαφωνήσω . Εννοείται οτι αμα μάθεις να χτυπάς αφρό , θα το κάνεις και με το "ταπεινό" Omega των 6 ευρώ αλλά και με ενα Simpsons- Shavemac- Rooney των 100+ ευρώ . Αλλά, δεν ευχαριστιέσαι με ολα το ίδιο , ούτε σε βολεύουν ολα το ίδιο. Και το τι σε βολεύει οσον αφορά μήκος λαβής , ύψος θυσάνου , Knot το βρίσκεις μόνο δοκιμάζοντας διαφορετικά πινέλα και βρίσκοντας αυτό που σε βολεύει περισσότερο . Υπάρχουν άνθρωποι που αποφεύγουν τα μεγάλα Knot (26+) διότι οταν απλώνουν αφρό δεν θέλουν να απλώνεται ο θύσανος σε πολύ μεγάλη επιφάνεια του προσώπου και προτιμούν μικρότερα knot όπου ο θύσανος είναι αρκετά πιο μαζεμένος . Ετσι λοιπόν και εγω απο τα 14 πινέλα που εχω στην συλλογή μου αν ηταν να τα αγόραζα πάλι απο την αρχή με τις προτιμήσεις που εχω τώρα σίγουρα κάποια δεν θα τα έπαιρνα και το ίδιο θα ίσχυε για τους περισσότερους εδω μέσα.
Και ειδικά οταν θέλεις να ξοδέψεις 100 ευρώ σε ενα πινέλο πρέπει να σκεφτείς περισσότερα πράγματα απο το πως θα σου κάτσει στο χέρι η λαβή , πράγμα βέβαια που είναι πολύ σημαντικό και αυτό. Σημαντικότατο ρόλο βέβαια παίζει και η οικονομική κατάσταση του καθενός δλδ με πόση ευκολία θα δώσει τα 100 ευρώ ή αν έχει σκοπό να πάρει και περίσσότερα πινέλα οπότε δεν θα τον πειράξει και ιδιαίτερα αν αυτό που θα πάρει δεν είναι αυτό που περίμενε , και αργότερα το βγάλει προς πώληση.
Συμφωνώ με την τελευταία σου πρόταση οτι εμείς το μόνο που κάνουμε είναι να προτείνουμε λύσεις ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες σωστής αγοράς ειδικά οταν μιλάμε και για τέτοιο κόστος.

Εχεις απόλυτο δίκιο, εχει σημασια και πως καθεται στο προσωπο.
Απλώς η μεγαλη μου αγαπη για το συγκεκριμενο πινελο, - και οτι βρηκα με την πρωτη το ιδανικο μεγεθος χωρις να τεσταρω αλλα πινελα - με κανει να ξεχνώ οτι άλλοι ανθρωποι εχουν διαφορετικές προτιμήσεις και αναγκες.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το πινέλο”