Επιλογή ασβού "all around"

Άβαταρ μέλους
gstefanoudis
Νήπιο
Νήπιο
11
Has thanked: 252 times
Been thanked: 214 times

Βρίσκομαι πρίν από την αγορά ενός πινέλου ασβού που να μπορώ να χρησιμοποιώ καθημερινά και για αφρισμό στο πρόσωπο αλλά και σε μπώλ αναλόγως τη διάθεση.Είμαι νέος στο χώρο, δέν ξέρω κατα πόσο αυτό είναι εφικτό αλλά δέν θέλω να μπερδεύομαι με πολλά. Επίσης δέν είμαι και πολύ μερακλής οπότε να είναι και ανθεκτικό... δέν ζητάω και πολλά ε; ;)
Badget 100€
Κάθε πρόταση θα είναι για μένα πολύτιμη! Ευχαριστώ!
Γιώργος

"Η πέτρα, το σίδερο, το ατσάλι, δεν αντέχουν. Ο άνθρωπος όμως, αντέχει."
Νίκος Καζαντζάκης
Άβαταρ μέλους
Petros.Mp
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 1131 times
Been thanked: 2139 times

SOC 2 band

Για face lather, για bowl lather για σαπούνι, για κρέμα για τα πάντα....Έχει 65€ και μπορείς να πας να το δεις από κοντά στον Γιώργο στον Πειραιά. Η τρίχα του δεν είναι μαλακή όσο ενός silvertip αλλά θα σε εντυπωσιάσει με τις επιδόσεις της καθώς και με την υπέροχη λαβή του.
Πέτρος

Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Aλλά αν τελικά καταλήξεις σε αυτό και επειδή είπες οτι δεν είσαι πολύ μερακλής θα πρέπει να προσέχεις λίγο περισσότερο την ξύλινη λαβή που εννοείται είναι πιο ευπαθής σε σχέση με τις ακρυλικές . Κατά τα άλλα είναι ενα πάρα πολύ καλό πινέλο .
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
gstefanoudis
Νήπιο
Νήπιο
11

Για το SOC 2 band έχω διαβάσει τις καλύτερες κριτικές στο forum. Από την άλλη ο μόνος λόγος που δεν το πήρα ακόμα είναι αυτό που είπες Άρη, η ξύλινη λαβή... Υπάρχει άλλη πρόταση με ακρυλική λαβή;
Γιώργος

Νίκος Καζαντζάκης
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13

Πες μερικά ακόμη πράγματα για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε περισσότερο. Θέλεις μαλακή τρίχα (Silvertip) ή δεν σε πειράζει αν δεν είναι τόσο μαλακή (Two band) . Αν και το New Forest 2 band που πήρα έχει πολύ μαλακή τρίχα για 2 band . Χρησιμοποιείς περισσότερο σαπούνια ή κρέμες ? Σε βολεύει κοντή ή ψηλότερη λαβή ?
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
gstefanoudis
Νήπιο
Νήπιο
11

Δέν θα ήθελα κοντή λαβή γιατί τα χέρια μου είναι λίγο μεγάλα. Όσο για silvertip έχω ακούσει ότι είναι πολύ μαλακά και μπορεί να κάνουν γούβα στη μέση.. άρα όχι. Καλύτερα λίγο πιό σκληρό... Χρησιμοποιώ δε σαπούνια και κρέμες γι' αυτό λέω all around.
Γιώργος

Νίκος Καζαντζάκης
Άβαταρ μέλους
ch2700
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 672 times
Been thanked: 1639 times

Και γιατι με αυτα τα λεφτα δεν αγοραζεις δυο? Ενα πολυ καλο για μπωλ αλλα και face γουρουνι οπως το SOC Boar και ενα επισης πολυ καλο ασβο για κρεμες και μαλακα σαπουνια.
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
Άβαταρ μέλους
gstefanoudis
Νήπιο
Νήπιο
11

Θα ήθελα ένα και ασβό. Ας είναι όμως... Μετά το SOC Boar για σαπούνια πιό καλό ασβό προτείνεις για τις κρέμες;
Γιώργος

Νίκος Καζαντζάκης
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13

Με πρόλαβε ο Νίκος. Και εγω αυτό θα σου πρότεινα. Η καλύτερη και αποτελεσματικότερη λύση είναι να πάρεις 2 πινέλα .Και δεν έχεις θέμα και με το μπάτζετ που διαθέτεις . Για εμένα τουλάχιστον με την όποια πείρα εχω αποκτήσει , η απόκτηση 2 τουλάχιστον πινέλων (αν δεν θέλεις περισσότερα ) ειναι μονόδρομος. Ενα πολύ καλό χοίρου (λέγε με Semogue OC bristle ) για σκληρά σαπούνια και γιατί όχι και κρέμες και ενα ποιοτικό ασβό για κρέμες . Τουλάχιστον εγω έτσι χρησιμοποιώ τα πινέλα που εχω . Ναι , με ενα πινέλο μπορείς να τα κάνεις ολα αυτά αλλά δεν θα είναι το ιδανικό για κάθε περίπτωση . Και μια Ferrari μπορεί να πάει στον χωματόδρομο , αλλά δεν είναι προορισμένη για τον χωματόδρομο αν με εννοείς.
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
ch2700
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 672 times
Been thanked: 1639 times

Δεν εχω μεγαλη εμπειρια στα πινελα διοτι εχω μονο 5. Για μενα το SOC boar ειναι ενα all arround πινελο διοτι οταν σπασει ειναι απιστευτα μαλακο και με πολυ καλο πισω κοκαλο που λενε. Για ασβο δεν εχω μεγαλη ιδεα αλλα ενα New Forest που εχω ειναι καταπληκτικο και πολυ ποιοτικο. Το μονο ειναι οτι αυτος εχει κοντες λαβες. Τα παιδια θα σου προτεινουν τα καλλιτερα ειμαι σιγουρος.
Οσο για την ξυλινη λαβη δεν θα με απασχολουσε πολυ διοτι ενα σκουπισμα θα του κανεις δεν θα το αφηνεις να σταζει. Δεν χρειαζεται κατι περισσοτερο νομιζω.
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το πινέλο”