Θέμα προς συζήτηση "BBS ή βαθύ ξύρισμα;"
Επειδή διαβάζω διάφορες απόψεις (στο FB), συχνά πάνω σε θέματα αναζήτησης μηχανών για βαθύ ξύρισμα και BBS, για μένα είναι διαφορετικά πράγματα το BBS και το βαθύ ξύρισμα.
Ή μάλλον το βαθύ ξύρισμα εμπεριέχεται στο BBS, αλλά βαθύ ξύρισμα μπορεί να υπάρξει και χωρίς BBS.
Προσωπικά BBS θεωρώ ότι είναι όταν δεν έχεις ίχνος τρίχας σε κανένα σημείο του προσώπου.
Ενώ βαθύ ξύρισμα μπορώ να πάρω και με ένα πέρασμα (πχ με Muhle R41ή Blackland Blackbird και αποτελεσματική λεπίδα βέβαια).
Αλλά για να μη "κολλάει βαμβάκι" σε κανένα σημείο του προσώπου (BBS), θα πρέπει να κάνω και δεύτερο πέρασμα και πιθανόν και τρίτο ή touch ups, με διαφορετική φορά το καθένα (wtg xtg atg).
Εγώ με αυτές τις μηχανές, με δύο περάσματα (1 wtg και 1 μικτό xtg/atg) σε 2-3 ημερών γένια, με το ζόρι θα έχουν βγει γένια σε 2 μέρες.
Βασικά και με ένα πέρασμα και λίγα touch ups είσαι έτοιμος, αν δεν πας σε γάμο για να θέλεις BBS.
Τόσο βαθύ ξύρισμα γίνεται.
Ωστόσο σε κάποια σημεία, μπορεί να "κολλάει το βαμβάκι" εξ αρχής.
Με 1 και 2 περάσματα δεν φτάνεις σε βαθύ ξύρισμα με πιο ήπιες μηχανές.
Ενώ BBS μπορείς να πάρεις με την κατάλληλη λεπίδα και 3 περάσματα με διαφορετική φορά και με ήπιες μηχανές.
Εμένα μου αρέσει το βαθύ ξύρισμα αλλά δεν καίγομαι για BBS (παλιότερα το έκανα και επέμενα και σε δύσκολα σημεία για να το πάρω). Αν έρθει μόνο του και εύκολα, ήρθε.
Δεν ξέρω κατά πόσο γίνομαι κατανοητός.
BBS ή βαθύ ξύρισμα;
- Spyros Delta
- Γυμνάσιο
- 1
- Has thanked: 3763 times
- Been thanked: 5631 times
- Επικοινωνία:
Σπύρος Δέλτα.
- babkoug
- Εξειδίκευση
- 9
- Has thanked: 11521 times
- Been thanked: 15098 times
@Spyros Delta στο πρόσφατο βίντεο που ανέβασες μέτρησα πολύ περισσότερα χέρια από δύο 
. Αν BBS εννοούμε να μην νιώθουμε χαϊδεύοντας με το χέρι έκφυση τρίχας πουθενά μα πουθενά, τότε παίζει να μην εχω πάρει BBS ποτέ. Είναι κάποια σημεία στο πρόσωπο μου που όσο και αν επιμείνω και με οποιαδήποτε φορά, το χέρι κάτι πιάνει. Η Σοφία της ζωής μου έδειξε πως αυτά τα σημεία καλύτερα να τα αφήνω στην ησυχία τους, γιατί περισσότερο ζημιά έχω παρά κέρδος.
Μπάμπης
- Spyros Delta
- Γυμνάσιο
- 1
- Επικοινωνία:
@babkoug "Επισημα" δυο ηταν τα χερια. Εκανα αρκετα touch ups (αν αυτο εννοεις) στο συγκεκριμενο ξυρισμα, γιατι ειχα ξεκουραστο δερμα και πηρα ευκολα BBS.
Αυτο εννοω με το "αν έρθει μόνο του και εύκολα, ήρθε".
"Μονο του" δεν ερχεται ποτε το BBS. Ειναι ρητορικο το "μονο του", γιατι ουσιαστικα μονο του ερχεται οταν το δερμα μου πριν το ξυρισμα, προερχεται απο "ξεκουραση" και " μη ταλαιπωρια" και "με παιρνει" για ταρζανιες.
Για αυτο εχω καθιερωσει το DFS και μονο σε ειδικες περιπτωσεις το BBS (πχ σε μια γιορτη, σε ενα γαμο κλπ, οχι τις καθημερινες).
Για μενα παιζει ρολο και το ποσο μακριές ειναι οι τριχες.
Πχ αν τις αφησω πανω απο 3-4 μερες, αρχιζουν και τσιμπανε. Αν σε αυτην την περιπτωση παω σε κοντρες, την εβαψα.
Τπ ιδιο συμβαινει οταν ειμαι με τριχα που εχει μολις βγει (πχ την επομενη μερα). Οποτε το ξυρισμα καθε 2-3 μερες που εχω καθιερωσει για μενα δεν ειναι τυχαιο.
Ο μονος τροπος που μπορω να εχω BBS (και στα πλαγια του λαιμου) χωρις ερεθισμους, ειναι να μη το κυνηγαω σε καθε ξυρισμα.
To θεμα ομως ειναι αν εχετε την αισθηση του ξυρισματος σε βαθος, και χωρις να εχετε παρει BBS.
BBS ναι εγω θεωρω να μην υπαρχει ιχνος τριχας, ακομα κι αν ελεγχεις ολο το προσωπο προ ολες τις φορες.
Και εχω παρει αρκετες φορες.
Στην αρχη με κοστος. (ερεθισμων - οχι τιποτα τρομερο, καποιες κοκκινιλες στο λαιμο που εφευγαν μετα απο 1 εως 4 ωρες, αναλογα).
Τωρα πλεον με τον τροπο που ανεφερα, κανενα προβλημα.
Το DFS για μενα ειναι το βαθυ ξυρισμα (που αναφερω στον τιτλο) χωρις ζορισμα στα δυσκολα σημεια, κι ας αισθανομαι λιγη τριχα οταν κινω το χερι μου αντιθετα απο τη φορα της τριχας σε καποια σημεια στο λαιμο.
Η διαφορα στο τι ειναι βαθυ ξυρισμα (και DFS κατ'εμε) φαινεται αν εχει ξυριστει καποιος με ηπια μηχανη (χωρις κοντρα) και με αποτελεσματικη μηχανη (χωρις κοντρα).
Ενας φιλος το ειπε καλα "βαθύ ξύρισμα να φαίνομαι γυαλί αλλά οκ να πιάνω λίγο γενι όταν ακουμπάω με την αντίθετη φορά καποια σημεια"
Γιατι να ακουμπάω και να νιωθω γενι με οποιαδηποτε φορα, αυτο γινοταν οταν ξυριζομουν με τα πλαστικα και τωρα με ηπιες μηχανες χωρις να κανω τουλαχιοτον 3 περασματα προς ολες τις φορες.
Αυτη τη στιγμη που γραφω εχει περασει μιαμιση μερα και το γενι μολις αρχισε να βγαινει. Το πρωι (στις 24 ωρες) ημουν σαν φρεσκοξυρισμενος με πλαστικο ξυραφακι ή με ηπια μηχανη δυο χερια wtg.
Αυτο εννοω με το "αν έρθει μόνο του και εύκολα, ήρθε".
"Μονο του" δεν ερχεται ποτε το BBS. Ειναι ρητορικο το "μονο του", γιατι ουσιαστικα μονο του ερχεται οταν το δερμα μου πριν το ξυρισμα, προερχεται απο "ξεκουραση" και " μη ταλαιπωρια" και "με παιρνει" για ταρζανιες.
Για αυτο εχω καθιερωσει το DFS και μονο σε ειδικες περιπτωσεις το BBS (πχ σε μια γιορτη, σε ενα γαμο κλπ, οχι τις καθημερινες).
Για μενα παιζει ρολο και το ποσο μακριές ειναι οι τριχες.
Πχ αν τις αφησω πανω απο 3-4 μερες, αρχιζουν και τσιμπανε. Αν σε αυτην την περιπτωση παω σε κοντρες, την εβαψα.
Τπ ιδιο συμβαινει οταν ειμαι με τριχα που εχει μολις βγει (πχ την επομενη μερα). Οποτε το ξυρισμα καθε 2-3 μερες που εχω καθιερωσει για μενα δεν ειναι τυχαιο.
Ο μονος τροπος που μπορω να εχω BBS (και στα πλαγια του λαιμου) χωρις ερεθισμους, ειναι να μη το κυνηγαω σε καθε ξυρισμα.
To θεμα ομως ειναι αν εχετε την αισθηση του ξυρισματος σε βαθος, και χωρις να εχετε παρει BBS.
BBS ναι εγω θεωρω να μην υπαρχει ιχνος τριχας, ακομα κι αν ελεγχεις ολο το προσωπο προ ολες τις φορες.
Και εχω παρει αρκετες φορες.
Στην αρχη με κοστος. (ερεθισμων - οχι τιποτα τρομερο, καποιες κοκκινιλες στο λαιμο που εφευγαν μετα απο 1 εως 4 ωρες, αναλογα).
Τωρα πλεον με τον τροπο που ανεφερα, κανενα προβλημα.
Το DFS για μενα ειναι το βαθυ ξυρισμα (που αναφερω στον τιτλο) χωρις ζορισμα στα δυσκολα σημεια, κι ας αισθανομαι λιγη τριχα οταν κινω το χερι μου αντιθετα απο τη φορα της τριχας σε καποια σημεια στο λαιμο.
Η διαφορα στο τι ειναι βαθυ ξυρισμα (και DFS κατ'εμε) φαινεται αν εχει ξυριστει καποιος με ηπια μηχανη (χωρις κοντρα) και με αποτελεσματικη μηχανη (χωρις κοντρα).
Ενας φιλος το ειπε καλα "βαθύ ξύρισμα να φαίνομαι γυαλί αλλά οκ να πιάνω λίγο γενι όταν ακουμπάω με την αντίθετη φορά καποια σημεια"
Γιατι να ακουμπάω και να νιωθω γενι με οποιαδηποτε φορα, αυτο γινοταν οταν ξυριζομουν με τα πλαστικα και τωρα με ηπιες μηχανες χωρις να κανω τουλαχιοτον 3 περασματα προς ολες τις φορες.
Αυτη τη στιγμη που γραφω εχει περασει μιαμιση μερα και το γενι μολις αρχισε να βγαινει. Το πρωι (στις 24 ωρες) ημουν σαν φρεσκοξυρισμενος με πλαστικο ξυραφακι ή με ηπια μηχανη δυο χερια wtg.
Σπύρος Δέλτα.
- Antonis
- Διαχειριστής
- 13
- Has thanked: 29501 times
- Been thanked: 29698 times
Εγώ δυστυχώς πηγαίνω για το απόλυτο bbs σε κάθε ξύρισμα. Λέω δυστυχώς γιατί στην ουσία είναι ένας ψυχαναγκασμός (μιας και την επόμενη θα αισθάνομαι πάλι αντίσταση), αλλά διαφορετικά (χωρίς το bbs) νιώθω σαν να μην ξυρίστηκα. Ξυρίζομαι όμως κάθε 3 μέρες, οπότε δίνω στο δέρμα μου την ευκαιρία να ξεκουραστεί ανάμεσα στα ξυρίσματα.
Αν παρόλα αυτά έπρεπε (λόγω δουλειάς πχ) να ξυρίζομαι κάθε μέρα, ασφαλώς και δεν θα έκανα κόντρα.
Οπότε με δεδομένο το bbs, το κριτήριο για το αν μια μηχανή μου δίνει βαθύ ή όχι ξύρισμα είναι η ευκολία "κτήσης" του και ασφαλώς η ευχαρίστηση που προσφέρει κατά την διάρκεια.
Αν παρόλα αυτά έπρεπε (λόγω δουλειάς πχ) να ξυρίζομαι κάθε μέρα, ασφαλώς και δεν θα έκανα κόντρα.
Οπότε με δεδομένο το bbs, το κριτήριο για το αν μια μηχανή μου δίνει βαθύ ή όχι ξύρισμα είναι η ευκολία "κτήσης" του και ασφαλώς η ευχαρίστηση που προσφέρει κατά την διάρκεια.
- Algebar
- Λύκειο
- 4
- Has thanked: 17339 times
- Been thanked: 19103 times
Το BBS είναι καθαρά ψυχαναγκασμός όπως λέει και ο Αντώνης τον οποίο δυστυχώς έχω και εγώ.
Θέλω μετά το ξύρισμα να χαϊδεύω το πρόσωπο και να είναι μάρμαρο παντού και συνήθως το καταφέρνω αλλά αρκετές φορές νοιώθω το δέρμα μου ταλαιπωρημένο κι ας μην έχει κοκκινίλες ή ερεθισμούς.
Μία πιο λογική προσέγγιση που προσπαθώ να εφαρμόσω παρακάμπτοντας τον ψυχαναγκασμό είναι το εύκολο BBS στο 90% της επιφάνειας και DFS στο υπόλοιπο 10%
Θέλω μετά το ξύρισμα να χαϊδεύω το πρόσωπο και να είναι μάρμαρο παντού και συνήθως το καταφέρνω αλλά αρκετές φορές νοιώθω το δέρμα μου ταλαιπωρημένο κι ας μην έχει κοκκινίλες ή ερεθισμούς.
Μία πιο λογική προσέγγιση που προσπαθώ να εφαρμόσω παρακάμπτοντας τον ψυχαναγκασμό είναι το εύκολο BBS στο 90% της επιφάνειας και DFS στο υπόλοιπο 10%
Γιάννης
- zanxion
- Δημοτικό
- 4
- Has thanked: 2954 times
- Been thanked: 3275 times
Για μένα το BBS είναι ο τελικός προορισμός στο καλό ξύρισμα. Ειδικά πλέον που το καταφέρνω χωρίς κόπο και ειδικά όταν χρησιμοποιώ αγαπημένα πραγματάκια που εγγυούνται όχι απλά BBS αλλά κι απολαυστική διαδικασία, δεν το σκέφτομαι καν για κάτι λιγότερο. Τυχαίνει φυσικά κάτι να πάει στραβά, να μην βγει ο αφρός που ήθελα, η σαβέτα να τραβά, ή δοκιμή μιας νέας λεπίδας να μην βγει όπως ήθελα, οπότε πάω για DFS και μάλιστα στα γρήγορα. Το BBS είναι η επιτομή μιας άριστης κι όχι απλά καλής τεχνικής στο ξύρισμα. Την επόμενη το πρωί ούτως ή άλλως το BBS θα έχει πάει περίπατο, αλλά ειδικά τα ΣΚ το BBS είναι μέρος της ιεροτελεστίας του πρωινού, ξύρισμα, καφές, βιβλίο αναπαυτικά και μετά όλα τα υπόλοιπα.
Το ξύρισμα δεν το βλέπω ποτέ ψυχαναγκαστικό. Αν δεν νοιώθω καλά (αν κι ένα καλό ξύρισμα με φτιάχνει γενικότερα), ή αν δεν έχω χρόνο για ένα καλό ξύρισμα, απλά το αφήνω για την επόμενη μέρα.
Το ξύρισμα δεν το βλέπω ποτέ ψυχαναγκαστικό. Αν δεν νοιώθω καλά (αν κι ένα καλό ξύρισμα με φτιάχνει γενικότερα), ή αν δεν έχω χρόνο για ένα καλό ξύρισμα, απλά το αφήνω για την επόμενη μέρα.
"If anyone here believes in telekinesis, raise my hand"
Νίκος
Νίκος
- Algebar
- Λύκειο
- 4
- Has thanked: 17339 times
- Been thanked: 19103 times
Χωρίς να διαφωνώ με αυτά που λες Νίκο θα βάλω άλλη μία παράμετρο καθώς το BBS δεν είναι το ίδιο εύκολο σε όλα τα πρόσωπα. Στο δικό μου με πυκνά και σκληρά γένια και την κόντρα να γίνεται με πλάγια κίνηση έχω κάποια σημεία όπως τις γωνίες της γνάθου και τμήματα του λαιμού όπου λίγο να μου φύγει η τεχνική μακελεύομαι. Ίσως γι' αυτό προτιμώ τις αποδοτικές μηχανές για να χρειάζεται όσο το δυνατόν λιγότερο buffing για το τέλειο αποτέλεσμα.
Γιάννης
- zanxion
- Δημοτικό
- 4
Και πολύ σωστά το λες Γιάννη. Η δυσκολία δεν είναι διαφορετική μόνο από πρόσωπο σε πρόσωπο. Πρόσεξα πως ακόμη και στο δικό μου πρόσωπο η κόντρα στην αριστερή πλευρά κάτω από το σαγόνι μου βγαίνει δυσκολότερα. Μπορεί να φταίει τ' ότι είμαι δεξιόχειρας και ζορίζομαι στο να πετύχω την σωστή γωνία σ' εκείνο το σημείο. Εκεί το πάω κι εγώ υπό γωνία, αλλά κάνω ένα Χ. Μια δυο και τα βγάζει πέρα. Προτιμώ κι εγώ τις αποδοτικές μηχανές αλλά όχι και άκρως επιθετικές (νομίζω πως θα πρέπει να δοκιμάσω ξανά την R41, τώρα που με τα χρόνια η τεχνική βελτιώθηκε).
Νίκος
Νίκος
- Spyros Delta
- Γυμνάσιο
- 1
- Επικοινωνία:
Εγώ έγραψα ότι μπορούμε να έχουμε απολαυστικό βαθύ ξύρισμα και χωρίς BBS και εσείς πλακωθηκατε ολοι στα BBS 

Σπύρος Δέλτα.
- zanxion
- Δημοτικό
- 4
Μάλλον δεν το έθεσες καλά Σπύρο.
Είτε είναι το ξύρισμα BBS, είτε δεν είναι, σωστά; Το DFS μπορεί να είναι βαθύ κι απολαυστικό. Εξ' άλλου δεν είναι DFS μπαμ κι όξω, αλλά DFS+, DFS-, κλπ.
Ρωτάς το τι απολαμβάνουν οι περισσότεροι, αν απολαμβάνουν ένα καλό DFS;
Αυτά είναι προτιμήσεις. Εγώ π.χ. για ν' απολαύσω το ξύρισμα το BBS είναι μονόδρομος. Το DFS μου είναι απλοί συμβιβασμοί με όσα δεν μπορώ να καταφέρω, είτε λόγω εξοπλισμού/αφρού, είτε ικανοτήτων.
Είτε είναι το ξύρισμα BBS, είτε δεν είναι, σωστά; Το DFS μπορεί να είναι βαθύ κι απολαυστικό. Εξ' άλλου δεν είναι DFS μπαμ κι όξω, αλλά DFS+, DFS-, κλπ.
Ρωτάς το τι απολαμβάνουν οι περισσότεροι, αν απολαμβάνουν ένα καλό DFS;
Αυτά είναι προτιμήσεις. Εγώ π.χ. για ν' απολαύσω το ξύρισμα το BBS είναι μονόδρομος. Το DFS μου είναι απλοί συμβιβασμοί με όσα δεν μπορώ να καταφέρω, είτε λόγω εξοπλισμού/αφρού, είτε ικανοτήτων.
Νίκος
Νίκος