Μίξη face και bowl lathering.

Άβαταρ μέλους
Spyros Delta
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
1
Has thanked: 3763 times
Been thanked: 5632 times
Επικοινωνία:

Καλημέρα σας κύριοι και καλό ΣΚ.
Έρχομαι να καταθέσω μια άποψη, έτσι ώστε να μου πείτε και τη δική σας, αφού δεν έχω δει πουθενά να γίνεται αυτή η "τεχνική" ας πούμε. Εκτός κι αν γίνεται κι από άλλους και δεν το έχω δει.

Σαν νέος στο ΠΞ δοκίμαζα μια φορά face lathering, μια bowl lathering, για να δω τι μου ταιριάζει καλύτερα και έβλεπα ότι και οι δύο τεχνικές μου πήγαιναν μια χαρά.
Όμως και από τις δύο κάτι μου έλειπε.
Στο bowl lathering μου έλειπε το τρίψιμο στην τρίχα. Στο face lathering με κούραζε το πολύ τρίψιμο στο πρόσωπο μέχρι να με ικανοποιεί η υφή της μαρέγκας.

Πλέον, ενώ ξεκινώ με bowl lathering, λίγο πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία και γίνει σωστή μαρέγκα, ασυναίσθητα το γυρνάω σε face lathering και ολοκληρώνω τη διαδικασία στο πρόσωπο. Έτσι έχω βρει τη χρυσή τομή για μένα.

Το κάνει κανείς άλλος εδώ;
Σπύρος Δέλτα.
fusarium
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
2
Has thanked: 8371 times
Been thanked: 7749 times

@Spyros Delta πολλοί χρησιμοποιούμε αυτή την τεχνική, την έχω περιγράψει και εγώ στην μεταχείριση των LPL σαπουνιών για παράδειγμα, όπου σε εκείνη την περίπτωση είναι η πλέον ενδεδειγμένη, αλλά και με οποιοδήποτε σαπούνι όπως κι αν φορτωθεί μπορεί να εφαρμοστεί. Αν δε έχει κανείς υπομονή τα αποτελέσματα είναι λαμπρά. Βέβαια - και χάριν συζητήσεως - κάθε τεχνική έχει την χάρη της, πχ οταν φτιαχτεί ο αφρός στο μπολ, παίρνεις έτοιμο τον τέλειο αφρό τον βάζεις στο πρόσωπο και ξεκινάς, εδώ η προετοιμασία παίζει τεράστιο ρόλο. Όταν φτιάχνεις τον αφρό στο πρόσωπο απολαμβάνεις το συνδυασμό σαπούνι - πινέλο, αξιολογείς και την τελευταία λεπτομέρεια στο πινέλο, έχει και εδώ πολλά πλεονεκτήματα... Ο ενδιάμεσος τρόπος, μου αρέσει να τον αποκαλώ "διττό", τουλάχιστον προσωπικά είναι ο πλέον συνηθισμένος στο ξύρισμα, είτε με DE, είτε με σαβέττα.
Άβαταρ μέλους
babkoug
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
9
Has thanked: 11521 times
Been thanked: 15098 times

Ο αφρός ούτως ή άλλως θέλει δουλειά στο πρόσωπο μετά το μπολ. Από τη μία για να μαλακώσει τις τρίχες και να εισχωρήσει παντού και από την άλλη για να αποκτήσει την σωστή δομή, καθώς ερχόμενος σε επαφή με το πρόσωπο και ανάλογα πόσο βρεγμένο ή τι είδους δέρμα-γένια έχει ο καθένας θέλει αρκετό σβούρισμα εκεί για να αποκτήσει την τελική μορφή του. Νομίζω πως με το μπολ αυξάνεται ο απαιτούμενος χρόνος για σωστό λάδερινγκ. Το σβούρισμα στο μπολ το κάνω για να γλιτώσω τον αρχικό χρόνο σβουρίσματος και να μην πιάνεται το χέρι μου, αλλά ουσιαστικά η δουλειά γίνεται στο πρόσωπο.
Μπάμπης
Άβαταρ μέλους
zanxion
Δημοτικό
Δημοτικό
4
Has thanked: 2954 times
Been thanked: 3275 times

Ανάλογα με το πινέλο και το σαπούνι. Μ' ένα σκληρό σαπούνι ας πούμε προτιμώ το φόρτωμα του πινέλου και δούλεμα στο πρόσωπο, ενώ με μια κρέμα προτιμώ να κάνω ένα καλό αφρό στο μπολ και να τον απλώσω με πινελιές στο πρόσωπο. Το δεύτερο το συνηθίζω με πινέλα που έχουν πολύ δυνατό backbone και δεν "ανοίγουν" για ένα καλό face lathering.
Μερικές φορές κάνω κι αυτό που ειπώθηκε, δουλειά στο μπόλ και μετά και στο πρόσωπο, κυρίως όταν πάρω χαμπάρι πως ο αφρός ήθελε λίγο νεράκι ακόμα.
"If anyone here believes in telekinesis, raise my hand"

Νίκος
Άβαταρ μέλους
qsplan
Λύκειο
Λύκειο
3
Has thanked: 9780 times
Been thanked: 7924 times

Όντως ιδιαίτερη φάση κι άλλη μια απόδειξη ότι τίποτε δεν είναι στάνταρ στο πηγάδι χωρίς πάτο που μας έχουν παραπεταμένους...

Αν και για ένα δίμηνο, στους καλούς χειμώνες χρησιμοποιώ είτε δίχωρο μπωλ είτε σκατλ, στον υπόλοιπο καιρο την τιμητική της έχει η χρήση του μπωλ...

Αλλά μήπως όλα αυτά είναι απλά παραλλαγές του face lathering,με ένα επιπλέον σταδιο στην όλη διαδικασία?
:ty .'. Κώστας .'. ένας vintage έφηβος :thankyou

Heck, Bay Rum was invented to refresh sailors who were pirating ‘round the Caribbean; if that’s not a group that knows how to beat the heat, I’m not sure who is.
Άβαταρ μέλους
foxtrot
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 31295 times
Been thanked: 32773 times

Spyros Delta έγραψε: 14 Δεκ 2024, 10:03 .............................................................
Πλέον, ενώ ξεκινώ με bowl lathering, λίγο πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία και γίνει σωστή μαρέγκα, ασυναίσθητα το γυρνάω σε face lathering και ολοκληρώνω τη διαδικασία στο πρόσωπο. Έτσι έχω βρει τη χρυσή τομή για μένα.

Το κάνει κανείς άλλος εδώ;
Ναι, εδώ και κάποια χρόνια...Ξακίνησα από το γεγονός ότι βαριέμαι το χτύπημα και ανακάτεμα στο μπολ.
Το πλεονέκτημα είναι πως γίνεται ένα υπέροχο μασάζ στο πρόσωπο, που το χρειαζόμαστε, ειδικά οι μεγαλίτεροι σε ηλικία.
Το μπολ άλλωστε δεν χρειάζεται μασάζ :d
Η καλλίτερη λύση IMHO.
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
mgm
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
2
Has thanked: 6298 times
Been thanked: 4412 times

Η προσέγγισή μου ξεκινάει από ένα άλλο θέμα αντίθεσης και διαφοροποίησης. Δεν μ' αρέσει να φορτώνω το πινέλο μου απευθείας από το σαπούνι.
Παίρνω με το κουταλάκι μία ποσότητα την οποία σχεδόν αναγκαστικά μεταφέρω σε μπολ για να αρχίσει το φόρτωμα του πινέλου αρχικά και ταυτόχρονα η μετατροπή σε αφρό. Η διαδικασία όμως δεν κρατάει πολύ στο μπολ. Μόλις αρχίσει να δημιουργείται αφρός και να αποκτά δομή μεταφέρω το εγχείρημα στα μούτρα τόσο για την άισθηση του μασαζ αλλα κυρίως γιατί νιώθω την ποιότητα του αφρού και καταλαβαίνω αν χρειάζεται νερό κοκ.
Πριν το δεύτερο πέρασμα γυρίζω πάλι στο μπολ για να δημιουργήσω την "αρχή" και ξανά στο πρόσωπο για την συνέχεια. Μ' αρέσει να έχω πλούσιο αφρό και στο δεύτερο πέρασμα και συνήθως μένει αρκετός για να απλώσω στο πρόσωπο μετά το πέρασμα, μέχρι να ξεπλύνω και σκουπίσω τα σύνεργα.
Μία σημείωση είναι ότι κρατάω ένα μικρό μπουκαλάκι με απιονισμένο νερό και προσθέτω απο εκεί νερό στον αφρό. Από εκείνα με το μυτερό στόμιο.

Οι παραλλαγές στην διαδικασία είναι πολλές, σχεδόν όσοι κι εμείς αλλά η προσαρμογή στις προτιμήσεις του καθενός είναι εξαιρετική παράμετρος του ΠΞ.
How you do anything is how you do Everything.
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
babkoug
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
9
Has thanked: 11521 times
Been thanked: 15098 times

@mgm
Ναι κ αυτό με το βρέξιμο του σαπουνιού. Βασικά κυρίως αυτό.
Μπάμπης
Gian_Arg
Δημοτικό
Δημοτικό
1
Has thanked: 4527 times
Been thanked: 2556 times

Εγώ από την μεριά μου λατρεύω το face lathering ! Τις κρέμες (όταν τις χρησιμοποιώ) και κάποια πολύ μαλακά σαπούνια δεν μου αρέσει να τα φωρτώνω μέσα από το δικό τους μπώλ. Έτσι παίρνω την απαιτούμενη ποσότητα την τοποθετώ και την απλώνω στον πάτο ενός άλλου μπώλ. Έπειτα με πολύ ελαφρύ χέρι κάνω κινήσεις με το πινέλο σαν να φώτωνα μέσα από το δικό του μπώλ μέχρι να μαζέψω όλη την ποσότητα του σαπουνιού χωρίς να πιέζω και να το ζορίσω ώστε να αφρίσει! Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνω περισσότερα ένα bowl loading πάρα bowl lathering! Στην συνέχεια συνεχίζω με face lathering για να απολαύσω όλη την διαδικασία και να νοιώσω στο πρόσωπο ότι ο αφρός είναι έτοιμος!
Άβαταρ μέλους
terism364
Νήπιο
Νήπιο
1
Has thanked: 121 times
Been thanked: 112 times

Εγώ κάνω bowl lathering, και μετα κάνω για 1-1,5 λεπτο face lathering, η μάλλον καλυτέρα θα ήταν να το πω μασαζ στο πρόσωπο, αφού ο αφρός έχει ιδεί δημιουργηθεί με το bowl lathering
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα”