Bullfighter φθηνή ηλεκτρική κιθάρα

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
andreas
Διαχειριστής
Διαχειριστής
16
Has thanked: 11686 times
Been thanked: 11851 times
Επικοινωνία:

Αρχικά να ευχαριστήσω τον @Spyros Delta και @zanxion για τις συμβουλές σας,

Ακόμα δεν έχω κάνει τίποτα γιατί περιμένω ένα σετ επισκευής για κιθάρες. (Αλί)
Γιατί όπως είπα η κιθάρα αν και γενικά οκ έχει λίγα θεματάκια.

Το nut, τα frets θέλουν λίγη λείανση γιατί όταν προσπαθώ να τεντώσω (bend) (τρομάρα μου) τις χορδές σαν να κολλάνε, όχι φοβερά αλλά αισθητά.
Επίσης όσο ποιο ψιλά πας η απόσταση των χορδών από το fretboard μεγαλώνει αρκετά. Οπότε θέλω να το ρυθμίσω και αυτό το κομμάτι.

Με όλα αυτά τα θεματάκια τουλάχιστον μπορώ να πω πως δεν ξεκουρδίζεται. θυμάμαι πως είχα μεγάλο πρόβλημα με τη κιθάρα που είχα για ένα διάστημα στην εφηβεία μου.

Σε γενικές γραμμές δεν με χαλάει και να πω την αλήθεια περίμενα χειρότερα για τα λεφτά της.

Προς το παρόν κάνω την αραχνούλα μου, σήμερα ξεκίνησα με την ματζόρε κλίμακα, λίγο μινόρε πεντατονική, έριξα και ένα backtrack για αυτοσχεδιασμό σε μπλουζ με τα πολύ λίγα που "έμαθα" σήμερα.

@Spyros Delta Πολύ καλά υποθέτεις, το youtube εκτός από μεγάλος σκουπιδότοπος είναι και μεγάλο σχολείο.

@zanxion Με το μάτι όλα τα τάστα φαίνονται μια χαρά (εκτός από το ότι είναι λίγο τραχιά).

Αυτό που θα κάνω αρχικά είναι αυτό με το χαρτάκι, μέχρι να έρθουν τα εργαλεία.
Μετά θα το κάνω με την σόδα και την κόλα. Γιατί το πρόβλημα χειροτέρεψε, κάτι έκανε η κοράκλα.

zanxion έγραψε: 11 Αύγ 2024, 06:47 @andreas , αν η πρώτη χορδή (η μικρή ή η "χοντρή" μι;) ακουμπά το πρώτο τάστο (αυτό κοντά στον καβαλάρη-nut) βάλε γι αρχή ένα χαρτονάκι ή λίγη teflon σ' εκείνη την σχισμή στο nut. Μην κάνεις γι αρχή τίποτα μόνιμες αλλαγές. Επίσης δες αν το πρώτο τάστο είναι ομοιόμορφα στημένο και δεν είναι ψηλότερα από την μια μεριά από την άλλη. Σε αυτή την περίπτωση καλύτερα σε μάστορα.
Spyros Delta έγραψε: 10 Αύγ 2024, 18:36 Nut το λεμε και στα Eλληνικα XD
Ναι φτιαχτο με σοδα και κολλα στιγμης. Θα χρειαστεις και λεπτη λιμα για να το σκαψεις μεχρι εκει που πρεπει, οταν στεγνωσει η κολλα με τη σοδα.
Θα ειδες καποιο video στο YT υποθετω.
Δεν ειναι καποια απο τις επισκευες/παρεμβασεις στην κιθαρα που χρηζουν τη βοηθεια μαστορα. αν πιανουν λιγο τα χερια σου.

Οταν το παιδι μας, πιανει ενα μουσικο οργανο και συνεχιζει να ασχολειται, αφου του περασει ο πρωτος ενθουσιασμος, τοτε ειτε του αγοραζουμε ενα δικο του οργανο, ειτε το δωριζουμε το δικο μας. Γιατι παιζει να περασει και ο δικος μας πρωτος ενθουσιασμος XD
Καλο θα ειναι αφου δεις και συνεχιζει, να φωναξεις ενα δασκαλο για μαθηματα. Θα γλυτωσει πολυ ωρα απο τσαμπα αναζητησεις και παιδεμα.
Αυτά τα λίγα...
ἐξ ὄνυχος τὸν λέοντα
Άβαταρ μέλους
Spyros Delta
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
1
Has thanked: 3612 times
Been thanked: 5344 times
Επικοινωνία:

Αν είχες ζητήσει πρόταση για οικονομικό και καλό όργανο που παίζει απευθείας από το εργοστάσιο χωρίς μαστορεματα, θα σου είχα προτείνει Harley Benton από Thomann. Κοντά στα λεφτά που την πήρες θα ήταν.
Απλά, τα χρώματα είναι πιο συνηθισμένα και κλασσικά.
Σπύρος Δέλτα.
Άβαταρ μέλους
andreas
Διαχειριστής
Διαχειριστής
16
Επικοινωνία:

Mea Culpa Σπύρο...
Δεν μου πέρασε από το μυαλό. Όλα καλά όμως, μου αρέσουν τα μικρομαστορέματα. Οπότε δεν με χαλάει.
ἐξ ὄνυχος τὸν λέοντα
Άβαταρ μέλους
andreas
Διαχειριστής
Διαχειριστής
16
Επικοινωνία:

Παιδεύτηκα λίγο με την κόλα και και την σόδα...
Η κόλα που έχω είναι πραγματικά στιγμής σταλιά και στέγνωμα στο δευτερόλεπτο.
Προσπαθούσα να ανακατέψω την κόλα με την σόδα και πριν την σηκώσω για να την βάλω στη σχισμή είχε ήδη γίνει πέτρα.
Αναγκάστηκα και το έκανα στην σχισμή, έβαλα λίγη ποσότητα σόδας και έσταξα πάνω της. Το επιχείρημα ήταν επιτυχές, λίγο λιμάρισμα και τώρα πια δεν κάνει μπζ μπζ.
Επί της ευκαιρίας άλλαξα και τις χορδές. Ξεκάθαρα πιο ηχηρές και πιο καθαρές ηχητικά.
Μετά ασχολήθηκα το ύψος των χορδών, τις χαμήλωσα λίγο αλλά νομίζω πως μπορεί να πάρει κι άλλο. Προς το παρόν όμως δεν με ενοχλεί.
Τέλος είπα να φτιάξω το intunation που ήταν άλλα αντ' άλλων...
Με παίδεψε η σολ G, αλλά μετά κατάλαβα το λάθος μου και όλα πήγαν και εκεί καλά.
Τώρα σκέφτομαι να πάρω ακουστικά γιατί η σοφίτα μου είναι σαν ηχείο πρρρ κάνεις και το ακούει η μισή γειτονιά.
Προς το παρόν, στο πολύ χαμηλό...
ἐξ ὄνυχος τὸν λέοντα
Άβαταρ μέλους
Spyros Delta
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
1
Has thanked: 3612 times
Been thanked: 5344 times
Επικοινωνία:

Ναι, μέσα στη σχισμή βάζουμε τη σόδα και στάζουμε σταγόνα κόλλας.
Ένα σημαντικό θέμα ρύθμισης επίσης, είναι η βέργα που είναι μέσα στο μπράτσο (truss rod).
Από εκεί βασικά ξεκινάς πριν ρυθμίσεις βαγονακια, ύψος, intonation κλπ .
Θέλει προσοχή όμως. Δες πολλά βιντεάκια για σιγουριά, αφού όπως είδες οι οδηγίες για ανακάτεμα στιγμιαίας κόλλα με σόδα, δεν ήταν σωστές.
Σπύρος Δέλτα.
Άβαταρ μέλους
zanxion
Δημοτικό
Δημοτικό
4
Has thanked: 2855 times
Been thanked: 3209 times

Υπόψη πως ανάλογα με τη χορδή (οι χοντρές E-A-D ειδικά που έχουν έντονη υφή θα σου το φάνε ακόμη και κατά την αλλαγή τους) και τη χρήση της, το γεφύρωμα από κόλα/σόδα θα φαγωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Την επόμενη απλά βάλε ένα χαρτονάκι ή ταινία τεφλόν κάτω από τη χορδή στον καβαλάρη.
"If anyone here believes in telekinesis, raise my hand"

Νίκος
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μουσική”