Ακόμα δεν έχω κάνει τίποτα γιατί περιμένω ένα σετ επισκευής για κιθάρες. (Αλί)
Γιατί όπως είπα η κιθάρα αν και γενικά οκ έχει λίγα θεματάκια.
Το nut, τα frets θέλουν λίγη λείανση γιατί όταν προσπαθώ να τεντώσω (bend) (τρομάρα μου) τις χορδές σαν να κολλάνε, όχι φοβερά αλλά αισθητά.
Επίσης όσο ποιο ψιλά πας η απόσταση των χορδών από το fretboard μεγαλώνει αρκετά. Οπότε θέλω να το ρυθμίσω και αυτό το κομμάτι.
Με όλα αυτά τα θεματάκια τουλάχιστον μπορώ να πω πως δεν ξεκουρδίζεται. θυμάμαι πως είχα μεγάλο πρόβλημα με τη κιθάρα που είχα για ένα διάστημα στην εφηβεία μου.
Σε γενικές γραμμές δεν με χαλάει και να πω την αλήθεια περίμενα χειρότερα για τα λεφτά της.
Προς το παρόν κάνω την αραχνούλα μου, σήμερα ξεκίνησα με την ματζόρε κλίμακα, λίγο μινόρε πεντατονική, έριξα και ένα backtrack για αυτοσχεδιασμό σε μπλουζ με τα πολύ λίγα που "έμαθα" σήμερα.
@Spyros Delta Πολύ καλά υποθέτεις, το youtube εκτός από μεγάλος σκουπιδότοπος είναι και μεγάλο σχολείο.
@zanxion Με το μάτι όλα τα τάστα φαίνονται μια χαρά (εκτός από το ότι είναι λίγο τραχιά).
Αυτό που θα κάνω αρχικά είναι αυτό με το χαρτάκι, μέχρι να έρθουν τα εργαλεία.
Μετά θα το κάνω με την σόδα και την κόλα. Γιατί το πρόβλημα χειροτέρεψε, κάτι έκανε η κοράκλα.
zanxion έγραψε: ↑11 Αύγ 2024, 06:47 @andreas , αν η πρώτη χορδή (η μικρή ή η "χοντρή" μι;) ακουμπά το πρώτο τάστο (αυτό κοντά στον καβαλάρη-nut) βάλε γι αρχή ένα χαρτονάκι ή λίγη teflon σ' εκείνη την σχισμή στο nut. Μην κάνεις γι αρχή τίποτα μόνιμες αλλαγές. Επίσης δες αν το πρώτο τάστο είναι ομοιόμορφα στημένο και δεν είναι ψηλότερα από την μια μεριά από την άλλη. Σε αυτή την περίπτωση καλύτερα σε μάστορα.
Αυτά τα λίγα...Spyros Delta έγραψε: ↑10 Αύγ 2024, 18:36 Nut το λεμε και στα Eλληνικα![]()
Ναι φτιαχτο με σοδα και κολλα στιγμης. Θα χρειαστεις και λεπτη λιμα για να το σκαψεις μεχρι εκει που πρεπει, οταν στεγνωσει η κολλα με τη σοδα.
Θα ειδες καποιο video στο YT υποθετω.
Δεν ειναι καποια απο τις επισκευες/παρεμβασεις στην κιθαρα που χρηζουν τη βοηθεια μαστορα. αν πιανουν λιγο τα χερια σου.
Οταν το παιδι μας, πιανει ενα μουσικο οργανο και συνεχιζει να ασχολειται, αφου του περασει ο πρωτος ενθουσιασμος, τοτε ειτε του αγοραζουμε ενα δικο του οργανο, ειτε το δωριζουμε το δικο μας. Γιατι παιζει να περασει και ο δικος μας πρωτος ενθουσιασμος
Καλο θα ειναι αφου δεις και συνεχιζει, να φωναξεις ενα δασκαλο για μαθηματα. Θα γλυτωσει πολυ ωρα απο τσαμπα αναζητησεις και παιδεμα.