Lothur namkha
- Χάρης
- Νήπιο
- 2
- Has thanked: 89 times
- Been thanked: 137 times
Λοιπον καλα τα proraso valombra tabac και mwf αλλα ειμαστε στο 2023 και ο ξυριστικος κοσμος προχωραει ας δουμε κανα καινουργιο σαπουνακι, λοιπον lothur namkha αγγλικο croap vegan αρκετα μαλακο με βαρια αντρικη αλλα εθιστικη μυρωδια(θα αρεσει στους oudακιδες)ευκολος αφρισμος γλυστρα σε υψηλα επιπεδα αλλα αυτο που μου εκανε εντυπωση ηταν το post σχεδον καλλυντικη ποιοτητα,η τιμη του γυρω στα 18€

Tallowας απο κουνια
- Vavous
- Συντονιστής
- 10
- Has thanked: 30575 times
- Been thanked: 41606 times
Πράγματι, καλά σαπούνια τα Λόθουρ. Το συγκεκριμένο rose-oud είναι το αγαπημένο μου.
Ανδρέας, Μ.Δ.

- gkarave
- Λύκειο
- 4
- Has thanked: 15377 times
- Been thanked: 15647 times
- Επικοινωνία:
Εξαιρετικό άρωμα με βάση το oud, τριαντάφυλλο και βανίλια, σε ενυδάτωση και προστασία θυμίζει τα Stirling σαπούνια, ενώ σε post shave , σαφώς, ανώτερο, σε επίπεδο σαπουνιού Joserra... απόψεις...
- NYC1920
- Λύκειο
- 6
- Has thanked: 11742 times
- Been thanked: 9447 times
Ingredients V2 Base: Potassium Stearate, Potassium Tallowate, Glycerin, Potassium Kokumate, Aqua, Sorbitol, Parfum, Potassium Castorate, Dimethicone, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Cetyl Alcohol, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Sodium Lactate, Xanthan Gum, Coumarin, Eugenol, Alpha-Isomethylionone, Citronellol
Αν κάνω λάθος ,ευχαρίστως να επισημανθεί από κάποιον από τους αγαπητούς σαπωνοποιούς του φορουμ ,
αλλά το μόνο " καλλυντικό" συστατικό που εντόπισα ( το οποίο βεβαίως ευθύνεται για το post shave,πέρα της υπερλίπανσης με shea butter ) ,είναι η Διμεθικόνη ,δηλαδή λάδι σιλικόνης .Σύμφωνοι ,τοξικό δεν είναι ( σύμφωνα πάντα με τα παρόντα επιστημονικά δεδομένα ) ,αλλά δεν παύει να αποτελεί μια
"ξένη " προς το ανθρώπινο δέρμα ουσία . Ως σύνολο συστατικών το Lothur Namkha δεν διαφέρει και πολύ από πλείστα άλλα "βιομηχανικά "σαπούνια ζωικού λίπους : "Μινιμαλ " πετυχημένη συνταγή -με μπόλικη γλυκερίνη και "υποβοήθηση" αφρισμού με κόμμι xanthan - δίχως κάτι... "to write home about it " .
Αν κάνω λάθος ,ευχαρίστως να επισημανθεί από κάποιον από τους αγαπητούς σαπωνοποιούς του φορουμ ,
αλλά το μόνο " καλλυντικό" συστατικό που εντόπισα ( το οποίο βεβαίως ευθύνεται για το post shave,πέρα της υπερλίπανσης με shea butter ) ,είναι η Διμεθικόνη ,δηλαδή λάδι σιλικόνης .Σύμφωνοι ,τοξικό δεν είναι ( σύμφωνα πάντα με τα παρόντα επιστημονικά δεδομένα ) ,αλλά δεν παύει να αποτελεί μια
"ξένη " προς το ανθρώπινο δέρμα ουσία . Ως σύνολο συστατικών το Lothur Namkha δεν διαφέρει και πολύ από πλείστα άλλα "βιομηχανικά "σαπούνια ζωικού λίπους : "Μινιμαλ " πετυχημένη συνταγή -με μπόλικη γλυκερίνη και "υποβοήθηση" αφρισμού με κόμμι xanthan - δίχως κάτι... "to write home about it " .
- Χάρης
- Νήπιο
- 2
- Has thanked: 89 times
- Been thanked: 137 times
Δεν ειναι μονο το "συστατικο" φιλε μου αλλα και το πως δενουν αυτα μεταξυ τους για να δωσουν το "καλλυντικο" αποτελεσμα που εσυ μαλλον αμφισβητεις εγω ομως το βλεπω στο δερμα μου και επειδη εχουν περασει πολλα σαπουνια απο τα χερια μου tallow και μη οφειλω να σου πω οτι οντως εχει καλλυντικο post
Tallowας απο κουνια
- NYC1920
- Λύκειο
- 6
Δεν αμφισβητώ τίποτε απολύτως.
Ήμουν σαφέστατος .
Γνωρίζω πως πέρα από τα συστατικά ,
οι αναλογίες ,η μέθοδος σαπωνοποίησης ,η ωρίμανση και
άλλοι παράγοντες διαμορφώνουν τις τελικές ιδιότητες του
εκάστοτε σαπουνιού.
Όπως επίσης γνωρίζω τι ακριβώς είναι η διμεθικόνη,που και γιατί χρησιμοποιείται και ποια η αποτελεςματικότητά της.
Δεν αμφισβητώ το καλλυντικής ποιότητας post shave που αναφέρεις,αλλά εκφράζω την γνώμη μου πως οφείλεται κατά κύριο λόγο
στη διμεθικόνη ( που φαίνεται να περιέχει ουκ ολίγη ) .
Θέλω να πιστεύω πως αντιλαμβάνεσαι πως δεν ανήκεις σε
κάποια ιδιαίτερη "κάστα" ολίγων συνξυριστών που "έχουν περάσει πολλά tallow σαπούνια από τα χέρια " τους . Υπάρχουν πολλοί άλλοι επίσης,που άνετα μπορούν να ισχυριστούν την ίδια ακριβώς ιδιότητα.
Ή οποιαδήποτε άλλη .
Ήμουν σαφέστατος .
Γνωρίζω πως πέρα από τα συστατικά ,
οι αναλογίες ,η μέθοδος σαπωνοποίησης ,η ωρίμανση και
άλλοι παράγοντες διαμορφώνουν τις τελικές ιδιότητες του
εκάστοτε σαπουνιού.
Όπως επίσης γνωρίζω τι ακριβώς είναι η διμεθικόνη,που και γιατί χρησιμοποιείται και ποια η αποτελεςματικότητά της.
Δεν αμφισβητώ το καλλυντικής ποιότητας post shave που αναφέρεις,αλλά εκφράζω την γνώμη μου πως οφείλεται κατά κύριο λόγο
στη διμεθικόνη ( που φαίνεται να περιέχει ουκ ολίγη ) .
Θέλω να πιστεύω πως αντιλαμβάνεσαι πως δεν ανήκεις σε
κάποια ιδιαίτερη "κάστα" ολίγων συνξυριστών που "έχουν περάσει πολλά tallow σαπούνια από τα χέρια " τους . Υπάρχουν πολλοί άλλοι επίσης,που άνετα μπορούν να ισχυριστούν την ίδια ακριβώς ιδιότητα.
Ή οποιαδήποτε άλλη .
- NYC1920
- Λύκειο
- 6
Εξακολουθώ να μην αντιλαμβάνομαι
σε ποιο "αντίθετο" αναφέρεσαι ,για του οποίου μάλιστα την
απόδειξη ανάρτησα την λίστα συστατικών
( κάτι πολύ σύνηθες σε review σαπουνιών ) !
Μήπως στο γεγονός πως δεν είναι vegan ,όπως αναφέρεις στην πρώτη ανάρτηση του νήματος ;
Προστέθηκε μετά από 19 λεπτά 2 δευτερόλεπτα:
Παρεπιπτόντως :
Η διμεθικόνη έχει πολλές ιδιότητες που την καθιστούν χρήσιμη για προϊόντα δέρματος και μαλλιών.
Σχηματίζει φράγμα: Η διμεθικόνη κάθεται στην κορυφή του δέρματος και των μαλλιών, σχηματίζοντας ένα προσωρινό φράγμα. Αυτό σημαίνει ότι παρέχει κάποια προστασία από την επαφή με ερεθιστικά ή αλλεργιογόνα.
Διατηρεί την υγρασία: Σχηματίζοντας ένα φράγμα πάνω από το δέρμα, η διμεθικόνη μειώνει επίσης την ποσότητα νερού που χάνει το δέρμα.
Βελτιώνει την υφή: Η διμεθικόνη λειαίνει τις επιφάνειες γεμίζοντας τις σχισμές. Αυτό περιλαμβάνει μεγάλους πόρους και λεπτές γραμμές. Στα προϊόντα μαλλιών, η διμεθικόνη επικαλύπτει την επιδερμίδα της τρίχας, κάνοντάς την πιο λεία. Η διμεθικόνη κάνει επίσης την υφή των προϊόντων πιο «ολισθηρή», επιτρέποντας την ευκολότερη εφαρμογή.
Χαρίζει ματ φινίρισμα: Τα Primer και οι ενυδατικές κρέμες για λιπαρές επιδερμίδες περιέχουν συχνά διμεθικόνη επειδή έχει ματ φινίρισμα. Η διμεθικόνη βοηθά επίσης στη σφράγιση της υγρασίας χωρίς την ανάγκη για βαρύτερα συστατικά, όπως έλαια και βούτυρα, τα οποία μπορεί να είναι φαγεσωρογόνα (μπορεί να φράσσουν τους πόρους).
Με λίγα λόγια προσδίδει 'σχεδόν καλλυντική ποιότητα' στο post shave
του σαπουνιού που εμπεριέχεται .
Υπάρχει "αλλά ";
Ενδεχομένως ,αλλά δεν έχει τίποτε να κάνει με τις καλλυντικές της ιδιότητες.
Ελπίζω να διελευκάνθηκε η όποια παρερμηνεία των γραφομένων μου.
σε ποιο "αντίθετο" αναφέρεσαι ,για του οποίου μάλιστα την
απόδειξη ανάρτησα την λίστα συστατικών
( κάτι πολύ σύνηθες σε review σαπουνιών ) !
Μήπως στο γεγονός πως δεν είναι vegan ,όπως αναφέρεις στην πρώτη ανάρτηση του νήματος ;
Προστέθηκε μετά από 19 λεπτά 2 δευτερόλεπτα:
Παρεπιπτόντως :
Η διμεθικόνη έχει πολλές ιδιότητες που την καθιστούν χρήσιμη για προϊόντα δέρματος και μαλλιών.
Σχηματίζει φράγμα: Η διμεθικόνη κάθεται στην κορυφή του δέρματος και των μαλλιών, σχηματίζοντας ένα προσωρινό φράγμα. Αυτό σημαίνει ότι παρέχει κάποια προστασία από την επαφή με ερεθιστικά ή αλλεργιογόνα.
Διατηρεί την υγρασία: Σχηματίζοντας ένα φράγμα πάνω από το δέρμα, η διμεθικόνη μειώνει επίσης την ποσότητα νερού που χάνει το δέρμα.
Βελτιώνει την υφή: Η διμεθικόνη λειαίνει τις επιφάνειες γεμίζοντας τις σχισμές. Αυτό περιλαμβάνει μεγάλους πόρους και λεπτές γραμμές. Στα προϊόντα μαλλιών, η διμεθικόνη επικαλύπτει την επιδερμίδα της τρίχας, κάνοντάς την πιο λεία. Η διμεθικόνη κάνει επίσης την υφή των προϊόντων πιο «ολισθηρή», επιτρέποντας την ευκολότερη εφαρμογή.
Χαρίζει ματ φινίρισμα: Τα Primer και οι ενυδατικές κρέμες για λιπαρές επιδερμίδες περιέχουν συχνά διμεθικόνη επειδή έχει ματ φινίρισμα. Η διμεθικόνη βοηθά επίσης στη σφράγιση της υγρασίας χωρίς την ανάγκη για βαρύτερα συστατικά, όπως έλαια και βούτυρα, τα οποία μπορεί να είναι φαγεσωρογόνα (μπορεί να φράσσουν τους πόρους).
Με λίγα λόγια προσδίδει 'σχεδόν καλλυντική ποιότητα' στο post shave
του σαπουνιού που εμπεριέχεται .
Υπάρχει "αλλά ";
Ενδεχομένως ,αλλά δεν έχει τίποτε να κάνει με τις καλλυντικές της ιδιότητες.
Ελπίζω να διελευκάνθηκε η όποια παρερμηνεία των γραφομένων μου.