Η συγκεκριμένη ήταν του παππού μου και ούτε εγώ της συμπεριφέρθηκα ως συλλεκτική (δεν ήξερα τότε την εκτίμηση που υπήρχε σε αυτές). Μάλιστα σε κάποια φάση, μιας και η πάνω πλευρά είχε μια καμπυλότητα, είπα να ξεκολλήσω το παλιό χάρτινο αυτοκόλλητο και να χρησιμοποιώ αυτή. Αφού με δυσκόλεψε λίγο το ξεκόλλημα δεν ολοκλήρωσα τη διαδικασία και επιπέδωσα την άλλη πλευρά (ευτυχώς η καμπυλότητα ήταν μικρή). Να θες μετά να την πουλήσεις και να τραβάς τα μαλλιά σου

Η συγκεκριμένη γλύτωσε το λάδι αλλά μια δεύτερη που έχω έχει κάτσει πάνω από 80 χρόνια λαδωμένη!
Προστέθηκε μετά από 1 ώρα 57 λεπτά 17 δευτερόλεπτα:
Μια επισήμανση που κάποιος θα ήταν καλό να την έχει στο νου του. Μια πέτρα νερού δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί με λάδι. Αν γίνει αυτό δεν υπάρχει γυρισμός. Πολλοί λένε ότι είναι αναστρέψιμη διαδικασία με διάφορα χημικά ή βρασμό της πέτρας για ώρες κτλ.
Αν η πέτρα είναι πολύ "συμπαγής" μπορεί να χρησιμοποιηθεί με λάδι και νερό κατά περίπτωση. Ο γάλλος που αγόρασα μια La Lune και είναι αυτός που τις επανακυκλοφορεί διατείνεται ότι οι La Lune ανοίκουν στη δεύτερη κατηγορία (συμφωνώ και εγώ με αυτό). Και μια ευχαριστία στο μέλος @ntinos60 που μετά από μια κουβέντα μας πέρσι τέτοια εποχή ασχολήθηκα περισσότερο με τις πέτρες που είχα.