Τι έχετε παρατηρήσει;
Προσωπικά στο 1ο και 2ο ξύρισμα με τις λεπίδες που μου "πάνε" καλά , δηλαδή personna, gillette , wilkinson , δεν κόβομαι με τίποτε.Ακόμη και σε δεύτερο ξύρισμα εντός της ίδιας μέρας , που θεωρείται πιο "επικίνδυνο".
Αν κάνω όμως 3ο ξύρισμα και βάλε με το ίδιο ξυραφάκι , αυξάνονται τραγικά οι πιθανότητες κοψίματος.
Γι'αυτό και έχω καταλήξει στο πέταμα της λεπίδας μετά το 2ο της ξύρισμα.
Τα δικά σας συμπεράσματα;;;
Συχνότητα κοψιμάτων & παλαιότητα λεπίδας.Υπάρχει συνάρτηση;;
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος
- 15
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:
Να χρησιμποιησεις λεπιδες της προκοπης και οχι τις 3 που ανεφερες (που οι 2 εκ των οποιων ειναι απο τις χειροτερες λεπιδες EVER - για "μεγαλο" κατασκευαστη μιλαω παντα)! :megagrin

- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος
- 15
- Επικοινωνία:
Δοκιμασε τις ASTRA SP απο τον Ξενο. Ειναι λιγο πιο φτηνες ανα πακετο (0,72€ αντι 0,98€), αλλα εχουν 5. Αν ομως σε βγαζουν σε τελικα 6+ ξυρισματα βλεπεις οτι συμφερουν πιο πολυ!
Και μην μπερδευεις τις platinum με τις κοκκινες! Ειναι και οι 2 τους, αλλα οι "γνησιες" ειναι με ιαπωνικα επανω! Οι platinum θεωρουνται εφαμιλλες απλα και λεγονται και αυτες "κοκκινες". Υπαρχουν και οι μπλε, αλλα εκει μπερδευεται το πραγμα! :megagrin
Και μην μπερδευεις τις platinum με τις κοκκινες! Ειναι και οι 2 τους, αλλα οι "γνησιες" ειναι με ιαπωνικα επανω! Οι platinum θεωρουνται εφαμιλλες απλα και λεγονται και αυτες "κοκκινες". Υπαρχουν και οι μπλε, αλλα εκει μπερδευεται το πραγμα! :megagrin

- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 16
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 653 times
- Επικοινωνία:
Για εμένα υπάρχει σχέση, καθώς κατα την γνώμη μου κόβει μόνο η λεπίδα που δεν κόβει. Αλλιώς κάτι λάθος κάνει ο χρήστης.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
or
Grow A Beard
- BABIS
- Γυμνάσιο
- 14
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 211 times
Οι personna που παίρνω στην Αθήνα , είναι τυλιγμένες σε κόκκινο χαρτάκι ,Stefanos έγραψε:Και μην μπερδευεις τις platinum με τις κοκκινες! Ειναι και οι 2 τους, αλλα οι "γνησιες" ειναι με ιαπωνικα επανω! Οι platinum θεωρουνται εφαμιλλες απλα και λεγονται και αυτες "κοκκινες".
το κουτάκι τους γράφει επάνω platinum.
Εσύ θες να μας μπερδέψεις!! :shocking :shocking
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 16
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 653 times
- Επικοινωνία:
Στέφανε ξεμπέρδεψε μας γιατί και εμένα σαν του Μπάμπη είναι, μπλέ απέξω κόκκινες μέσα.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
or
Grow A Beard
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος
- 15
- Επικοινωνία:
Αυριο Πεμπτη που δεν δουλευω και λογικα δεν θα βαριεμαι τη ζωη μου.. :beah2 :megagrin

- Αλέξουρος
- Δημοτικό
- 14
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 10 times
Προσαρμόζομαι στη λεπίδα, καθώς με τα ξυρίσματα η κόψη της γίνεται πιο ομαλή. Την πρώτη φορά θα με ξυρίσει πιο εύκολα και βαθύτερα. Τις επόμενες φορές απαιτείται ολοένα και καλύτερη ενυδάτωση των τριών, περισσότερα περάσματα και ίσως ελαφρά πίεση και διαφορετική γωνία της λεπίδας ως προς το δέρμα.
Το πρόβλημα συνήθως εμφανίζεται κατά την αλλαγή λεπίδας, όπου πρέπει στην αρχή του ξυρίσματος να θυμηθώ ότι πρέπει να κάνω πιο απαλές κινήσεις σε σχέση με την παλιά.
Πιο εύκολα κόβομαι με φρέσκια λεπίδα, επειδή δε συγχωρεί λάθη.
Το πρόβλημα συνήθως εμφανίζεται κατά την αλλαγή λεπίδας, όπου πρέπει στην αρχή του ξυρίσματος να θυμηθώ ότι πρέπει να κάνω πιο απαλές κινήσεις σε σχέση με την παλιά.
Πιο εύκολα κόβομαι με φρέσκια λεπίδα, επειδή δε συγχωρεί λάθη.