Chicago Grooming

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Giwrgis
Δημοτικό
Δημοτικό
6
Has thanked: 2412 times
Been thanked: 2662 times

Εικόνα

Ο λόγος για την Canard Formula η οποία περιέχει λίπος πάπιας και το σαπούνι Shiloh αρωματικά βασισμένο στην διαχρονική Acqua Di Parma.
Εικόνα

Αρχικά, η ποσότητα του προιόντος ήταν λίγο παραπάνω απο την ονομαστική τιμή των 4oz:
Εικόνα

Η συσκευασία, το κλασσικό μπωλάκι ΡΕΤ λευκού χρώματος το οποίο επιτρέπει πολύ εύκολο φόρτωμα λόγω των διαστάσεών του
Εικόνα Εικόνα

Αρκετά σκληρό, παρακάτω το πατάω με δύναμη
Εικόνα

Ανοίγωντας την συσκευασία το άρωμα τύπου σορμπέ λεμόνι πλημμυρίζει αμέσως τον χώρο (έχω ένα είδος αλλεργίας στα έλαια λεμονιού, την κάτσαμε Γιώργη)! Ακουμπώντας τον δείκτη στο σαπούνι και τρίβωντας με τον αντίχειρα αρχίζεις, μετά τα πρώτα δευτερόλεπτα, να ξεχωρίζεις τις υπόλοιπες νότες και αντιλαμβάνεσαι πως πρόκειται για πολυδιάστατο άρωμα.

Ετοιμασία: το φόρτωμα δεν θα προβληματίσει, με την συσκευασία να διευκολύνει με λίγες σβούρες καταλαβαίνεις οτι το πινέλο έχει δεχθεί την απαραίτητη ποσότητα για να ξεκινήσεις το χτίσιμο της μαρέγκας. Ήμουν τσιγκούνης στο νερό καθώς πρώτη φορά δούλευα λίπος πάπιας οπότε δεν ήξερα τί να περιμένω, πρόσθετα πολύ λίγο κάθε φορά και υπομονετικά έφτασα την σύσταση εκεί που έδειξε πως είναι έτοιμο να υποδεχθεί το ξυράφι. Ούτε λίγο αλλά όχι και πολύ νερό, θα έλεγα ένα touch πάνω απο τον μ.ο. Η σύστασή του δεν είναι τόσο αφράτη και ογκώδης όσο τα tallow που έχω συνηθίσει -απλώνοντας θυμάμαι να λέω απο μέσα μου "έτσι έπρεπε να είναι όλα, δεν χρειάζομαι παραπάνω όγκο"- ενώ επίσης δεν έχει έντονη γυαλάδα ο αφρός του.

Άρωμα: ο κατασκευαστής λέει Acqua Di Parma. Ως προσανατολισμό θα πω ναι, ως κλώνο όχι, έχει διαφορετική ταυτότητα. Το γλυκό λεμόνι είναι ο πρωταγωνιστής που παίζει μονόπρακτα για αρκετή ώρα, μέχρι να τον πλαισιώσουν οι συμπρωταγωνιστές στην σκηνή και μαζί να συνεχίσουν το έργο που αρχίζει να αποκτά, σύνολο μεν, με μπροστάρη συνέχεια τον πρωταγωνιστή δε. Σε ένταση θα του βάλω 9,5/10, πολύ έντονο για εμένα. Προστάζω στους οσφρητικούς μου αισθητήρες να 'κατεβάσουν ρολά' για να μην βρεθεί ο αφρός απο το πρόσωπο στον καθρέπτη (τί σου έχω φταίξει λεμονάκι μυρωδάτο;)!

Στην πράξη: Λένε οτι η πρώτη εντύπωση είναι αυτή που μετράει περισσότερο, μεταφέροντας την δική μου λοιπόν -μετά το πρώτο κατέβασμα του ξυραφιού απο την δεξιά φαβορίτα προς το μάγουλο- ουάου :shock: τί γλίστρα είναι αυτή! Μετά την πρώτη σκέψη, μηχανικά, πέρασα τα δάχτυλα απο την απαλλοτριωμένη περιοχή για να τσεκάρω residual. Σούπερ! Μπράβο 'η πάπια', ομολογώ δεν το περίμενα να έχει απο τις καλύτερες γλίστρες, πατινάρει το ξυράφι. Τρώγοντας έρχεται η όρεξη λέει η ατάκα, φουλ στο ψητό λοιπόν. Τελείωσα το πρώτο wtg πέρασμα με ενθουσιασμό και ξεπλένοντας προσγειώθηκα απο το "πέταγμα της πάπιας" εντοπίζοντας κοκκινίλες στον λαιμό. Ωπ, η Αχίλλειος πτέρνα του, η προστασία. Η αλήθεια είναι οτι δεν αισθάνθηκα απειλή απο το ξυράφι καθόλου, επίσης αλήθεια είναι οτι μπορεί να με συνεπήρε η τόσο καλή γλίστρα και να βιάστηκα. Μία ακόμη μεταβλητή είναι να βιάστηκα επειδή με ενοχλούσε, ακόμη και υποσυνείδητα, το λεμόνι. Δεν χαρίζει κάστανα η Lupo οπλισμένη με Bic.
Όπως και να έχει, συνοψίζοντας, θεωρώ οτι η προστασία του σίγουρα δεν συμβαδίζει με την εξαιρετική γλίστρα και residual που προσφέρει.

Post shave: Ελαφρύ αλλά αισθητό όσο πρέπει, χωρίς υπολείμματα, με το άρωμα να επιμένει. Η ελαστικότητα στο δέρμα φανερώνει οτι κάτι καλό γίνεται, σε ενυδάτωση είναι μια χαρά αλλά σίγουρα όχι στα επίπεδα των υπόλοιπων tallow που βρίσκονται στο den μου.

Μετά απο μερικά λεπτά αποφάσισα να ολοκληρώσω την σύνθεση βάζοντας και το after shave lotion (λεμόνι είπαμε Γιώργο, δεν βάζεις μυαλό).

Εικόνα

Ααψψουουου!! Αυτοκρατορικό φτέρνισμα, βγήκαν και τα χρωστούμενα απο το σαπούνι :P

Skin food λέει ο κατασκευαστής αλλά το οινόπνευμα δεν το τσιγκουνεύτηκε, ήρθε να με επιβεβαιώσει πως είτε η προστασία του σαπουνιού δεν είναι στα συνηθισμένα επίπεδα των υπολοίπων που απαρτίζουν το den μου είτε κάτι δεν έκανα εγώ σωστά. Στην λοσιόν είναι συντομότερο το μονόπρακτο του πρωταγωνιστή και βγαίνει πιο γρήγορα το υπόλοιπο cast για να πλαισιώσει. Ένταση αντίστοιχη του σαπουνιού, μεστώνοντας δένει πολύ όμορφα. Παρα πολύ καλή αίσθηση στην επιδερμίδα μου, η καλύτερη που έχω πάρει απο λοσιόν για να ακριβολογώ - θα προτιμούσα λιγότερο οινόπνευμα σίγουρα.

My :twocents-02cents: κύριοι και φίλοι και φυσικά YMMV πάντοτε!
► Εμφάνιση spoiler
Embrace the steel..
Άβαταρ μέλους
Vavous
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 30580 times
Been thanked: 41606 times

Μπράβο Γιώργο, ευχαριστούμε για το review.
Παλιότερα τα έλεγαν Oleo soaps. Είχαμε δοκιμάσει ένα με τον @Antonis που είχε τρομερό άρωμα Tiramisu αλλά μας έκαψε κάποιο απ' τα συστατικά του.
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29649 times
Been thanked: 29926 times

Είναι το μοναδικό που είχα τέτοιο θέμα, δεν θυμάμαι να το συνάντησα σε άλλο προϊόν.
Άβαταρ μέλους
Giwrgis
Δημοτικό
Δημοτικό
6
Has thanked: 2412 times
Been thanked: 2662 times

Δεν με πείραξε κάποιο συστατικό, ο ερεθισμός στον λαιμό ήταν ξεκάθαρα από το ξυράφι γι'αυτό έθεσα και θέμα προστασίας. Το τόσο έντονο λεμόνι θα με πείραζε σε οποιοδήποτε, δυστυχώς..
Embrace the steel..
Άβαταρ μέλους
Bill the butcher
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
5
Has thanked: 7683 times
Been thanked: 8234 times

Χορταστική παρουσίαση :clap:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”