Προτάσεις για αγορά σαπουνιού με tallow

Agisilaos
Νήπιο
Νήπιο
4
Has thanked: 9 times
Been thanked: 4 times

Καλησπέρα σε όλους!
Καταρχάς ήθελα να πω συγχαρητήρια στους δημιουργούς και σε όλους (συντελεστές και μέλη) για αυτήν την υπέροχη κοινότητα.

Είμαι καινούργιος στο παραδοσιακό ξύρισμα και βλέποντας ότι το πρώτο μου σαπούνι να τελειώνει θα ήθελα μερικές προτάσεις για την επόμενη αγορά.

Πιο συγκεκριμένα έχω χρησιμοποιήσει το prorasso το πράσινο και θα ήθελα να δοκιμάσω ένα σαπούνι με tallow.

Γενικά αυτούς τους λίγους μήνες παρατήρησα ότι μου αρέσει το σαπούνινα έχει έντονο άρωμα. Το μπάτζετ μου είναι γύρο στα 15-20€, (αν χωράνε δύο η και παραπάνω σαπούνια που πιστεύετε ότι πρέπει κανείς να δοκιμάσει, ελεύθερα (όχι απαραίτητα και τα δύο από αυτά με tallow) ).

Υ.Γ. Δεν πειράζει αν είναι "εύκολο" η "δύσκολο" σαπούνι έχω όρεξη να πειραματιστώ και να μάθω.
Υ.Γ.2 Διάβασα κάποια ποστ σίγουρα όχι όλα οπότε αν έχει απαντηθεί ξανά κάτι παρόμοιο ζητώ συγγνώμη.
Άβαταρ μέλους
gkarave
Λύκειο
Λύκειο
4
Has thanked: 15368 times
Been thanked: 15629 times
Επικοινωνία:

@Agisilaos καλώς όρισες στην όμορφη παρέα μας !
Δοκίμασε με την πρώτη ευκαιρία τα Σαπούνια ξυρίσματος με Tallow της Faena γύρω στα 19 ευρώ (ελληνικά προϊόντα από το Λέσβο)
Τα σαπούνια αυτά περιέχουν ζωικό λίπος (Tallow), λανολίνη όπως επίσης έλαιο καρύδας και στεατίνη, απαραίτητα για τον βαθύ καθαρισμό του προσώπου και για την δημιουργία του πλούσιου και κρεμώδους αφρού.
Αξίζει να τους δώσεις μια ευκαιρία !
Να είσαι καλά και υγιής !
Άβαταρ μέλους
foxtrot
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 31170 times
Been thanked: 32663 times

Και φυσικά υπάρχει και το Tabac, σταθερή αξία στην ξυριστική κοινότητα, εδώ και κάποιες δεκαετίες.
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
tolis.sketos2
Δημοτικό
Δημοτικό
4
Has thanked: 5898 times
Been thanked: 3581 times

και απο εμενα Tabac ειναι οτι καλυτερο απο αρωμα προστασια μεταξυριστηκες ιδιοτητες, κατα την προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι ποιο vfm
Άβαταρ μέλους
yiannischris
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 8965 times
Been thanked: 17780 times

Συμφωνώ μέ τό Tabak, σταθερή αξία !! :clap:
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
vstromini
Δημοτικό
Δημοτικό
5
Has thanked: 5660 times
Been thanked: 2526 times

Ο φίλος μας ο Δημήτρης @kikos7 έχει δημιουργήσει tallow σαπούνια με τη μεγαλύτερη εκτίμηση στο forum
Άβαταρ μέλους
gkarave
Λύκειο
Λύκειο
4
Has thanked: 15368 times
Been thanked: 15629 times
Επικοινωνία:

@Agisilaos έχει δίκιο ο φίλος μας ο @vstromini για τα σαπούνια του φίλου μας @kikos7 όπως τα savon mystere Celsius & Sauvage ... ιδιαίτερα ποιοτικά σαπούνια ξυρίσματος. Να τα έχεις υπόψη σου !
Άβαταρ μέλους
Bill the butcher
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
5
Has thanked: 7683 times
Been thanked: 8234 times

Καλώς ήρθες φίλε @Agisilaos .
Ο δρόμος που ακολούθησα εγώ ήταν...

- Proraso

- Cella . Ιταλικό με tallow (παραδοσιακό αμύγδαλο-αμαρετο ή εναλλακτικά το μοντέρνο φρούτο-cologne γαλάζιο)

- Μοντέρνα και παλαιότερα Ιταλικά low budget

- Ευρωπαϊκα Holy trinity of mid range vfm performance ( haslinger , tabac, dr Harris, MWF)

- Αμερικανικά "artisans" τα οποία βρίσκεις στην ελληνική αγορά.( Fine tallow και PAA vegan)

-Αμερικανικά artisan που δεν κυκλοφορούσαν στην ελληνική αγορά.

- premium Ευρωπαϊκα (lpl, mdc, varesino κλπ)

- Ελληνικά artisan ( είχα υψηλές προσδοκίες για αυτά , κάποια τις δικαίωσαν).

Οποία και να είναι η επόμενη επιλογή σου , εκτιμώ ότι, καλό θα ήταν να φτιάξεις ένα δικό σου "χάρτη" κι εσύ.
Έτσι ώστε διανύοντας τον δρόμο σου, να μπορείς να αξιολογείς την κάθε νέα προσθήκη, με σημείο αναφοράς τα προηγούμενα, χωρίς να νιώθεις "Χαμένος στη μετάφραση".
Έτσι τα βήματα σου θα είναι αργά , σταθερά, άλλα μεγάλα • αντί για ατσαλα κι ατσουμπαλα άλματα. :handgestures-thumbupleft:
Agisilaos
Νήπιο
Νήπιο
4
Has thanked: 9 times
Been thanked: 4 times

Αρχικά να σας ευχαριστήσω όλους για τις προτάσεις σας, ήταν πολύ βοηθητικές! Τελικά είπα να πάω λίγο πιο "συντηρητικά" και επέλεξα το tabac. Σίγουρα η επόμενη αγορά θα είναι artisan σαπούνι, θέλω να δοκιμάσω και τα σαπούνια του @kikos7 για τα οποία ακούγονται τόσα όμορφα πράγματα. Ίσως στο μέλλον έχοντας περισσότερη εμπειρία τα εκτιμήσω-απολαύσω περισσότερο.
Εύχομαι τα καλύτερα σε όλους με υγεία!
Άβαταρ μέλους
vstromini
Δημοτικό
Δημοτικό
5
Has thanked: 5660 times
Been thanked: 2526 times

Το tabac ιδίως τώρα που κρύωσε ο καιρός είναι σκέτη απόλαυση στο ξύρισμα ιδίως αν σου αρέσει το άρωμα του
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ερωτήσεις αρχαρίων”