πρωτοδοκιμασα το σαπουνι αυτο σε δειγμα που ειχε την καλοσυνη να μου στειλει ο συντροφος και συναγωνιστης Mitsos... ο οποιος παρεπιπτοντως, μου εχει δωσει να καταλαβω οτι συμπαθει ιδιαιτερως την Meissner...
πριν κανενα μηνα πηρα λοιπον το γυαλινη συσκευασια των 200γρ που περιεχει το salty Sea Sage σε μορφη παστας... κινηθηκα ετσι καθως όσοι έχουν και σαπουνια και πάστες της εταιρειας αυτης, συμφωνουν (διαδικτυακα) οτι η παστα εχει καλυτερη αποδοση από το σκληρο σαπούνι...
δε θα μιλησω για τις ιδιοτητες του σαπουνιου εδω... η Μeissner ειναι μια απο τις εταιρειες που τιμα τον ορο artisan σε βαθμό υπερθετικό και τα σαπούνια της ειναι γνωστά για τις εξαιρετικες τους ιδιότητες... αλλού είναι το μυστήριο λοιπόν... αλλο πράγμα με παρακίνησε να γραψω...
λοιπόν...
Ιούλιος...
εξοχικό... νοικιασμένο σπίτι... δεν εχει σημασια... κάπου κοντά σε θαλασσα όμως...
είναι 5.30 το απόγεμα... ο ήλιος ακόμη κοπανάει γερά...
έχεις κάνει το ντουζάκι με το που γύρισες από τις βουτιές κι έχεις πάρει καθρεπτάκι και σύνεργα να ξυριστείς υπαιθρίως...
ξεκινάς το σβούρισμα του πινέλου πάνω στη γαλάζια πάστα...
το αεράκι σε φυσά... νοιώθεις την κάψα του ήλιου στο δέρμα σου... ο αφρός αρχίζει να γίνεται πιο συμπαγής...
ανάσες φασκόμηλου από την πλαγιά... πολύ έντονο όμως... να σου μπουκώνει τα ρουθούνια...
ξερή γή... ζουζούνισμα ενός μεγάλου εντόμου... το φως του ήλιου να τα κάνει όλα θαμπά... μια σαύρα να περιμένει ακίνητη δίπλα σε ένα αγκωνάρι
αυτό είναι το Salty Sea Sage παιδια... μια μηχανή τηλεμεταφοράς στην ελληνική άνυδρη καλοκαιρινη φύση
μη φανταστείτε όμως αρώματα a la Aqua Velva... φασκόμηλο και μόνο φασκόμηλο που σε κάποιο σημείο γίνεται βάρβαρο και σκληρό... βγάζει μια νότα λίγο απωθητική, που ταυτόχρονα όμως είναι και τοσο ακριβης αρωματικά, που το ξεπερνας με μεγάλη ευκολία
ένα σαπούνι εμπειρίας... εδώ δηλαδή πας πιο πέρα από το ξύρισμα... γεμίζει το μυαλό σου εικόνες και αναμνήσεις... εγώ για κάποιο περίεργο λόγο ας πούμε οταν το χρησιμοποιώ, νοιώθω ότι είμαι πίσω στο 2008 στην Καρδαμύλη...
ίδιες εντυπώσεις μου άφησε και το άλλο προιον της εταιρείας που έχω... το σαπουνι Dark & Scottish, που ειναι και μακραν το πιο αγαπημενο μου σαπουνι... κατ' αρχην να πώ ότι δεν ειδα σοβαρες διαφορες στα χαρακτηριστικά τους... είδα όμως και πάλι μια συγκλονιστική αρωματική παλέτα... ενιωσα σα να μπαίνω σε μια αποθήκη γεμάτη βαρέλια... μυρωδιά ξύλου καμενου... οχι βανίλια όμως... αγριάδα... και υγρασία... και διαχυτο άρωμα από το αλκοόλ εκατοντάδων λίτρων whisky που κάθονται αναπαυτικά μέσα στα βαρέλια... έντονες μνήμες από την εποχή που ήμουν στη Σκωτία... και δεν ξέρω πως, αλλα κάθε φορά που το χρησιμοποιώ, μου φτιαχνεται η διάθεση...
για τολμηρές μύτες...
Meissner Tremonia - Salty Sea Sage
- merambelo
- Δημοτικό
- 10
- Has thanked: 1443 times
- Been thanked: 1426 times
per ardua ad astra
- ElGreco
- Γυμνάσιο
- 7
- Has thanked: 4443 times
- Been thanked: 4706 times
- Επικοινωνία:
Συμφωνώ απόλυτα! Τα Tremonia είναι εμπειρία πραγματικά. Είναι τέτοιος ο ρεαλισμός τους που μπορούν πράγματι να γίνουν απωθητικά. Είχα ένα σετ Himalayan Heights σαπούνι - λοσιόν & βάλσαμο επίσης από το Mitso. Αρχικά με σόκαρε - το λάτρεψα. Μετά από λίγο με κούρασε και το έδωσα. Πάει κανένας χρόνος. Το μετάνιωσα.
Τάσος
looʞ ɐʇ ʇɥıuƃs pıɟɟǝɹǝuʇlʎ
-----------------------------
https://metamatiakleista.wordpress.com
looʞ ɐʇ ʇɥıuƃs pıɟɟǝɹǝuʇlʎ
-----------------------------
https://metamatiakleista.wordpress.com