Μια μέρα λοιπόν που λέτε εντός καραντίνας, περιδιαβαίνοντας το youtube, πέφτω πάνω στον Σταρόβα και στα γνωστά "Ξυρίσου σαν άντρας"...
Αφού ξεπέρασα το δίλημμα "δηλαδή μέχρι τώρα ξυριζόμουν ως κάτι άλλο?", είπα να ξεκινήσω να δω πως είναι και αν μου αρέσει να παραμείνω.
Ξυρίζομαι 2 φορές άντε αν έχω κέφια 3 την εβδομάδα.
Όχι πως δεν βγαίνουν γένια, αλλά δουλεύω από το σπίτι και αρα δεν είναι απαιτητό να είμαι συνεχώς με το πρόσωπο φράπα.
Σκληρά γένια, χωρίς ευαισθησίες (τουλάχιστον δεν έχει παρουσιαστεί τίποτα μέχρι στιγμής).
Δέρμα κανονικό προς το λιπαρό και σε καμία περίπτωση ξηρό.
Πάμε στα δύσκολα:
Μηχανή: Οπωσδήποτε close comb? Δεν μπορώ να πάω σε ρυθμιζόμενη ή και slant? Αν πάω σε open comb με ήπιο ξυραφάκι θα σφαχτώ αβλεπί? Γιατί ρωτάω θα μου πεις και δεν πάω στα σίγουρα που προτείνουν όλοι -από ότι έχω διαβάσει-.
Γιατί έχω ήδη ένα hobby το οποίο είναι ακριβό (-τερο), (Ηλεκτρονικό τσιγάρο) και δεν θα ήταν καλό για την προσωπική μου υγεία

Άρα, αν πάρω μια μηχανή που -εφόσον μου- κάτσει θα μπορώ να την χρησιμοποιώ και αργότερα -όταν αποκτήσω εμπειρία- το βλέπω ως "οικονομία".
Πινέλο: Αν πάρω χοίρου, θα μπορώ να χρησιμοποιώ αλοιφή ή σαπούνι, ή είναι απαγορευτικό για αλοιφές λόγω κατασκευής? Ανάποδα, αν πάρω ασβού θα μπορώ να το χρησιμοποιώ με σαπούνι ή όχι?
Σαπούνι ή κρέμα? Ξέρω ξέρω είναι θέμα προσωπικής επιλογής και τι μου ταιριάζει καλύτερα, αλλά υπάρχει κάποιος λόγος να προτιμήσω το ενα έναντι του άλλου? Α και κάτι που είχα απορία -λες και τα άλλα είναι έκθεση ιδεών-, τα σαπούνια σε stick απλά τα τρίβεις στην μούρη -που λέμε- και κάνεις αφρό κατευθείαν εκεί. Σωστά?
Αυτά τα βασικά, για τα υπόλοιπα preshave, aftershave λέω να πάρω τις μικρότερες συσκευασίες (από pre τουλάχιστον μιας και στο after είναι μετρημένα κουκιά υποθέτω) και να κάνω δοκιμές να δω τι μου κάθεται καλύτερα.
Sorry αν κούρασα,