Cella Bio Aloe Vera shaving cream

Άβαταρ μέλους
akis_peiraias
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
9
Has thanked: 18550 times
Been thanked: 15729 times

Καλημέρα σας!
Μετά από μερικά ξυρίσματα είπα να κάνω ένα review στη νέα κρέμα της Cella.
Εικόνα

Καταρχήν να τονίσω ότι δεν έχει σχέση με την άλλη που είναι στο κόκκινο σωληνάριο γιατί εκείνη είναι brushless ενώ η νέα, η Bio, δουλεύεται ακριβώς όπως μας αρέσει... με πινέλο!
Τα προϊόντα της Cella λίγο πολύ όλοι μας τα ξέρουμε, και όπως γίνεται με όλα τα αντίστοιχα προϊόντα έχουν φίλους και κάποιους (δεν θα πω εχθρούς)  που τα θεωρούν μέτρια. Προσωπικά από την εταιρία είχα το γνωστό σαπούνι στο κόκκινο μπωλακι το οποίο το θεωρώ κορυφαίο με φοβερό γλυστριμα και προστασία.
Η συγκεκριμένη κρέμα λοιπόν όπως φαίνεται στη φώτο παρακάτω διαφημίζεται από την εταιρία για τα ελάχιστα χημικά της πρόσθετα, που προσωπικά δεν με πειράζουν στα προϊόντα μαζικής παραγωγής αλλά αν αποφεύγονται το θεωρώ ένα συν.

Εικόνα

Εικόνα

Η κρέμα έρχεται σε σωληνάριο πλαστικό και όχι αλουμινίου (ευτυχώς) και έχει κλειστό το στόμιο όταν βγάλεις το καπάκι με ένα πώμα αλουμινίου που αφαιρείτε πανεύκολα. Είναι αρκετά σκληρή και θέλει πίεση το σωληνάριο για να βγει, πράγμα που ίσως είναι το μόνο αρνητικό που της βρήκα. Το άρωμα της όπως έχω πει είναι ευχάριστο άρωμα τύπου κολώνιας, σε γνωστό ξένο φόρουμ κάποιοι λένε ότι έχει αρωματική συγγένεια με τη Creed Aventus. Η αλήθεια είναι ότι εγώ δεν έχω μυρίσει ποτέ την αυθεντική Aventus και δεν μπορώ να το υποστηρίξω, το σίγουρο είναι ότι το άρωμα είναι εξαιρετικά ευχάριστο. Επίσης είναι σε ένταση που δεν  ενοχλεί αλλά δηλώνει εύκολα παρών .  Λόγω της σκληρής της υφής  λοιπόν  και λόγω ότι είμαι φανατικός face latherer την έτριψα με λίγο νερό στη χούφτα μου και μετά έτριψα τα χέρια στο πρόσωπο.  Θα σας πω ότι δοκιμάστηκε αποκλειστικά με συνθετικά πινέλα γιατί δεν χρησιμοποιώ πλέον τίποτε άλλο. Αφού απλωθηκε στο βρεγμένο πρόσωπο άρχισα να κάνω face lather και πραγματικά αφρισε υπέροχα!
Ωραίος αφρός συμπαγής και προστατευτικος!

Εικόνα

Δεν θα σας πω αν είναι διψασμένη ή όχι γιατί απλά αυτό τον παράγοντα πλέον το θεωρώ άνευ λόγου. Στο ποσό νερό σηκώνει μια κρέμα ή ένα σαπούνι θεωρώ ότι δεν έχει να κάνει με τη κρέμα ή το σαπούνι αυτό καθ'αυτο αλλά κυρίως από την ποσότητα του σαπουνιού που φορτώνουμε ή της κρέμας που χρησιμοποιεί ο καθένας μας. Άλλος βάζει ένα μπιζέλι άλλος ένα φασόλι άλλος ένα καρύδι :D κλπ οπότε δεν μπορείς θεωρώ να συγκρίνεις το πόσο νερό παίρνει η κρέμα με διαφορετικές ποσότητες (το ίδιο και με τα σαπουνια, άλλος φορτώνει 10 στροφές και άλλος... 10 λεπτά! :D )
Αφού λοιπόν έφερα τον αφρό στη σύσταση που μου αρέσει και ξεκίνησα το ξύρισμα κάθε φορά τον έβρισκα προστατευτικο, δεν "σβήνει" καθόλου και κύριο ατού της συγκεκριμένης κρέμας θεωρώ το γλυστριμα της και το residual slickness. Δοκιμάστηκε με διάφορες επιθετικές μηχανές (Variant, Futur & Parker 97R ) και τα έβγαλε πέρα με όλες. Να σας πω την αλήθεια προτιμώ περισσότερο τα σαπουνια από τις κρέμες γιατί τις θεωρώ πιο αδύναμες ειδικά στα δευτερότριτα περάσματα. Ο μόνος τρόπος που είχα βρει με κάποιες κρέμες που δεν μου έδιναν καλό, πυκνό και προστατευτικο αφρό στα 2α και 3α περάσματα ήταν πριν αρχίσω το δεύτερο πέρασμα να προσθέτω λίγη κρέμα ακόμα στα μάγουλα για να δυναμώσω ξανά τον αφρό. Πραγμα που είχα διαπιστώσει ότι δουλεύει καλύτερα από το να βάλεις όλη αυτή τη ποσότητα κρέμας από την αρχή. Με τη Cella δεν χρειάστηκε γιατι πιστεύω ότι λόγω που είναι αρκετά σκληρή είναι πιο συμπυκνωμένη. Δεν βρήκα αλλο τρόπο να το εξηγήσω... Στο τελείωμα να πω ότι το post shave της κινείται σε αρκετά καλό επίπεδο αλλά πάλι στις προτιμήσεις μου δεν παίζει μεγάλο ρόλο το post shave. Όπως έχω χιλιοπεί έχω δόξα το Θεό αρκετά asl και στο ψυγείο ολόκληρο συρτάρι balm, οπότε δεν είναι κανόνας για εμένα. Στις προτιμήσεις μου ρόλο παίζει το γλυστριμα, η προστασία και το άρωμα και ολα αυτά με τη σειρά που τα παραθέτω!
Σίγουρα κυκλοφορουν πολύ καλύτερες (και ακριβότερες) κρέμες εκεί έξω, αλλά για την κατηγορία της, για προϊόν μαζικής παραγωγής δηλαδή (over the counter όπως λένε οι φίλοι μας wet shavers από USA) είναι πολύ καλό και με άρωμα που δεν σε περιορίζει σε εποχή, επίσης η τιμή της αν αναλογιστουμε ότι μιλάμε για 150ml σωληνάριο είναι πολύ καλή.
Ευχαριστώ για την ανάγνωση!
Δύο πράγματα αξίζουν στη ζωή, η λεβεντιά και το χαμόγελο !
Άβαταρ μέλους
foxtrot
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 31435 times
Been thanked: 32982 times

Μπράβο Ακη, τέλεια παρουσίαση και κριτική!
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12134 times

Αριστη παρουσιαση και με πολλες ξυριστικες αληθειες ειπωμενες ;)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Tzimisce
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
7
Has thanked: 8223 times
Been thanked: 10090 times
Επικοινωνία:

:clap:
Τέτοια γράφει και θα με κάνει να πάρω και εγώ την ακατανόμαστη!
Μιχάλης
Άβαταρ μέλους
tasos72
Λύκειο
Λύκειο
8
Has thanked: 13923 times
Been thanked: 17009 times

Η Cella είναι ΚΕΦΆΛΑΙΟ στα ξυριστικα πράγματα, είτε τη συμπαθεί κάποιος είτε όχι. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο την υμνουν και την χρησιμοποιούν. Το αυτό και για το Tabac και το MWF...
Τυχαίο? Δεν νομίζω..
Άβαταρ μέλους
Tzimisce
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
7
Has thanked: 8223 times
Been thanked: 10090 times
Επικοινωνία:

Τέτοιο κεφάλαιο που αν είχα ξεκινήσει 2 3 χρόνια πριν, θα ξυριζόμουν ακόμη με αφρό.
Μιχάλης
Άβαταρ μέλους
Randyman
Λύκειο
Λύκειο
8
Has thanked: 2026 times
Been thanked: 1908 times

Σωστό review όπως πρεπει να γίνεται, και η αλήθεια είναι ότι ισχυει το γεγονός αυτό με τις κρέμες στα δευτερότριτα περασματα 100%.

Η μόνη αιτία δε μπορεί να είναι άλλη από το νερό που υπάρχει σε πινελο, προσωπο, κλπ και στην ποσοτητα κρέμας που έχουμε βάλει από την αρχή.

Μπραβο στον Τιτάνα Ακη για το κείμενο, τη φωτο με το άριστο lather και για την αποψη για το ποσο νερό σηκώνει ένα ξυριστικο προιον.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ElNavajero
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
15
Has thanked: 611 times
Been thanked: 989 times

Συγχαρητήρια για το review. Ειναι εξαιρετικό!
Μάκης
www.takeabook.gr
Βιβλία - Σχολικά είδη - Επιτραπέζια παιχνίδια
Άβαταρ μέλους
civ-shaves
Νήπιο
Νήπιο
6
Has thanked: 3021 times
Been thanked: 497 times

Συγχαρητήρια κι από εμένα για την ωραία και λεπτομερή κριτική. Έχω μία απορία: γιατί γράφετε ότι «Η κρέμα έρχεται σε σωληνάριο πλαστικό και όχι αλουμινίου (ευτυχώς)»; Ρωτάω, διότι οι κρέμες της Proraso είναι σε αλουμινένια σωληνάρια. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Άβαταρ μέλους
akis_peiraias
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
9
Has thanked: 18550 times
Been thanked: 15729 times

Γιατί δεν μου αρέσουν προσωπικά τα σωληνάρια αλουμινίου :D .
Τσακίζουν εύκολα και σε περίπτωση που τα βάλεις σε καμία βαλίτσα (ακόμα και μέσα σε νεσεσέρ) γίνονται σα να τα έχεις πατήσει με το πόδι :D .
Φυσικά όπως είπα είναι προσωπική μου προτίμηση!
Δύο πράγματα αξίζουν στη ζωή, η λεβεντιά και το χαμόγελο !
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”