Μετά από μερικά ξυρίσματα είπα να κάνω ένα review στη νέα κρέμα της Cella.

Καταρχήν να τονίσω ότι δεν έχει σχέση με την άλλη που είναι στο κόκκινο σωληνάριο γιατί εκείνη είναι brushless ενώ η νέα, η Bio, δουλεύεται ακριβώς όπως μας αρέσει... με πινέλο!
Τα προϊόντα της Cella λίγο πολύ όλοι μας τα ξέρουμε, και όπως γίνεται με όλα τα αντίστοιχα προϊόντα έχουν φίλους και κάποιους (δεν θα πω εχθρούς) που τα θεωρούν μέτρια. Προσωπικά από την εταιρία είχα το γνωστό σαπούνι στο κόκκινο μπωλακι το οποίο το θεωρώ κορυφαίο με φοβερό γλυστριμα και προστασία.
Η συγκεκριμένη κρέμα λοιπόν όπως φαίνεται στη φώτο παρακάτω διαφημίζεται από την εταιρία για τα ελάχιστα χημικά της πρόσθετα, που προσωπικά δεν με πειράζουν στα προϊόντα μαζικής παραγωγής αλλά αν αποφεύγονται το θεωρώ ένα συν.

Η κρέμα έρχεται σε σωληνάριο πλαστικό και όχι αλουμινίου (ευτυχώς) και έχει κλειστό το στόμιο όταν βγάλεις το καπάκι με ένα πώμα αλουμινίου που αφαιρείτε πανεύκολα. Είναι αρκετά σκληρή και θέλει πίεση το σωληνάριο για να βγει, πράγμα που ίσως είναι το μόνο αρνητικό που της βρήκα. Το άρωμα της όπως έχω πει είναι ευχάριστο άρωμα τύπου κολώνιας, σε γνωστό ξένο φόρουμ κάποιοι λένε ότι έχει αρωματική συγγένεια με τη Creed Aventus. Η αλήθεια είναι ότι εγώ δεν έχω μυρίσει ποτέ την αυθεντική Aventus και δεν μπορώ να το υποστηρίξω, το σίγουρο είναι ότι το άρωμα είναι εξαιρετικά ευχάριστο. Επίσης είναι σε ένταση που δεν ενοχλεί αλλά δηλώνει εύκολα παρών . Λόγω της σκληρής της υφής λοιπόν και λόγω ότι είμαι φανατικός face latherer την έτριψα με λίγο νερό στη χούφτα μου και μετά έτριψα τα χέρια στο πρόσωπο. Θα σας πω ότι δοκιμάστηκε αποκλειστικά με συνθετικά πινέλα γιατί δεν χρησιμοποιώ πλέον τίποτε άλλο. Αφού απλωθηκε στο βρεγμένο πρόσωπο άρχισα να κάνω face lather και πραγματικά αφρισε υπέροχα!
Ωραίος αφρός συμπαγής και προστατευτικος!

Δεν θα σας πω αν είναι διψασμένη ή όχι γιατί απλά αυτό τον παράγοντα πλέον το θεωρώ άνευ λόγου. Στο ποσό νερό σηκώνει μια κρέμα ή ένα σαπούνι θεωρώ ότι δεν έχει να κάνει με τη κρέμα ή το σαπούνι αυτό καθ'αυτο αλλά κυρίως από την ποσότητα του σαπουνιού που φορτώνουμε ή της κρέμας που χρησιμοποιεί ο καθένας μας. Άλλος βάζει ένα μπιζέλι άλλος ένα φασόλι άλλος ένα καρύδι

Αφού λοιπόν έφερα τον αφρό στη σύσταση που μου αρέσει και ξεκίνησα το ξύρισμα κάθε φορά τον έβρισκα προστατευτικο, δεν "σβήνει" καθόλου και κύριο ατού της συγκεκριμένης κρέμας θεωρώ το γλυστριμα της και το residual slickness. Δοκιμάστηκε με διάφορες επιθετικές μηχανές (Variant, Futur & Parker 97R ) και τα έβγαλε πέρα με όλες. Να σας πω την αλήθεια προτιμώ περισσότερο τα σαπουνια από τις κρέμες γιατί τις θεωρώ πιο αδύναμες ειδικά στα δευτερότριτα περάσματα. Ο μόνος τρόπος που είχα βρει με κάποιες κρέμες που δεν μου έδιναν καλό, πυκνό και προστατευτικο αφρό στα 2α και 3α περάσματα ήταν πριν αρχίσω το δεύτερο πέρασμα να προσθέτω λίγη κρέμα ακόμα στα μάγουλα για να δυναμώσω ξανά τον αφρό. Πραγμα που είχα διαπιστώσει ότι δουλεύει καλύτερα από το να βάλεις όλη αυτή τη ποσότητα κρέμας από την αρχή. Με τη Cella δεν χρειάστηκε γιατι πιστεύω ότι λόγω που είναι αρκετά σκληρή είναι πιο συμπυκνωμένη. Δεν βρήκα αλλο τρόπο να το εξηγήσω... Στο τελείωμα να πω ότι το post shave της κινείται σε αρκετά καλό επίπεδο αλλά πάλι στις προτιμήσεις μου δεν παίζει μεγάλο ρόλο το post shave. Όπως έχω χιλιοπεί έχω δόξα το Θεό αρκετά asl και στο ψυγείο ολόκληρο συρτάρι balm, οπότε δεν είναι κανόνας για εμένα. Στις προτιμήσεις μου ρόλο παίζει το γλυστριμα, η προστασία και το άρωμα και ολα αυτά με τη σειρά που τα παραθέτω!
Σίγουρα κυκλοφορουν πολύ καλύτερες (και ακριβότερες) κρέμες εκεί έξω, αλλά για την κατηγορία της, για προϊόν μαζικής παραγωγής δηλαδή (over the counter όπως λένε οι φίλοι μας wet shavers από USA) είναι πολύ καλό και με άρωμα που δεν σε περιορίζει σε εποχή, επίσης η τιμή της αν αναλογιστουμε ότι μιλάμε για 150ml σωληνάριο είναι πολύ καλή.
Ευχαριστώ για την ανάγνωση!