Ξεκινώντας, μπορώ να πω ότι είναι εξαιρετικο οπτικά και με καλή κατασκευή. Κοντος, bulb θυσανος, chubby style και λαβή που σε νορμαλ μεγέθους χέρια λειτουργει πολυ καλα για face lather. Επισης η συγκράτηση νερου είναι μαγική για το μέγεθος του και για τον τυπο του θυσανου. Μόνο με 4-5 βαριά τιναγματα εχεις διώξει όλο το νερο. Αλλιώς ετοιμαστείτε για πλημμύρα ελαφρου αφρου που δεν κάνει για ξυρισμα.
Τα χαρακτηριστικά του είναι πανιχυρο backbone, σε βαθμό που κάνει το Semogue 620 να φαίνεται floppy και να το έχω παρατησει κάπου στην άκρη. Διαλυει ο,τι σαπουνι βρεθεί μπροστά του χωρίς έλεος.
Το μέγεθος του είναι το κατάλληλο για φορτωμα μέσα από τραγικά μικρά μπολάκια όπως είναι το Proraso για παραδειγμα. Η ίνα του, καθότι Tuxedo είναι πολυ μαλακή στο προσωπο και θεωρώ σχεδόν αδυνατον να κάνει brush burn όσο και να το πρεσαρεις στο προσωπο.
Συγκριτικά με το Yaqi Tuxedo 30mm που έχω, θεωρώ ότι το Sagrada έχει λίγο έως αρκετά δυσκολο splay με ό, τι αυτό συνεπάγεται. Προσωπικά το πινελο μου αρέσει να ανοίγει κάπως πιο δυσκολα για να αποφυγω να είναι floppy και να μη σηκώνει σαπουνι ουτε με αίτηση. Όμως σε πολλους αυτό μπορεί να μην αρέσει.
Ένα ακόμη αρνητικό του είναι ότι κάποιες φορές αν επιμείνεις με paint κινήσεις σε γρήγορο ρυθμό έχει τη συμπεριφορά του Omega S-Brush Pro, δηλαδή σφεντονιαζει σε υπερβολικό βαθμό, με αποτέλεσμα να ψάχνεις lather σε καθρέφτες, μπανιέρες, περγκολες και υπόστεγα. Κάποιος με μικρή εμπειρία σε τέτοιου είδους πινελα δε θα το αντιληφθεί καν, αλλά εδώ όλοι έμπειροι είμαστε οποτε.. Κρατήστε το αυτό.
Θελει πιο αργές κινήσεις, στο σβουριγμα δεν παρουσιαζει καποιο θέμα. Αυτό οφείλεται πιθανον στο glue bump που δεν θεωρώ ότι είναι ψηλά, αλλά καθότι ο θυσανος του είναι κοντός, αναγκαστικά έχει αυτό το αποτέλεσμα.
Στο 30ρι αυτό δε συμβαίνει σε καμία περιπτωση, εκεί είναι αλλα τα αρνητικά. Σε σχέση με το Timberwolf
Αν θα το πρότεινα? Ναι γιατί όχι, δεν είναι σε καμία περιπτωση κακό πινελο και ειναι και σε καλή τιμή. Ανάλογα την εμπειρία του καθενός και την τσέπη, πιθανως για κάποιους, καθοτι Yaqi να θεωρηθεί σκουπίδι και να το χρησιμοποιεί για να καθαρίζει τη λεκάνη. (από τη μέσα πλευρά που πιανει τη μακα) . Εγώ δεν το μετάνιωσα που το πηρα αντιθέτως, μετανιωσα για κάτι σφεντόνες Omega που στον πολεμο των lather θα ήταν στην πρωτη γραμμή.
Καλώ τον @akis_peiraias και τον στρατηγό @alexn να πουν την άποψη τους πανω στο review, να με κραξουν η να προσθεσουν κάτι που πιθανον έχω ξεχάσει να γράψω.
*Αν δεν είναι στο σωστό μέρος το review να μεταφερθεί η ακόμη και να διαγραφεί.
Ευχαριστώ για την προσοχη σας και συγνώμη για το σεντόνι.