Review: Yaqi Sagrada Familia Tuxedo 24mm

Άβαταρ μέλους
Randyman
Λύκειο
Λύκειο
8
Has thanked: 2026 times
Been thanked: 1908 times

Αποκτώντας το εν λόγω πινελο μου ήρθε η επιθυμία να κάνω ένα review.

Εικόνα

Ξεκινώντας, μπορώ να πω ότι είναι εξαιρετικο οπτικά και με καλή κατασκευή. Κοντος, bulb θυσανος, chubby style και λαβή που σε νορμαλ μεγέθους χέρια λειτουργει πολυ καλα για face lather. Επισης η συγκράτηση νερου είναι μαγική για το μέγεθος του και για τον τυπο του θυσανου. Μόνο με 4-5 βαριά τιναγματα εχεις διώξει όλο το νερο. Αλλιώς ετοιμαστείτε για πλημμύρα ελαφρου αφρου που δεν κάνει για ξυρισμα.

Τα χαρακτηριστικά του είναι πανιχυρο backbone, σε βαθμό που κάνει το Semogue 620 να φαίνεται floppy και να το έχω παρατησει κάπου στην άκρη. Διαλυει ο,τι σαπουνι βρεθεί μπροστά του χωρίς έλεος.

Το μέγεθος του είναι το κατάλληλο για φορτωμα μέσα από τραγικά μικρά μπολάκια όπως είναι το Proraso για παραδειγμα. Η ίνα του, καθότι Tuxedo είναι πολυ μαλακή στο προσωπο και θεωρώ σχεδόν αδυνατον να κάνει brush burn όσο και να το πρεσαρεις στο προσωπο.

Συγκριτικά με το Yaqi Tuxedo 30mm που έχω, θεωρώ ότι το Sagrada έχει λίγο έως αρκετά δυσκολο splay με ό, τι αυτό συνεπάγεται. Προσωπικά το πινελο μου αρέσει να ανοίγει κάπως πιο δυσκολα για να αποφυγω να είναι floppy και να μη σηκώνει σαπουνι ουτε με αίτηση. Όμως σε πολλους αυτό μπορεί να μην αρέσει.
Ένα ακόμη αρνητικό του είναι ότι κάποιες φορές αν επιμείνεις με paint κινήσεις σε γρήγορο ρυθμό έχει τη συμπεριφορά του Omega S-Brush Pro, δηλαδή σφεντονιαζει σε υπερβολικό βαθμό, με αποτέλεσμα να ψάχνεις lather σε καθρέφτες, μπανιέρες, περγκολες και υπόστεγα. Κάποιος με μικρή εμπειρία σε τέτοιου είδους πινελα δε θα το αντιληφθεί καν, αλλά εδώ όλοι έμπειροι είμαστε οποτε.. Κρατήστε το αυτό.
Θελει πιο αργές κινήσεις, στο σβουριγμα δεν παρουσιαζει καποιο θέμα. Αυτό οφείλεται πιθανον στο glue bump που δεν θεωρώ ότι είναι ψηλά, αλλά καθότι ο θυσανος του είναι κοντός, αναγκαστικά έχει αυτό το αποτέλεσμα.

Στο 30ρι αυτό δε συμβαίνει σε καμία περιπτωση, εκεί είναι αλλα τα αρνητικά. Σε σχέση με το Timberwolf 🐺 26mm που έχω είναι πολυ πιο απόλυτο και σαφώς η τρίχα του timber είναι πιο μαλακη αλλά με ισάξιο backbone, οκ, ίσως λιγότερο. (To τελευταίο το θεωρώ ανώτερο πινελο των Tuxedo γενικα).

Αν θα το πρότεινα? Ναι γιατί όχι, δεν είναι σε καμία περιπτωση κακό πινελο και ειναι και σε καλή τιμή. Ανάλογα την εμπειρία του καθενός και την τσέπη, πιθανως για κάποιους, καθοτι Yaqi να θεωρηθεί σκουπίδι και να το χρησιμοποιεί για να καθαρίζει τη λεκάνη. (από τη μέσα πλευρά που πιανει τη μακα) . Εγώ δεν το μετάνιωσα που το πηρα αντιθέτως, μετανιωσα για κάτι σφεντόνες Omega που στον πολεμο των lather θα ήταν στην πρωτη γραμμή.

Καλώ τον @akis_peiraias και τον στρατηγό @alexn να πουν την άποψη τους πανω στο review, να με κραξουν η να προσθεσουν κάτι που πιθανον έχω ξεχάσει να γράψω.

*Αν δεν είναι στο σωστό μέρος το review να μεταφερθεί η ακόμη και να διαγραφεί.

Ευχαριστώ για την προσοχη σας και συγνώμη για το σεντόνι.
Εικόνα
Jimbo
Νήπιο
Νήπιο
6
Has thanked: 1015 times
Been thanked: 1789 times

Τι συγγνώμη για το σεντόνι!
Ζούμε για τέτοια reviews!
Ωραίος!
Άβαταρ μέλους
Randyman
Λύκειο
Λύκειο
8

Χαίρομαι! Επιφυλάσσομαι για περισσότερα...!
Εικόνα
Jimbo
Νήπιο
Νήπιο
6

Είναι όντως soap catapult...
Είχα ένα 30άρι μόνο. Προσωπικά δε μου άρεσε καθόλου και χαρίστηκε. (Όπως και ένα 24αρι timberwolf). Έμαθα με τον δύσκολο τρόπο, πως τελικά μάλλον δε μου αρέσουν οι tuxedo knots.
Μου φάνηκε πως είχε παραπάνω backbone από όσο μου αρέσει, και splay σχεδόν καθόλου. Μου αρέσει να ανοίγουν τα πινέλα μου, και στα συνθετικά δεν αλλάζει αυτό με το χρόνο. Είναι όντως φονέας γιγάντων. Τρώει ό,τι βρει μπροστά του και εύκολα μάλιστα.

Συμφωνώ εν το μεταξύ απόλυτα με το review σου. χαχαχα.
Απλά τι περίεργο, ΚΑΙ σε πινέλα έχουμε διαφορετικά γούστα; :D
FSword
Δημοτικό
Δημοτικό
8
Has thanked: 301 times
Been thanked: 808 times

Jimbo έγραψε:Προσωπικά δε μου άρεσε καθόλου και χαρίστηκε. (Όπως και ένα 24αρι timberwolf). Έμαθα με τον δύσκολο τρόπο, πως τελικά μάλλον δε μου αρέσουν οι tuxedo knots. Μου φάνηκε πως είχε παραπάνω backbone από όσο μου αρέσει, και splay σχεδόν καθόλου. Μου αρέσει να ανοίγουν τα πινέλα μου, και στα συνθετικά δεν αλλάζει αυτό με το χρόνο.
Couldn't agree more! Δυο Tuxedo έχω δοκιμάσει (από APShaveCo), ένα 24άρι κι ένα 30άρι. Δε μ' άρεσαν καθόλου, για τους λόγους που λέει ο Jimbo παραπάνω.

Άβαταρ μέλους
Randyman
Λύκειο
Λύκειο
8

Χεχε καλά σε πολλους δεν αρέσουν τα Tuxedo. Ίσως δεν έχεις βρει το κατάλληλο knot για σένα?
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
akis_peiraias
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
9
Has thanked: 18550 times
Been thanked: 15729 times

Εγώ θα συμφωνήσω με το @Randyman!
Είμαι οπαδός του backbone και χρησιμοποιώ μόνο συνθετικά όπως κάποιοι φίλοι γνωρίζουν. Στο συγκεκριμένο πανέμορφο πινέλο (YMMV) θα ήθελα το loft παραπάνω για να αποφευχθεί το φαινόμενο του "ελατηρίου" που παρουσιάζει και να έχει πιο εύκολο splay. Από τα Tuxedo που έχω ο αγαπημένος μου Θύσανος είναι στη butterscotch λαβή τύπου barberhandle που έχει loft 57mm. Σε αυτά τα χιλιοστά ο Θύσανος βγάζει όλα του τα προτερήματα. Καταλαβαίνεις το χάδι της ίνας, διατηρεί πολύ καλό backbone και κάνει splay ακόμα και αν το φυσήξεις :D. Πάντως για τα λεφτά του παίρνεις ένα όμορφο πινέλο με μαλακή ίνα που τις διαφορές θα τις δούμε εμείς με την "αρρώστια" μας, ενώ συγγενής που το αγόρασε λόγω εμφάνισης και μόνο ο οποίος δεν είναι χομπίστας όπως εμείς ορκίζεται σε αυτό και έχει τρελαθεί...
Δύο πράγματα αξίζουν στη ζωή, η λεβεντιά και το χαμόγελο !
Άβαταρ μέλους
Randyman
Λύκειο
Λύκειο
8

Παρά μα παρα πολυ σωστός ο Άκης..
Εικόνα
Jimbo
Νήπιο
Νήπιο
6

Έχω βρει τα συνθετικα μου knots Randy. Ορκίζομαι στους συνθετικούς τύπου Plissoft πάλι της Yaqi! (Ξέρεις φαντάζομαι ποιους λέω, τους ανοικτόχρωμους, που σκουραίνουν πάνω).
Όσο ψηλά ή χαμηλά να είναι σεταρισμένοι, τους αγαπάω, και είναι η χρυσή τομή για τα δικά μου γούστα. Έχω 3 από δαύτα, ένα 24αρι και δύο 26άρια.
Απλά δε σχολιάζω παραπάνω, μη σου χαλάσω την πανέμορφη παρουσίαση που έκανες :)
Άβαταρ μέλους
Randyman
Λύκειο
Λύκειο
8

Κανένα πρόβλημα. Σχολίασε ό,τι θες.

Ναι, εννοείται ξέρω, έχω χτίσει τη Yaqi εγώ.
Πόσο κοντά στο Plissoft είναι αυτα? Γιατί ήθελα ένα, 22ρι ίσως? 24? Δεν ξέρω...
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το πινέλο”