Γλυκερίνης ή triple milled?

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Δημήτρης
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 156 times
Been thanked: 181 times

Για όσους έχουν δοκιμάσει και τα δύο είδη, ποια θεωρούν καλύτερα σε ενυδάτωση, συμπεριφορά, και γενική εικόνα? Εγώ ένα έχω, triple. Να πάρω γλυκερίης κάποια στιγμή?
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Aris
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 34 times
Been thanked: 49 times

Ανοιγεις ενα θεμα το οποιο εχει πολυ ζουμι...

Γενικα υποστηριζεται οτι τα triple milled soaps ειναι καλυτερα απο τα glycerine κυριως σε θεμα "προστασιας" και πιο καλου αφρου. Οι υποστηρικτες των glycerine soaps λενε οτι εχουν πιο ωραια αρωματα και οτι αυτα ειναι πιο καλα, απλα θελουν πιο πολυ "τεχνικη" κ εμπειρια στην δημιουργια αφρου.

Εγω λεω οτι αν δεν δοκιμασεις μονος σου ακρη δεν θα βγαλεις.

Για να καταλαβεις μερικά T/M soaps ειναι τα C&E, Trumpers, Taylor's, τα T&H, το ΑΡΚΟ, το MFW κλπ ενω διασημα glycerine ειναι τα QED, Mama Bear, Col Conk, Van Der Hagen.

Προσωπικα θα πειραματιστω και οταν εχω αποψη θα πω :)
My Ammo
Μηχανή: Edwin Jagger DE89L
Πινέλα: Boar Omega 10018, 10048, 2x10065, Edwin Jagger pure badger
Κρέμες: Body Shop Maca Root, Nivea
Σαπούνια: Valobra, Mama Bear Lavender
Λοσιόν: 4711, Floid Suave
Balm: Body Shop Maca Root
Άβαταρ μέλους
Slur
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 35 times
Been thanked: 149 times

calmato έγραψε:Για όσους έχουν δοκιμάσει και τα δύο είδη, ποια θεωρούν καλύτερα σε ενυδάτωση, συμπεριφορά, και γενική εικόνα? Εγώ ένα έχω, triple. Να πάρω γλυκερίης κάποια στιγμή?

Έχοντας δοκιμάσει μπόλικα και απ' τα δύο έχω καταλήξει ότι προτιμάω σίγουρα τα triple milled από τα γλυκερίνης.
Καλύτερος αφρός, πιο ενυδατικός, δεν ξεραίνεται και με καλύτερο aftershave effect.

Βέβαια, και μέσα στα triple milled πάλι ξεχωρίζω τα tallow-based τα οποία θεωρώ πολύ καλύτερα, και τα vegan τα οποία δεν πολυαγαπώ.
εἶς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι
Άβαταρ μέλους
Loizos
Νήπιο
Νήπιο
13
Has thanked: 4 times
Been thanked: 10 times

Πως ξεχωρίζουμε αν ένα σαπούνι είναι triple milled ή γλυκερίνης και ποιές είναι οι βασικές διαφορές? Πχ το valobra, proraso, tabac κτλ τι είναι?
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Οπτικά τα triple είναι σαν τα κοινά σαπούνια που κάνουμε μπάνιο. Ενώ τα γλυκερίνης είναι οπτικά σαν διάφανο ζελέ συνήθως χρωματιστά. Δες στο super market τα γλυκερίνης παπουτσάνη και θα καταλάβεις τι εννοώ. Και τα τρία που αναφέρεις δεν είναι γλυκερίνης. Το proraso είναι μαλακό σαπούνι ή σκληρή κρέμα άρα είναι άλλη κατηγορία. Τα άλλα δύο είναι triple.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
y.v
Δημοτικό
Δημοτικό
13
Has thanked: 927 times
Been thanked: 1832 times

Υποθετω ότι εκτος από κανονικά υπάρχουν και Triple milled μπάνιου (αν κρίνω ότι καποια τελειωνουν σε μια εβδομάδα χρήσης στο μπάνιο και άλλα ίδιου μεγέθους κάνουν ενα περιπου μηνα)
Επίσης τα κανονικά απο τα Triple milled είναι ελαφρα πιό μαλακά
Αν και η διαφορά φαίνεται στην χρήση.
Ενα σωστό Triple milled κρατάει πάρα πάρα πολύ.
Γιάννης B.
Άβαταρ μέλους
John
Νήπιο
Νήπιο
12
Has thanked: 6 times
Been thanked: 13 times

Χαιρετώ και πάλι ...!! θέλω να μάθω, τα σαπούνια γλυκερίνης κάνουν για ξύρισμα.. ;;;;;

Glycerin soap

Στο σπίτι έχουμε αρκετά τέτοια σαπούνια (ήταν σε τιμή ευκαιρίας, γιαυτό ... :megagrin )
και όπως λέει το wikipedia, η γλυκερίνη έχεις ως συστατικό το λίπος ή άλλα έλαια... και σκέφτηκα ότι ίσος να είναι μία καλή εναλλακτική για το ξύρισμα.. εσείς τι πιστεύετε ;;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Stefanos την 03 Οκτ 2012, 18:12, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Διόρθωση του συνδέσμου. Στεφανος
DE Razor: Merkur 15C, Brush: Omega 11137, Cream: Proraso Sandalwood
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Το κειμενο το μετεφερα εδω, μιας και προϋπαρχει κατι σχετικο. Εαν το σαπουνι ειναι αλκαλικο, φυσικα και μπορεις να ξυριστεις. Τα απλα σπιτικα σαπουνια, για ενημερωση, δεν ειναι αλκαλικα. Αν θες μπορεις ομως να δοκιμασεις.. Τιποτε δεν συγκρινεται με μια νεα εμπειρια.. :megagrin

Υπαρχουν αρκετα σαπουνια ξυρισματος γλυκερινης. Πολλοι δεν τα θεωρουν κατι το ιδιαιτερο (μαζι και ο γραφων) αλλα ειναι προσωπικο γουστο..
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 1363 times
Been thanked: 4912 times

Κυκλοφορούν πολλά σαπούνια ξυρίσματος με βάση την γλυκερίνη, όπως τα "Col.Conk", αυτά του "Dr.Blighty" κλπ.
Αυτά που έχετε σπίτι, είναι για τα χέρια/ σώμα?
Αν ναι, ισχύει αυτό που ισχύει και για τα κοινά σαπούνια σώματος και το ξύρισμα. Δηλαδή δεν ενδείκνυνται αλλά αμα βρεθείς στην ανάγκη, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις.

ΥΣ: Προσπαθούσα να απαντήσω την ώρα που γίνονταν η μεταφορά... :pcdoof2
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.

(Ο.Ε.)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”