Η ιστορία επαναλαμβάνεται και έτσι βρέθηκα σήμερα να βιώνω τα ίδια συναισθήματα με το νέο μου απόκτημα, μία Dovo Best Quality Νο 101 6/8 μαζί με ένα απλό λουρί filarmonica.
Η αγορά έγινε από τον Τσόμπαρη (μέσω email καθώς δεν υπάρχει χρόνος να κατέβω κέντρο αυτή την εποχή). Η επιλογή της μάρκας και της σειράς ήταν δική μου, ο κύριος Τσόμπαρης πρότεινε την διάσταση, και συμφώνησα καθώς το straight razor place την προτείνει ως ιδανική για αρχάριους αφού είναι η μεσαία διάσταση των λεπίδων. Στο θέμα της τιμής φαίνεται (μετά και από την αγορά του Slur) ότι το εν λόγω κατάστημα στα straight έχει καλές τιμές, αφού δεν βρήκα καλύτερη τιμή (σε On line καταστήματα, ebay δεν έψαξα). Βεβαίως το βασικό μου κίνητρο ήταν να έχω έναν ‘άνθρωπο στο θέμα ακόνισμα/ τρόχισμα καθώς η έλλειψη αναλώσιμής λεπίδας(όπως στα DE) κάνουν τα straight πολύπλοκη υπόθεση. Στο θέμα του λουριού πήρα ότι πιο απλό καθώς δεν βρήκα ούτε μια άποψη που να μην παραδέχεται ότι ο αρχάριος θα καταστρέψει σύντομα το λουρί. Ο κος Τσόμπαρης μου πρότεινε με λαβή και τον εμπιστεύτηκα καθώς είναι ποιο εύκολο να έχεις το σωστό τέντωμα.
Το ξύρισμα δεν έιχε καμία σχέση με ότι φανταζόμουν. Όπως πολλά πράγματα στην ζωή αυτό που φοβάσαι δεν γίνεται και αυτό για το οποίο είσαι σίγουρος γίνεται το πρόβλημα.
Έτσι το ξυράφι είναι πολύ μαλακό και φιλικό με το δέρμα (το είχε αναφέρει και ο Slur) ενώ ο κίνδυνος να κοπείς δείχνει μακρινός. Βέβαια θέλει προσοχή, αλλά εγώ τουλάχιστον δεν κόπηκα. Από την άλλη ήμουν φοβισμένος και το ξύρισμα δεν ήταν βαθύ. Η λεπίδα κόβει μεν, αλλά δεν περνάει το τεστ της τρίχας, άποψη του κου Τσόμπαρη (και παλί επικαλούμαι τον Slur Που το είχε αναφέρει). Αν έχεις σωστές γωνίες και σωστό τέντωμα είσαι ΟΚ. Και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Χωρίς safety bar όλα είναι στο χέρι σου. Ξεκινάς καλά, αλλά στην πορεία χάνεις την γωνία ή το τέντωμα και πάλι από την αρχή. Και κάτι σημαντικό που δεν το είχα διαβάσει πουθενά. Πρέπει να έχεις το νου σου, καθώς όλο το ξυράφι κόβει. Π.χ αν περιποιείσαι την φαβορίτα με την μέσα άκρη η έξω μπορεί να σου κόψει το αυτί!
Σε γενικές γραμμές πήγαμε καλά αλλά βέβαια έχουμε μέλλον και για αυτό θα κρατήσω ζωντανό το post και ως ημερολόγιο straight razor shaving όταν ανακαλύπτω νέα κόλπα.
Παρακάτω μερικές φωτογραφίες. Είναι γνωστό ότι η φωτογραφία δεν είναι το φόρτε μου, οπότε την κατανόηση σας.
Συγνώμη αν σας κούρασα, όσοι με ξέρουν καιρό ξέρουν ότι δεν γράφω πολύ, αλλά σήμερα νομίζω άξιζε.