Όπως είπα και σε άλλο θέμα μου φέραν δώρο τη "νέα" πενταλέπιδη της gillette που έχει ταινία λίπανσης και μπρος αλλά και πίσω από τις πέντε λεπίδες. Ανοίγω αυτό το θέμα μόνο γι αυτή μήπως θέλει και κάποιος άλλος να γράψει. Κόστος απ΄ότι ρώτησα γύρω στα πέντε ευρώ το κάθε ανταλλακκτικό!!! Αρχίζω λοιπόν τη δοκιμαστική ξούρα με καταρχήν καλές εντυπώσεις και τα χαρακτηριστικά των λεπτών πέντε λεπίδων της εταιρείας. Απαλότητα (όχι και όσο πιθανόν να φαντάζεται κανείς), εύκολο καθάρισμα στο τρεχούμενο νερό. Σημειωτέον αφρός από nuavia rossa. Κάποιος εδώ είχε πει (δεν θυμάμαι ποιος) ότι το bbs πετυχαίνεται με πολλά περάσματα και τοπικά. Και ότι αυτό που λέει η gillette για τέλειο ξύρισμα με ένα πέρασμα δεν είναι καθόλου μα καθόλου αλήθεια.
Παιδιά είναι έτσι ακριβώς!!! Τόσο ακριβώς που πιο έτσι δεν γίνεται. Για να πάρω bbs (λέμε τώρα) 3,5 περάσματα. Και για να bbs-σιάσει τελείως βάλε κι άλλο ένα πέρασμα. Και μιλάμε με κορυφαίο σαπούνι και όχι με τα ξεράσματα τα έτοιμα. Και τα τσουξιματάκια στο τέλος με την εφαρμογή της μέντας, παρόντα! Και κάτι άλλο νομίζω σημαντικό είναι ότι λόγω των διάδοχικών λεπίδων όπου έχεις μια επιφάνεια κοπής αρκετά μεγάλη υσκολεύει αρκετά το θέρισμα σε δύσκολα σημεία πχ σαγώνι. Που αν δεν προσέξεις μπορεί και να κοπείς.
Το μόνο πλεονέκτημα είναι όπως σε όλα αυτά η ταχύτητα. Τίποτα μα τίποτα άλλο.
Συμπέρασμα τελικό και αδιαπραγμάτευτο. Είναι καλό αυτό (όπως και όλα τα υπόλοιπα του είδους ειδικά αυτό που είναι εντυπωσιακό σε χρώμα) μόνο για να κάνεις κανένα δωράκι όπως κάναν σε μένα. Και αν στο κάνουν κράτα το σε κανα συρτάρι αν ποτέ βιάζεσαι πάρα πολύ να κάνεις κανα έκτακτο και γρήγορα κυρίως. Το ξυράφι όπως το ξέρουμε και μας γοητεύει (καλά κάνει) ΔΕΝ ΑΝΤΑΛΑΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!! Εγώ τουλάχιστον έτσι το βλέπω..
Και το απαλό δέρμα σιγά τα λάχανα. Έχω κάνει ξυρίσματα με την futuir, την 6s και με το μαχαίρι απείρως καλύτερα και με δέρμα πολύ πιο φράπα!!
Καλό απόγευμα και καλές ξούρες!!!