Σημερα εκανα το πρωτο παραδοσιακό (σχεδόν) ξυρισμα. Το "σχεδόν" πάει στο ότι δεν εχω ακομη safety razor και ο λόγος ειναι ότι ακόμα ενημερωνομαι διαβαζω εδώ τις γνώμες εμπειροτέρων και ότι εχω αποφασισει πέρα από τις συμβουλές που βεβαιως θα ζητησω, να διαλέξω την πρώτη DE μου όταν ανεβω Αθηνα και κρατησω/δω από κοντά κάποια μοντελα για να αποφασίσω τι με βολευει.
Ξέρω, αργησα να αρχίσω τα ΠΞ, περασαν μερες από την αγορά των πινελων και των σαπουνιών, αλλά φιλοξενούσα συγγενείς και δυστυχως δεν ειχα ουτε τον χρόνο, ουτε και τον χωρο να απλωσω κρεμες, σαπουνια, πινελα και αφτερ σειβ.
Στο ξυρισμα τώρα.
Αποφάσισα να χρησιμοποιησω σαπούνι Tcheon Fung Sing. Σκεφτηκα να μη χρησιμοποιησω καποια κρεμα, επειδη με την κρεμα ήμουν (ας πουμε) πιο εξοικειωμενος από παλιά, ήθελα τα πιο "δυσκολα".

Ο λόγος ειναι ότι μυριζε πιο διακριτικά (περίεργο για σανδαλόξυλο) από το εντονο του κόκκινου (αμυγδαλο) και του πράσινου (ευκαλυπτος).
Πινέλο επέλεξα το συνθετικό Ω S-10018 ως πιο ευκολο σε σχέση με το τελειως αβρεχτο χοιρινό Ω 10065.
Εβρεξα το πινελο με ζεστό νερό, το τιναξα, και αρχισα να να το στριφογυριζω και να φορτώνω από το μπωλ. Φορτωσε ευκολα (μαλακό γαρ) και αρχισα να απλωνω κατευθείαν στο πρόσωπο. Αφρισε ευκολα στο προσωπο, αλλά όχι πολύ, δεν εγινε πυκνός αφρός και παρατηρησα ότι αρχισε να στεγνώνει γρηγορα. Θυμηθηκα που διαβασα εδώ ότι το TFS θελει παραπάνω νερό και του εσταξα 2-3 σταγόνες και ξανά πάλι face lathering. Τώρα ήταν καλύτερα τα πράγματα, εγινε ικανοποιητικός αφρός και μάλιστα ειχε και αρκετό και στο πινέλο για το δευτερο πέρασμα. Το άρωμα διακριτικό και ευχάριστο. Αρχισα να ξυρίζομαι με Gillette Blue II (ειπαμε, πλαστικό ακόμη

Στο τελος κρυο νερό, και στη συνέχεια για asl αποφάσισα να βάλω μια μισοτελειωμένη Harley Davidson original που υπήρχε στο ντουλάπι, τη δοκίμασα και μυριζε υπέροχα. Οντως εκανε πολύ καλή δουλειά, δεν το περίμενα, ειχα να τη βαλω χρόνια. Το σχετικό καψιμο στην αρχή (όχι υπερβολικό), και μετά ένιωσα να ανακουφίζει το δερμα, λες και ήταν balm, και να αφήνει ενα προστατευτικό φιλμ στο πρόσωπο μαζί με το υπέροχο (δυνατό ακόμη) αρωμά του (νομιζω, εσπεριδοειδή, καπνός, και δερμα αλλά δεν ειμαι ειδικός για να μαι σιγουρος). Πάντως η μυρωδιά ειναι αρρενωπή και διαρκεί.
Σιγουρα για πρωτο ΠΞ εκανα λαθη, γιάυτό και σε καποιους τομείς οπως η δημιουργία σωστού αφρού ειχα θεμα.
Τα ερωτηματα και οι απορίες αρκετές, όπως :
Μηπως με αυτό το σαπουνι θα ηταν καλυτερα να κανω bowl lathering και όχι face ??
Ισως να ηθελε περισσότερο στριφογυρισμα στο μπωλάκι και φορτωμα στο πινέλο στην αρχή??
Οταν ενα σαπουνι λετε ότι θελει παραπάνω νερό για να μην ξεραίνεται γρηγορα, εννοείτε ότι θελει ξανα φορτωμα από το μπωλ με το παραπάνω νερό, ή σταγονες στο πινελο??
Συγνώμη για το μεγαλο ποστ και τις πολλές ερωτήσεις.
ΥΓ. Κατι επί της διαδικασίας. Οταν προσπάθησα να ανοιξω νεο θεμα για να γραψω το παρόν ποστ, δεν το ανοιγε. Με πηγαινε αυτόματα στο προηγουμενο θεμα μου "Λιγο πριν το νεο πρώτο ξυρισμα", επίσης μού ειχε αναρτησει όλο το παλιό ποστ και δεν με αφηνε να ξεκινησω "νεο θεμα".
Αναγκαστηκα να σβησω την παλιά επικεφαλίδα και το παλιό ποστ, να γραψω το νεο θεμα και το παρόν ποστ, αλλά στη συνεχεια δεν το φορτωνε. Δεν ηξερα τι να κανω, σκεφτηκα και το εκανα "αποθηκευση προσχεδιου" και στη συνεχεια αφού εψαξα και βρηκα που ειναι τα προσχεδια, το ξαναφορτωσα από εκεί και το πήρε. Γι'αυτό και αργησα τόσο πολύ να ανεβασω το ποστ.
Προφανώς κατι δεν εκανα καλά, αλλά δεν ξερω τι...