Επέλεξα να γράψω εδώ σ'αυτην την ενοτητα το πρώτο ποστ που αφορά στο δικό μου παραδοσιακό ξυρισμα πριν από πολλά χρόνια για να καταλάβετε τη δικη μου πολύ μικρή εμπλοκή με το ΠΞ.
Αν ειναι λαθος ενότητα, παρακαλώ τους διαχειριστές να το μεταφερουν.
Όταν πρωταρχισα να ξουρίζομαι, πριν από 30-35+ χρόνια το εκανα όπως πολλοί από εμάς φαντάζομαι, με απλό αφρό ξυρίσματος σε δοχείο υπό πίεση και τα απλά λευκά ξυραφάκια Bic. Μια χαρά και χωρίς προβλήματα...
Κάποια στιγμή μετά από λίγο καιρό, ανακάλυψα σε κάποιο ντουλάπι του πατρικού μου σπιτιού ένα πινέλο και μια safety razor που ανοιγε από πάνω, τυπου ΤΤΟ butterfly (αν θυμαμαι καλά). Βρήκα και καποια ξυαραφάκια, Astor πρεπει να ήτανε, και είπα να δοκιμάσω να δω πώς ήταν αυτό το ξύρισμα. Αγόρασα μια κρεμα ξυρισματος, νομίζω Kolynos ήταν, έβαλα λίγη στο πινέλο και έκανα αφρό κατευθείαν στο πρόσωπο (είδες face lathering ο ασχετος??

Ήθελε όμως πολύ προσοχή από μενα τον αρχάριο και άρα και περισσότερο χρόνο. Κι όταν πηγα να βάλω after shave -καμμιά Old Spice ή καμμια English Leather θά 'τανε τρομάρα μου- πού τη θυμηθηκα και τι τρομερό αρωμα ειχε βρε παιδιά!!, πήδηξα στο ταβάνι από το τσούξιμο. :ha:
Παρόλο που το "πειραμα" συνεχίστηκε και ξυρίστηκα αρκετές φορές έτσι παραδοσιακά γιατι σκέφτηκα πού θα πάει θα το συνηθίσω, θα μάθω καλύτερα με τον καιρό, και όντως έμαθα, δεν κοβόμουν πια, ήθελε όμως πάλι τον χρόνο του, την προσοχή του και την προετοιμασία του, πινέλο, κρέμες, δημιουργία αφρού με προσπάθεια και ξυρισμα με προσοχή και αργά, πολύ αργά για μένα τον νέο. Μέχρι και Schick injector χρησιμοποιησα (βρήκα και τετοια μηχανή...) για την απλουστευση του πράγματος και για να νιωσω πιο ασφαλής κατά το ξυρισμα. Και μετά καθαρισμα όλων αυτών και αποθηκευση. Δεν ηταν ευκολη και γρήγορη η διαδικασία.
Και έτσι κάπου μετά από λίγο δεν με βόλεψε, και τα παρατησα...

Τώρα μετά από τόσα χρόνια, στα γεράματα

Κι έτσι ξεκίνησα να το ψάχνω, για πινέλα, κρέμες, σαπούνια, προϊοντα pre-after shave και φυσικά μηχανές ξυρίσματος και ξυραφάκια.
Eδώ λοιπόν θελω τις γνώμες σας, τις συμβουλές σας, την εμπειρία σας και την βοηθειά σας, από εσάς που έχετε αναγαγει το ΠΞ σε επιστημη.
Σορρυ για το μεγαλο ποστ...