Εγώ είχα λιώσει την πίστα της
DORIAN GRAY καθότι ήτο πολύ κοντά στο σπίτι μου. Σε κάθε χοροεσπερίδα ήμουν μέσα! Έπινα Bacardi cola και πριν την 3η γουλιά ήμουν ντίρλα! Το μαθητικό χαρτζιλίκι το κατέθετα κάθε 15 μέρες στο δισκάδικο που είχε ο DJ της Dοrian Gray (Palmer) στην Ηλιούπολη. Μας έγραφε σε κασέτα το πρόγραμμα που έπαιζε το βράδυ και μας χρέωνε τιμή σαν να μας πούλαγε 3-4 δίσκους! Όμως κανείς ουδέποτε διαμαρτυρήθηκε για την τιμή ή ότι το πρόγραμμα ήταν μάπα. Η κασέτα άρχιζε και τελείωνε με καταιγίδα italodisco και ο Θεός βοηθός (
άκου τον Θεό)!Η βασίλισσα ήταν η Dorian Gray αλλά υπήρχαν και άλλες παρακμιακές στην περιοχή όπως η B-52, Much More, Doomsday. Το κοινό των μαγαζιών ήταν λες και είχε πεταχτεί μέσα από το
φιλολογικό περιοδικό DISCOMODA IN! Και τι δεν έβλεπες! Από γκιράπες και καρεκλάδες μέχρι new wave και post punk.
Όταν θέλαμε να ακούσουμε Heavy Metal (ακούγαμε τα πάντα τότενες εκτός από ελληνικά) πηγαίναμε σε ένα τρισβρώμικο υπόγειο στην Ηλιούπολη που το έλεγαν BEST (NOT) και έπαιζε μόνο video με συναυλίες Heavy! Καθότι μαθητές Γυμνασίου και φλώροι (φαινόταν από χιλιόμετρα) πηγαίναμε μόνο μεσημέρι μετά από το σχολείο για μια μπύρα (δεν πίναμε ούτε το 1/3). Ο ιδιοκτήτης και barman της BEST ήταν ένας άθλιος βρωμόγερος (θύμιζε ψιλικατζή) που όπως μάθαμε από κάτι πανκιά ήταν χαφιές της Ασφάλειας!!! χαχαχαχχαχαχαχαχ
Στην Ηλιούπολη υπήρχε και ένα local θρυλικό στέκι, η REMEZZO. Έπαιζε τέλεια μουσική και ήταν από τα πρώτα αθηναϊκά μαγαζιά που στα τέλη της δεκαετίας έπαιξε house. Δυστυχώς έκλεισε το 1992 και ποτέ δεν άνοιξε κάτι αντίστοιχο στην πόλη.
Άκη, ποιος ήταν ο Νίκωνας;