Antiga Barbearia de Bairro Shaving Cream
Σωληνάριο των 125ml (περίπου 170gr). Σε όμορφη συσκευασία από σκληρό χαρτόνι. Υπάρχει και η επιλογή να αγοραστεί σε ξύλινο όμορφο/περιποιημένο κουτί, που όμως ανεβάζει το κόστος σε ύψη όπου δεν νομίζω ότι τελικά αξίζει.

Άσπρη, ελαφρώς γκριζάρει, η κρέμα όχι πολύ σφιχτή αλλά ούτε και "νερουλή".
Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο είναι το γεγονός ότι η σαπουνάδα είναι εξαιρετικά σταθερή και ανθεκτική.
Παραμένει σταθερή καθ' όλη την διάρκεια του ξυρίσματος, χωρίς την ανάγκη προσθήκης νερού!
Στην αρχή, δείχνει καλά ενυδατωμένη, χωρίς όμως αυτή την "υγρή γυαλιστερή" εμφάνιση που χαρακτηρίζει άλλα lathers. Φαίνεται όμως ότι αυτή η σαπουνάδα είναι ακριβώς έτσι. Παρόλο που δεν έχει λοιπόν αυτή την «λαμπερή» εμφάνιση, είναι πολύ ογκώδης, αν μπορώ να την χαρακτηρίσω έτσι. Μου έδωσε ένα πολύ άνετο ξύρισμα, χωρίς ερεθισμούς. Παρέχει, επίσης, ένα καλό (αλλά όχι εξαιρετικό) γλίστρημα.
Το άρωμα είναι αρρενωπό, αλλά όχι βαρύ, για τα δικά μου τουλάχιστον γούστα. Στην αρχή, οι κυρίαρχες νότες είναι του περγαμόντου με την "συμμετοχή" κιτρώδων νοτών. Με την δημιουργία της σαπουνάδας, το άρωμα μου φαίνεται πως εξελίσσεται, σε βαρύτερες νότες βανίλιας (και ίσως λίγο από σανδαλόξυλο;). Πολύ ωραίο άρωμα, που διατηρείται κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος, αλλά όχι περαιτέρω.
Σίγουρα ένα ποιοτικό προιόν, αλλά στα σχεδόν 11ε του theportugalonlineshop ή 12 του giftsandcare νομίζω ότι μπορείς εύκολα να πας σε μια Μusgo (αν επιθυμεί κάποιος κάτι Πορτογαλικό) ή σε TOBS ή CyrilRSalter (που και σαν ποσότητες είναι μεγαλύτερες), που σίγουρα είναι μεγαλύτερα "ονόματα" (αν και αυτό βέβαια δεν λέει πάντα κάτι).
Γενικά, από τις Πορτογαλικές κρέμες που έχω δοκιμάσει (Musgo, Via men, Veleiro, Antiga Barbearia de Bairro, Top Secret), νομίζω η Musgo υπερέχει των υπολοίπων στο σύνολο.