Εντυπώσεις από τις δύο αυτές μηχανές.Το μυαλό μου πάει σε 2-3 που τις έχουν από εδώ.Θα με ενδιέφερε και η σύγκρισή τους με τις:34C και EJ89,τις οποίως χρησιμοποιώ αποκλειστικά.
Θεωρώ ως δεδομένο ότι τα δύο μοντέλα της Πάρκερ είναι πολύ πολύ κοντά μεταξύ τους,σε προδιαγραφές και απόδοση.
Αν έχω λάθος σε κάτι,διορθώστε με.
Matador Toro Mastiff VS Parker 94,97r
-
paratairosexthros
- Λύκειο

- 13
- Has thanked: 3384 times
- Been thanked: 5292 times
Τα πάντα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά.Αλλά,και πάλι,θα είχαν απολύτως την ίδια σημασία.
- herco
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 12
- Has thanked: 12159 times
- Been thanked: 12134 times
Οι Parker 94 και Parker 97 εχουν την ιδια κεφαλη και λιγο ως πολυ και ιδιου μηκους και βαρους λαβη. Αλλαζει μονο η διακοσμηση της λαβης. Αρα πρακτικα ειναι οι ιδιες. Συνολικα ειναι πιο επιθετικες απο τις Merkur και EJ.
Η Matador Toro Mastiff ειναι η Sabi (του αδικοχαμενου Shaveabuck) - με κεφαλη αντιγραφη μεν της Merkur - και επισης λιγο πιο επιθετικη αυτην.
Τωρα στη συγκριση μεταξυ Matador και κλειστων Parker, προσωπικα βρισκω την Parker ανωτερη σε βαθος κοπης και συνολικο αποτελεσμα. Να πω ομως οτι αν ψαχνει καποιος μια μηχανη που να ξυριζει βαθυτερα και ανετοτερα απο κλειστες Merkur, EJ, Muhle χωρις να μπλεξει με δυσκολες και ψιλοεπικινδυνες επιλογες τοτε η ανοιχτη Parker (24c και 26c) ισως να ειναι μονοδρομος.
Η Matador Toro Mastiff ειναι η Sabi (του αδικοχαμενου Shaveabuck) - με κεφαλη αντιγραφη μεν της Merkur - και επισης λιγο πιο επιθετικη αυτην.
Τωρα στη συγκριση μεταξυ Matador και κλειστων Parker, προσωπικα βρισκω την Parker ανωτερη σε βαθος κοπης και συνολικο αποτελεσμα. Να πω ομως οτι αν ψαχνει καποιος μια μηχανη που να ξυριζει βαθυτερα και ανετοτερα απο κλειστες Merkur, EJ, Muhle χωρις να μπλεξει με δυσκολες και ψιλοεπικινδυνες επιλογες τοτε η ανοιχτη Parker (24c και 26c) ισως να ειναι μονοδρομος.

-
macho
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 11
- Has thanked: 16341 times
- Been thanked: 17338 times
συμφωνω με τον Ηρακλη.οι parker με την μπαρα ειναι πιο επιθετικες(αποτελεσματικες)απο τις αντιστοιχες merkur,muhle,e.j.
αν καποιος ξυριζεται μερα παρα μερα`η καθε 2-3 μερες ,θεωρω οτι ειναι οι ιδανικες μηχανες.για καθε μερα θεωρω οτι ειναι υπερ του δεοντως αποτελεσματικες.και επισης συμφωνω οτι οι open comb της parker ειναι ιδανικες για καθημερινο βελουδινο ξυρισμα.
αν καποιος ξυριζεται μερα παρα μερα`η καθε 2-3 μερες ,θεωρω οτι ειναι οι ιδανικες μηχανες.για καθε μερα θεωρω οτι ειναι υπερ του δεοντως αποτελεσματικες.και επισης συμφωνω οτι οι open comb της parker ειναι ιδανικες για καθημερινο βελουδινο ξυρισμα.
- bill3377
- Λύκειο

- 10
- Has thanked: 21906 times
- Been thanked: 4048 times
Macho με μπέρδεψες λίγο. Συνήθως οι close είναι για καθημερινό ξύρισμα και περισσότερο ήπιες μηχανές ενώ οι open επιθετικότερες και για ξύρισμα ανά 2-3 μέρες. Συνήθως. Με τις Parker συμβαίνει το αντίθετο; 
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antonis την 09 Ιαν 2016, 07:04, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Δεν χρειάζεται να κάνεις ολική παράθεση, όταν απαντάς στο αμέσως προηγούμενο μήνυμα. Φιλικά, Αντώνης.
Λόγος: Δεν χρειάζεται να κάνεις ολική παράθεση, όταν απαντάς στο αμέσως προηγούμενο μήνυμα. Φιλικά, Αντώνης.
Βασίλης
Η ζωντανή ψυχή τα θέλει όλα!
Η ζωντανή ψυχή τα θέλει όλα!
- herco
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 12
- Has thanked: 12159 times
- Been thanked: 12134 times
Ακριβως Βασιλη, οι open ειναι πιο μαλακες, ευχαριστες (και ταυτοχρονα ξυριζουν πολυ βαθια και αντιδρουν οπως ολες οι open) απο τις closed της Parker.

- Νώντας
- Εξειδίκευση

- 12
- Has thanked: 802 times
- Been thanked: 6049 times
Και γώ όπου έχω διαβάσει, όλοι γράφουν ότι οι Open της Parker είναι πιό γλυκές από αυτές με μπάρα.
Εγώ που έχω και την Ματαντόρ (ίδια με τις Sabi όπως είπε και ο Ηρακλής) και την Parker 94,
τις χρησιμοποιώ εναλλάξ και καθημερινά, συνήθως με "μεσαία" ξυραφάκια όπως Astra, Voskhod κλπ.
Είναι σχεδόν το ίδιο αποτελεσματικές (επιθετικές) και οι δύο,
και σίγουρα περισσότερο από τις κλασσικές πλέον 34ρες και 89άρες.
Νομίζω ότι η Parker είναι λίιιιγο πιό επιθετική από τις Matador,
αλλά εγώ προτιμώ λίιιγο περισσότερο τη βαριά και "βαρβάτη" Matador.
Εγώ νομίζω πως κάνουν και οι δυό και για καθημερινό ξύρισμα.
Όσο για τις Matador, εδώ μιλάμε για αυτές με κεφαλή όπως των Merkur, έτσι;,
γιατί υπάρχουν και αυτές με κεφαλή όπως οι 89άρες, και είναι πιό ήπιες, πιό "Mild".
Εγώ που έχω και την Ματαντόρ (ίδια με τις Sabi όπως είπε και ο Ηρακλής) και την Parker 94,
τις χρησιμοποιώ εναλλάξ και καθημερινά, συνήθως με "μεσαία" ξυραφάκια όπως Astra, Voskhod κλπ.
Είναι σχεδόν το ίδιο αποτελεσματικές (επιθετικές) και οι δύο,
και σίγουρα περισσότερο από τις κλασσικές πλέον 34ρες και 89άρες.
Νομίζω ότι η Parker είναι λίιιιγο πιό επιθετική από τις Matador,
αλλά εγώ προτιμώ λίιιγο περισσότερο τη βαριά και "βαρβάτη" Matador.
Εγώ νομίζω πως κάνουν και οι δυό και για καθημερινό ξύρισμα.
Όσο για τις Matador, εδώ μιλάμε για αυτές με κεφαλή όπως των Merkur, έτσι;,
γιατί υπάρχουν και αυτές με κεφαλή όπως οι 89άρες, και είναι πιό ήπιες, πιό "Mild".
- Theodoros
- Δημοτικό

- 10
- Has thanked: 366 times
- Been thanked: 551 times
Τελευταια απεκτησα την parker 94r.
H μηχανη ειναι μεσης επιθετικοτητας,
με ζωηρες τασεις.
Κατα την αποψη μου ειναι εξαιρετικη μηχανη αφου
εχει μια ισορροπημενη και αποτελεσματικη κεφαλη, με πολυ καλη
γωνια κοπης και με exposure που δεν χαριζει τα γενεια
αλλα σεβεται την επιδερμιδα.
Βεβαια η μηχανη ηταν πολυ βαρια για μενα (κοντα στα 100γρ)
αλλα της εβαλα την λαβη της αποσυρμενης Fatip αφου τροποποιησα το σπειρωμα.
Ετσι την κατεβασα στα 75gr. (δλδ λιγο πιο βαρια απο την R41)
H μηχανη ειναι μεσης επιθετικοτητας,
με ζωηρες τασεις.
Κατα την αποψη μου ειναι εξαιρετικη μηχανη αφου
εχει μια ισορροπημενη και αποτελεσματικη κεφαλη, με πολυ καλη
γωνια κοπης και με exposure που δεν χαριζει τα γενεια
αλλα σεβεται την επιδερμιδα.
Βεβαια η μηχανη ηταν πολυ βαρια για μενα (κοντα στα 100γρ)
αλλα της εβαλα την λαβη της αποσυρμενης Fatip αφου τροποποιησα το σπειρωμα.
Ετσι την κατεβασα στα 75gr. (δλδ λιγο πιο βαρια απο την R41)
-
macho
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 11
- Has thanked: 16341 times
- Been thanked: 17338 times
εχω την 94 και νομιζω οτι το βαρος της οπως και το ζυγισμα της ειναι ιδανικο.βεβαιως αυτα ειναι γουστα οποτε και ο καθενας μπορει να τροποποιησει το βαρος και το ζυγισμα της μηχανης οσο καλυτερα για τα γουστα του.η κεφαλη οπως εχω πει ειναι πιο επιθετικη απο μερκουρ και τζαγκερ.προσωπικα με βολευει με ηπιες και γλυκες και λεπιδες σε αντιθεση με τις μερκουρ που αναζητω πιο επιθετικες(κοφτερες)λεπιδες.οι λαβες παντως σε ολες τις παρκερ ειναι στολιδια.
- Theodoros
- Δημοτικό

- 10
- Has thanked: 366 times
- Been thanked: 551 times
Συμφωνω για το βαρος και το ζυγισμα.
Ομως υπαρχει ενα θεμα με καποιες ελιες στα μαγουλα και
επι του παροντος τουλαχιστον, εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι
σε αυτα τα δυσκολα σημεια, οι ελαφροτερες μηχανες ειναι μονοδρομος
για πιο ανετα και ασφαλεστερα περασματα.
Αυτα οσον αφορα τις ελιες (σπιλους) και τις επιθετικοτερες μηχανες, γιατι στις ηπιες
μηχανες δεν τιθεται ζητημα βαρους.
Ομως υπαρχει ενα θεμα με καποιες ελιες στα μαγουλα και
επι του παροντος τουλαχιστον, εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι
σε αυτα τα δυσκολα σημεια, οι ελαφροτερες μηχανες ειναι μονοδρομος
για πιο ανετα και ασφαλεστερα περασματα.
Αυτα οσον αφορα τις ελιες (σπιλους) και τις επιθετικοτερες μηχανες, γιατι στις ηπιες
μηχανες δεν τιθεται ζητημα βαρους.