merkur 39c sledgehammer.

macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17338 times

εχοντας δοκιμασει αρκετες μηχανες τολμω να πω οτι η 39c ειναι η καλυτερη και πιο αποτελεσματικη απο ολες.ολες οι μηχανες μου εχουν δωσει αριστα και κορυφαια ξυρισματα ομως η συγκεκριμενη μου εδωσε το απολυτο.το πιο ανετο ,γλυκο και βαθυ ξυρισμα που εχω κανει μεχρι τωρα.η επονομαζομενη(λογω σχηματος) και βαριοπουλα(sledgehammer) ξυριζει αθορυβα χωρις κανενα προβλημα και δεν καταλαβαινει τιποτα.την πρωτη φορα που ξυριστηκα με την 39c νομιζα οτι η μηχανη δεν ξυριζει γιατι δεν ακουγα τον ηχο απο το κοψιμο των τριχων,κοιτωντας ομως στον καθρεπτη διαπιστωσα οτι απο οπου ειχε περασει η μηχανη δεν ειχε μεινει χνουδι.απο τις πιο γλυκες μηχανες που εχω χρησιμοποιησει προσομοιαζει με τις υπολοιπες closed comb της merkur.οπως αναφερα ομως εκει που δινει ρεστα η μηχανη ειναι στην αποτελεσματικοτητα της.ξυριζει ανετα και τοσο βαθια που μπορει να συγκριθει ανετα ακομα και με μαχαιρι`η σαβετα. την συστηνω ανεπιφυλακτα σε οποιον θελει ενα ανετο,πολυ γλυκο και βαθυ ξυρισμα.
βαρος=120γρ.
μηκος=10εκ.
050.JPG
051.JPG
052.JPG
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
YMMV
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 998 times
Been thanked: 1110 times

Η μηχανή αυτή θυμίζει πραγματική βαριά με το βάρος που έχει :)
Γιώργος
nikos.a

Κάθε καινούργια μηχανή, είναι και η καλύτερη, Μάχο, μου φαίνεται... lol

Καλά ξυρίσματα, προσοχή με τα πολλά περάσματα και το καθημερινό ξύρισμα με τη συγκεκριμένη. Θα πάψει να είναι και τόσο γλυκιά...
Άβαταρ μέλους
Blade Runner
Δημοτικό
Δημοτικό
15
Has thanked: 508 times
Been thanked: 379 times

Macho αυτή ή τη futur
για επόμενη μηχανή?
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11

ειλικρινα δεν νομιζω οτι θα προχωρησω(τουλαχιστον για καποιο μεγαλο διαστημα) στην αγορα futur.η futur σιγουρα ειναι κορυφαια μηχανη αλλα απο την στιγμη που ενοιωσα οτι η 39c με καλυπτει απολυτα(τα παντα ολα)θα πορευθω μαζι της.οπως αναφερα μου εχει δωσει το πιο βαθυ(τετοιο βαθος κοπης καμμια) και απροβληματιστο ξυρισμα απο οποιαδηποτε αλλη μηχανη εχω χρησιμοποιησει.καποια στιγμη θα ερθει και η futur(ελπιζω). 8)
Άβαταρ μέλους
Blade Runner
Δημοτικό
Δημοτικό
15
Has thanked: 508 times
Been thanked: 379 times

έχεις δοκιμάσει άλλη slant?
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11

οχι δεν εχω δοκιμασει αλλη slant. οι επιλογες ομως ειναι μετρημενες(ikon,razorock)και πολυ πιο δαπανηρες. απο αυτα που εχω διαβασει και δει παντως νομιζω οτι η''βαριοπουλα''πρεπει ειναι να ειναι η πιο αποτελεσματικη απο οσες slant κυκλοφορουν.

Added in 46 minutes 47 seconds:
επειδη στην παρουσιαση δεν το αναφερα να πω 2 λογια ακομα για την μηχανη.
1ον λογω του οτι η μηχανη ειναι βαρια και του οτι η κεφαλη της ειναι slant(κεκλιμενη) κοβει τις τριχες καθαρα και χωρις θορυβο(τουλαχιστον τα γενια 1 ημερας).
2ον γιαυτο ακριβως το λογω πιστευω οτι η μηχανη δεν ενδεικνυται σε καποιον με μικρη εμπειρια`η ανεπαρκη τεχνικη.ελλοχευει ο κινδυνος της πιεσης με οτι αυτο συνεπαγεται. :chores-chopwood: :naughty:
Άβαταρ μέλους
bill3377
Λύκειο
Λύκειο
10
Has thanked: 21906 times
Been thanked: 4048 times

Διαφορά με την 37C στο ξύρισμα υπάρχει; Εκτός του βάρους και του μήκους της λαβής, όσοι έχουν δοκιμάσει και τις 2 βρίσκουν κάποια διαφορά στο ξύρισμα; Εγώ έχω την 37C πάντως και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Όντος μου δίνει από τα βαθύτερα ξυρίσματα. Κάποια στιγμή θέλω να την συγκρίνω με την progress που έχω (την έχω αφήσει λίγο εκτός την progress γιατί κάνω άλλες δοκιμές) για να δω αν μπορούν να συγκριθούν τα ξυρίσματά τους.
Βασίλης
Η ζωντανή ψυχή τα θέλει όλα!
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12134 times

Η κεφαλη της 37c ειναι ακριβως η ιδια με της 39c, Βασιλη. Καμια διαφορα.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
bill3377
Λύκειο
Λύκειο
10
Has thanked: 21906 times
Been thanked: 4048 times

Ευχαριστώ Ηρακλή.
Βασίλης
Η ζωντανή ψυχή τα θέλει όλα!
Απάντηση