Φτηνή DE για τα ταξίδια
- bill3377
- Λύκειο

- 10
- Has thanked: 21906 times
- Been thanked: 4048 times
Χαιρετώ την παρέα. Θα ήθελα την άποψή σας για μία φτηνή DE για να την έχω για αποδράσεις τα Σαββατοκύριακα και γενικά για ταξίδια. Έχω καταλήξει σε κάποιες αλλά είμαι ανοιχτός σε προτάσεις. Έχω δει την MERKUR 945 ή αλλιώς MERKUR 45 (νομίζω ότι είναι ίδια) που την έχω βρει με 16€, μία Shaving Factory στα 16,60€, μία Lord L6 στα 11,99 € και δύο Gillette στα 8,60 € και 12 € (δεν ξέρω αν είναι και ίδιες απλά τη μία την είδα στο ίντερνετ και την άλλη σε ένα κατάστημα). Έχει να προτείνει κανείς καμία;
Βασίλης
Η ζωντανή ψυχή τα θέλει όλα!
- Antonis
- Διαχειριστής

- 13
- Has thanked: 29946 times
- Been thanked: 30301 times
Καλές οι προτάσεις σου Βασίλη (πλην της shaving factory), εγώ θα σου πρότεινα να δεις και κάποια Parker για travel razor. Η εμπειρία μου από τα ταξίδια έδειξε ότι τελικά χρειάζεσαι ένα εξίσου καλό ξύρισμα, που συνεπάγεται μια καλή μηχανή και όχι μια της πλάκας. Αυτή είναι η γνώμη μου.
- Wazzaa
- Λύκειο

- 11
- Has thanked: 795 times
- Been thanked: 1062 times
Θα συμφωνήσω με τον Αντώνη... Πιστεύω ότι μια μηχανή δεν πιάνει δα και τόσο πολύ χώρο.
Αλλα αν θες για travel size δεν ξέρω τι να προτείνω αυτό που ξέρω είναι ότι για 5 εκατοστά δεν πιστεύω ότι σώζεσαι :beah2 ...
Πάντος για να βοηθήσω κιόλας, εδώ έχει διάφορες.
Αλλα αν θες για travel size δεν ξέρω τι να προτείνω αυτό που ξέρω είναι ότι για 5 εκατοστά δεν πιστεύω ότι σώζεσαι :beah2 ...
Πάντος για να βοηθήσω κιόλας, εδώ έχει διάφορες.
Κωνσταντίνος
Όσο πιο πολλά ενδιαφέροντα έχει ένας άνθρωπος τόσο πιο πολύ καλυτερεύει και τον εαυτό του.
Μου αρέσει να φροντίζω ότι αγαπάω.
Κωνσταντίνος 2015
Όσο πιο πολλά ενδιαφέροντα έχει ένας άνθρωπος τόσο πιο πολύ καλυτερεύει και τον εαυτό του.
Κωνσταντίνος 2015
- bill3377
- Λύκειο

- 10
Την Merkur 45c την έχει δοκιμάσει κανείς; Πολύ ελαφριά δεν είναι;
Βασίλης
- Wazzaa
- Λύκειο

- 11
- Has thanked: 795 times
- Been thanked: 1062 times
Είναι υπερβολικά ελαφριά.
Τα 14 γραμμάρια είναι πούπουλο. Σε αυτό ευθύνεται το υλικό που είναι φτιαγμένη (βακελίτης) και το μέγεθος της (8cm).
Για αυτό άλλωστε προτείναμε με τον Αντώνη να δεις "κανονική" μηχανή γιατί δεν ξέρουμε κατά πόσο μια μηχανή τόσο ελαφριά θα σου προσφέρει καλά ξυρίσματα.... Πάντος αν κάποιος την έχει δοκιμάσει, ας μας πει.
Τα 14 γραμμάρια είναι πούπουλο. Σε αυτό ευθύνεται το υλικό που είναι φτιαγμένη (βακελίτης) και το μέγεθος της (8cm).
Για αυτό άλλωστε προτείναμε με τον Αντώνη να δεις "κανονική" μηχανή γιατί δεν ξέρουμε κατά πόσο μια μηχανή τόσο ελαφριά θα σου προσφέρει καλά ξυρίσματα.... Πάντος αν κάποιος την έχει δοκιμάσει, ας μας πει.
Κωνσταντίνος
Κωνσταντίνος 2015
Κωνσταντίνος 2015
- YMMV
- Γυμνάσιο

- 12
- Has thanked: 998 times
- Been thanked: 1110 times
Bill και στα ταξίδια χρειάζεσαι μια καλή μηχανή που λέει και ο Αντώνης. Αν δεν θες να παίρνεις μαζί σου την EJ και θες να δώσεις περί τα 27 ευρώ, κοίταξε για καμιά Merkur 33c. Οι τριών κομματιών DE αποθηκεύονται εύκολα, πχ στο χάρτινο κουτί τους. Εγώ την 33c χρησιμοποιώ περισσότερο, αυτή παίρνω και σε ταξίδι αν θέλω DE. Αυτή και την 4 κομματιών Merkur 933 που όμως είναι πολύ ελαφριά στο κάτω μέρος λόγω λαβής.
Η Merkur από βακελίτη είναι πολύ ελαφρία, δεν ξέρω να σε βολέψει. Οι Gillette (vintage?) είναι πιο ήπιες, αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Αν λες για τις "σύγχρονες" με την πλαστική λαβή είναι κι αυτές ήπιες και πολύ ελαφριές.
Τις υπόλοιπες που αναφέρεις εγώ δεν θα τις αγόραζα, όταν στα παραπάνω χρήματα υπάρχουν Ej, Merkur και Muhle. Άλλοι μπορεί να έχουν άλλη άποψη, είναι πολύ υποκειμενικό το θέμα. Εσύ ξέρεις καλύτερα τι σου αρέσει προσωπικά. Όπως πάντα: YMMV.
Η Merkur από βακελίτη είναι πολύ ελαφρία, δεν ξέρω να σε βολέψει. Οι Gillette (vintage?) είναι πιο ήπιες, αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Αν λες για τις "σύγχρονες" με την πλαστική λαβή είναι κι αυτές ήπιες και πολύ ελαφριές.
Τις υπόλοιπες που αναφέρεις εγώ δεν θα τις αγόραζα, όταν στα παραπάνω χρήματα υπάρχουν Ej, Merkur και Muhle. Άλλοι μπορεί να έχουν άλλη άποψη, είναι πολύ υποκειμενικό το θέμα. Εσύ ξέρεις καλύτερα τι σου αρέσει προσωπικά. Όπως πάντα: YMMV.
Γιώργος
- Roadrunner
- Γυμνάσιο

- 11
- Has thanked: 3611 times
- Been thanked: 4505 times
H Lord L6 πάντως, μια και την ανέφερες, είναι εξαιρετική μηχανή. Mild βέβαια, ελαφρώς πιο mild κι από την EJ 89, αλλά με πολύ καλή εργονομία και ιδανικό -για μένα- βάρος (48 γραμμάρια). Με πιο επιθετικές λεπίδες δουλεύει εξαιρετικά και κοστίζει στο 1/4 των Merkur (την κεφαλή των οποίων έχει αντιγράψει). Το γεγονός ότι έχει λαβή από αλουμίνιο δεν πρέπει να σε προβληματίσει μια και το βάρος πέφτει στην κεφαλή κι αυτό θα σε βοηθήσει να βρεις πιο εύκολα τη σωστή γωνία.
Τώρα, αν σε χαλάει το ότι το top cap μπορεί να έχει στίγματα ή ότι στα πλάγια της κεφαλής το φινίρισμα δεν είναι τέλειο, αυτό είναι δικό σου θέμα -αλλά εφόσον θες μία μηχανή κυρίως για ταξίδια και αστραφτερή να έχεις μαζί σου, διακινδυνεύεις να τη γεμίσεις γρατζουνιές μες στη βαλίτσα ή αλλού. Με την L6 τέτοιο άγχος δεν θα το έχεις και καθαρά από ξυριστικής πλευράς, είναι μηχανή που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την EJ 89 (στέκομαι μόνο σ' αυτήν, μια και δεν έχω ξυριστεί με Merkur ή Muhle).
ΥΓ: Τσέκαρε αν θες και τη Lord L5, με κεφαλή αντίγραφο Tech (κι όχι Merkur, όπως η L6). Δεν την έχω χρησιμοποιήσει, αλλά την έχουν φίλοι εδώ και έχουν γράψει καλές εντυπώσεις. Εχει πιο κοντή λαβή και κοστίζει ακόμα φτηνότερα, ενώ νομίζω υπάρχει και σε καταστήματα στην Ελλάδα. Αλλιώς, δες στον Connaught, τη βάζει σε δημοπρασίες στο ebay με αρχική τιμή 0.99 λίρες.
Τώρα, αν σε χαλάει το ότι το top cap μπορεί να έχει στίγματα ή ότι στα πλάγια της κεφαλής το φινίρισμα δεν είναι τέλειο, αυτό είναι δικό σου θέμα -αλλά εφόσον θες μία μηχανή κυρίως για ταξίδια και αστραφτερή να έχεις μαζί σου, διακινδυνεύεις να τη γεμίσεις γρατζουνιές μες στη βαλίτσα ή αλλού. Με την L6 τέτοιο άγχος δεν θα το έχεις και καθαρά από ξυριστικής πλευράς, είναι μηχανή που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την EJ 89 (στέκομαι μόνο σ' αυτήν, μια και δεν έχω ξυριστεί με Merkur ή Muhle).
ΥΓ: Τσέκαρε αν θες και τη Lord L5, με κεφαλή αντίγραφο Tech (κι όχι Merkur, όπως η L6). Δεν την έχω χρησιμοποιήσει, αλλά την έχουν φίλοι εδώ και έχουν γράψει καλές εντυπώσεις. Εχει πιο κοντή λαβή και κοστίζει ακόμα φτηνότερα, ενώ νομίζω υπάρχει και σε καταστήματα στην Ελλάδα. Αλλιώς, δες στον Connaught, τη βάζει σε δημοπρασίες στο ebay με αρχική τιμή 0.99 λίρες.
- Petros.Mp
- Λύκειο

- 13
- Has thanked: 1131 times
- Been thanked: 2139 times
Μην πετάς τα χρήματα σου έτσι, πάρε μια καλή που θα την έχεις και για ταξίδια αλλά και για το σπίτι σου. Την κακή de θα την πληρώσει το δέρμα σου σε ερεθισμούς και κοψίματα, η mercur 45 και η shaving factory είναι για τα μπάζα, δεν έχουν βάρος και θα αναγκαστείς να πιέσεις για να ξυριστείς, εκεί θα την πάθεις. Με λίγα χρήματα παραπάνω αγοράζεις μια edwin jagger και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Πέτρος
Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
- bill3377
- Λύκειο

- 10
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Θα το κοιτάξω και θα δω τι θα κάνω. Απλά επειδή δεν θα την χρησιμοποιώ καθημερινά έλεγα να βρω κάτι ποιο οικονομικό. Βέβαια χωρίς τα κατάλληλα "εργαλεία" δεν έχεις πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θα το ψάξω το πράγμα και θα δω τι θα κάνω. Για την Lord L6 πάντως είδα καλά σχόλια. Όπως και να έχει σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
Βασίλης
-
macho
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 11
- Has thanked: 16341 times
- Been thanked: 17338 times
οι gillette που αναφερες λογικα θα ειναι vintage. προσωπικα αυτες θα κοιτουσα (φτηνες ειναι )αλλα το θεμα ειναι και σε τι κατασταση ειναι.