Ikon Shavecraft #102 slant με Μaggard MR8 λαβή

Απάντηση
tiguansm
Νήπιο
Νήπιο
11
Has thanked: 215 times
Been thanked: 93 times

Πριν λίγες μέρες παρέλαβα μία κεφαλή Ikon Shavecraft #102 slant .
Ο λόγος που ήθελα slant ήταν απλά ότι τα δικά μου γένεια είναι πολύ σκληρά και κόβονται δύσκολα, με futur και Gillette nacet και καλή προετοιμασία το πετύχαινα. Γύρευα κάτι πιο mild αλλά και να κόβει τα γένια χωρίς να με τραβάνε.
Της έβαλα την Μaggard MR8 λαβή και άρχισα δοκιμές.
Με μαλακό ξυράφι δεν έμεινα ευχαριστημένος , υποτίθεται πως η slant λόγω σχήματος κόβουν ευκολότερα τα γένια.
Δοκιμάστηκε με perma sharp και πιστεύω πως ταίριαξε άψογα.
Κόβει πολύ καλά τα γένια χωρίς τράβηγμα και παρόλο που είναι mild κόβει άψογα και σε βάθος χωρίς να με αγχώνει όπως η futur.
Φυσικά δεν θέλει πίεση ειδικά με την βαρύτατη λαβή που της έβαλα αλλά αυτό είναι θέμα συνήθειας και εμπειρίας.
Για μένα ίσως είναι η τελική λύση μιας ούτε με open ξυριζόμουνα καλά.
Η κατασκευή είναι από αλουμίνιο και είναι πολύ καλοφτιαγμένη.
Η λεπίδα κάθεται σωστά και δεν στραβώνει .
Επίσης συγχωρεί λαθάκια τεχνικής και το ξύρισμα είναι πολύ ευχάριστο .
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
Ύδραστις
Νήπιο
Νήπιο
11
Has thanked: 114 times
Been thanked: 209 times

Έτυχε να δω αυτή τη μηχανή σε ένα βίντεο που παρακολουθούσα και μου κέντρισε το ενδιαφέρον.

Καλά που είναι slant αλλά μου αρέσει πολύ και η κοψιά της. Ντελικάτη και η λαβή της πολύ όμορφη αλλά αυτή η κεφαλή είναι το κάτι άλλο με την υψηλή καμπυλότητά της.

tiguansm θέλω να σε ρωτήσω κάτι. Ασχετα αν φοβόσουν την futur ή όχι, ποιά από τις δύο ξυρίζει καλύτερα, εάν τις έχεις δοκιμάσει με ίδια ξυράφια βέβαια;
Δεν υπάρχουν ιδέες, υπάρχουν μονάχα άνθρωποι που κουβαλούν τις ιδέες, κι αυτές παίρνουν το μπόι του ανθρώπου που τις κουβαλάει.
Νίκος Καζαντζάκης
tiguansm
Νήπιο
Νήπιο
11
Has thanked: 215 times
Been thanked: 93 times

Η futur θέλει προσοχή, αυτή είναι πολύ πιο mild αλλά και πάλι με κοφτερή λεπίδα πρέπει να προσέχεις διότι κόβει πολύ αλλά γλυκά λόγω σχεδίασης.
Το κυριότερο για μένα είναι ότι κόβει τα γένεια μου χωρίς να με τραβάει ακόμα και μίας μέρας που είναι πολύ σκληρά.
Επίσης το κενό της λεπίδας ακόμα και στο 1 στη futur είναι αρκετά μεγάλο και έτσι δεν στομώνει εύκολα ενώ σε αυτή το κενό είναι μικρό και χρειαζεται να την ξεπλένεις πιό συχνά.
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Η κεφαλη ειναι αντιγραφη της Μulcuto. Για μενα, αυτο ειναι "ψευτοslant", γιατι η κεφαλη δινει μια κλιση σε ολη την λεπιδα απο τη βαση της, η λεπιδα ομως παραμενει "απλα" καμπυλωμενη. Μια κανονικη slant πρεπει να καμπυλωνει την λεπιδα κατα μηκος του διαμηκη αξονα της. Οπως κανει η Merkur 39c ή ο φασιανος. Εδω ειχα παρουσιασει τη δικια μου Mulcuto, την οποια δεν την εχω δυστυχως (η συγκεκριμενη εκδοση αποδειχθηκε οτι ειναι σπανια και αν την βρει κανεις δεν παει κατω απο πενηνταρι, αν ειναι σε αριστη κατασταση με το κουτι της) πλεον. Την εδωσα γιατι δε με ειχε βολεψει απο αποψη βαρους κυριως (και γιατι μαλλον ηταν μερος πακετου ανταλλαγης με μια αλλη, αλλα δε θυμαμαι ποια ηταν... χαχαχα)

Φιλικα
Στεφος
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
yiannischris
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 8965 times
Been thanked: 17780 times

Όντως δεν είναι η "παραδοσιακή" slant αλλά είναι ήπια και πολύ όμορφη,για μένα πάντα !!
Γιάννης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Double edge razors”