Parker 96R

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
14
Has thanked: 30182 times
Been thanked: 30619 times

Εχθές ήρθε στα χέρια μου η πρώτη μου Parker και πιο συγκεκριμένα η 96R. Την είχα στα υπόψιν από καιρό, μιας και μοιάζει πολύ στην Black Beauty, που την λατρεύω.

Εικόνα

Από ποιότητα δεν μπορώ να πω ότι είναι κορυφαία. Σίγουρα κατώτερη από Edwin Jagger, Merkur, Muhle και Gillette, αλλά για τα λεφτά της είναι αρκετά καλή. Είχε αρκετές ατέλειες στο φινίρισμά της, που δεν δείχνουν καλά οπτικά. Από βάρος είναι καλή, περίπου στα 75 gr και έχει πολύ καλό κράτημα. Η λαβή της είναι μεγάλη και εργονομική, η λειτουργία της ικανοποιητική.

Μοιραία λόγω των ομοιοτήτων τους, αυτή η μηχανή θα συγκριθεί με την Gillette Super Adjustable. Αν εξαιρέσεις τις οπτικές ομοιότητες και το ότι είναι και οι δυο tto, κατά τα λοιπά δεν έχουν καμία ομοιότητα κατά την γνώμη μου. Η Gillette είναι στοιβαρή, καλοφτιαγμένη και καλοζυγισμένη με άψογο φινίρισμα, παρά τα 40 χρόνια που κουβαλάει στην πλάτη της. Η Parker όπως ήδη ανέφερα, υστερεί σε φινίρισμα, είναι πολύ λιγότερο στοιβαρή και η κεφαλή έχι πολύ λιγότερο μέταλλο. Αν μερωτούσε κάποιος ποια από τις 2, ασφαλώς και θα έλεγα ότι υπερέχει η Gillette.

Στο ξύρισμα τώρα, τα πήγε πολύ καλά. Είναι ήπια γενικά, θα την τοποθετούσα κάπου στην ρύθμιση 5 της Black Beauty. Την βρίσκω λίγο πιο επιθετική από την 34-άρα, νομίζω ότι είναι ότι πρέπει για τις μέρες που θέλει κάποιος ένα πιο ήπιο ξύρισμα. Θα μπορούσε να αποτελέσει σίγουρα και ένα καλό travel razor για όποιον ταξιδεύει συχνά, αλλά σίγουρα και μια πολύ καλή επιλογή ως εισαγωγική μηχανή για έναν αρχάριο.

Οι γενικές μου εντυπώσεις είναι σχετικά καλές, οκ δεν είναι καμιά ανακάλυψη της μηχανικής και της μεταλλουργίας αλλά για τα λεφτά της είναι αξιοπρεπέστατη!
geok
Νήπιο
Νήπιο
13
Has thanked: 134 times
Been thanked: 81 times

Antoni την ίδια έχω καί εγώ την αγόρασα πρίν 3 εβδομάδες απο το hairmaker.
Θα συμφωνήσω ότι είναι όμορφη καί από σχέδιο θυμίζει Gillette,απλά είχα κάποιο θέμα με το ξύρισμα την περίμενα κάπως πιο επιθετική (feather popular)ίσως να φταίει το ξυραφάκι που χρησιμοποίησα Astra,μπορεί με κάποιο άλλο να αποδώσει τα ανμενώμενα.
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
14
Has thanked: 30182 times
Been thanked: 30619 times

Για ΤΤΟ την βρίσκω αρκετά επιθετική, εξαρτάται βέβαια με τι ξυρίζεσαι μέχρι τώρα. Και σίγουρα παίζει ρόλο το ξυραφάκι που χρησιμοποιείς. Στο αυριανό ξύρισμα, έχω σκοπό να δοκιμάσω τις Rapira που ήρθαν δώρο μαζί με την μηχανή που μπορεί να δώσουν ακόμη καλύτερη αίσθηση ή και χειρότερη, θα δείξει.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Double edge razors”