Λίστα για ψώνια!

diamantis80
Νήπιο
Νήπιο
10
Has thanked: 8 times
Been thanked: 3 times

Γεια σας! Καλώς σας βρήκα! Με λένε Διαμαντή και μετά από 6-7 χρόνια με γένια αποφάσισα να ξυριστώ (καλά τα γένια, αλλά ωραίο και το καθαρό πρόσωπο)! Πριν αφήσω γένια, ξυριζόμουνα με mach3, κρέμα nivea sensitive) και πινέλο του 1€ από το σούπερ μάρκετ (είχα διαπιστώσει από καιρό ότι οι αφροί δεν κάνουν δουλειά στο πρόσωπό μου)...ειλικρινά τότε πίστευα ότι μόνον αυτά τα μέσα υπήρχαν και απορούσα ποιος αγόραζε εκείνα τα astor που έβλεπα δίπλα από τις κρέμες. Χθες έκανα το πρώτο μου ξύρισμα μετά από 6 χρόνια (!!!) με το τελευταίο mach3 που μου είχε μείνει (τα χρησιμοποιούσα τακτικά για να καθαρίζω το λαιμό και τα μάγουλα) αποτέλεσμα καλό, παραδόξως χωρίς ερεθισμούς, αλλά σήμερα το δέρμα μου το αισθάνομαι πολύ ξηρό, μιας και δεν έχω αγοράσει ακόμα after shave.. Και σήμερα έφτιαξα τη λίστα με τα ψώνια μου! Η αγορά θα γίνει από wellshaved.

Ξυριστική μηχανή - Edwin Jagger - Κυλινδρική λαβή - DE89BL
Κάλυμμα κεφαλής για ξυριστικές μηχανές Muhle
Ξυραφάκια Astra Superior Platinum - Συσκευασία με 5 ξυραφάκια
Ξυραφάκια Personna Platinum - Συσκευασία με 10 ξυραφάκια
Πινέλο ξυρίσματος Semogue με τρίχες χοίρου - 1470
La Toja - Κρέμα ξυρίσματος για ευαίσθητη επιδερμίδα - 150ml
La Toja - Σαπούνι ξυρίσματος - Stick - 50gr
2 x 444 Aftershave Gel - 37gr
Floid Aftershave Special Edition Mentolado Vigoroso - 400ml
Αιμοστατικό μολύβι - Στυπτικό μολύβι - 10gr

Τελικό Ποσό 72,65 €

Αρχικά σκεφτόμουν το πινέλο omega 48, αλλά κατέληξα στο Semogue, λόγω του ότι είχα συνηθίσει να κάνω αφρό κατευθείαν στο πρόσωπο με τα μικροσκοπικά πινέλα τουβ σούπερ μάρκετ κι έτσι το omega μο φαίνεται κάπως μακρύτριχο και με μεγάλη λαβή. Επιπλέον, μου αρέσει η ξύλινη λαβή του Semogue.
Όσον αφορά κρέμες - σαπούνια, ήθελα να πάρω τη cella, αλλά διαθέσιμη είναι μόνο η συσκευασία κιλού και μου φαίνεται λίγο υπερβολή (επιπλέον, δεν ξέρω αν -στην περίπτωση που μείνει καιρό ανοιχτή- αλλοιώνεται)... αλήθεια, πόσο καιρό σας βγάζει η συσκευασία των 150γρ.;;
Τέλος, επειδή θέλω να εκμεταλλευτώ τα δωρεάν μεταφορικά και δωρεάν αντικαταβολή για αγορές άνω των 85 ευρώ (καλύτερα να δώσω τα 5,55 για αγορά προϊόντων), θα κάνω αγορές 13 ευρώ ακόμα.. Οπότε...έχετε να προτείνετε κάποια αγορά ακόμα ή κάποια αναβάθμιση στην παραπάνω λίστα (έως 13 ευρώ επιπλέον);; Αλλιώς, με τα 13 σκεφτόμουν να ψωνίσω κανένα body wash, ίσως και το omega 49 για δεύτερο..
sperman
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
10
Has thanked: 336 times
Been thanked: 190 times

ωραια, καλα ξυρισματα!!
Άβαταρ μέλους
rhtoras
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 2713 times
Been thanked: 1756 times

Aντί για κρέμα la toja sensitive θα αγόραζα μία πιο ακριβή-ποιοτική όπως taylor of old bond street-jermyn street/sensitive skin που έχουν πιο μεγάλη γκάμα και θα έδινα μερικά λεφτά να πάρω και άλλες μάρκες ξυραφάκια.Επίσης θα απέφευγα να πάρω το κάλυμμα της μηχανής διότι είναι περιττό.Και με τα επιπλέον που θα περίσευαν θα έπαιρνα είτε ενα aftershave είτε το bodywash που λες.
https://unchained-gnu.gr Βάλτε linux που είναι δωρεάν, ελαφρύ και κάνει ο,τι θέλετε.
oneirofono.gr Το καλύτερο e-steki.

Φυσικά δε θέλω να ξεμείνω από: gillette κρέμα ξυρίσματος και oldspice asl.
Άβαταρ μέλους
iogi
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
15
Has thanked: 24772 times
Been thanked: 7864 times

Κατ' αρχήν καλώς ήρθες!

Το Omega 49 δεν είναι διαθέσιμο. Δες ίσως κάποιο AS όπως το Speick ή το La Toja.
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
nik16v
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 8866 times
Been thanked: 3947 times

Μία εναλλακτική της κρέμας LaToja είναι η Νο 10, αν και το άρωμά της είναι εσπρεριδοειδή και ίσως το θεωρήσεις ανοιξιάτικο, αλλά σε αυτή την τιμή, αυτή η ποσότητα, αυτής της εταιρείας είναι προσφορά νομίζω.
Επίσης θα πρότεινα να αγοράσεις τη συλλογή με τις λεπίδες για να δεις ποια σου "κάθεται" καλά στο δέρμα. Υπόψη ότι πιθανό είναι να αλλάξει η κατάταξη λεπίδων στο 3μηνο καθώς θα έχεις βελτιώσει την τεχνική σου.
Μίλα στο τηλέφωνο με το Γιώργο (wellshaved) και θα σε κατευθήνει. Καλές αγορές σου εύχομαι και καλά ξυρίσματα.
Άβαταρ μέλους
Νώντας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 802 times
Been thanked: 6048 times

Διαμαντή καλώς ήλθες στο φόρουμ και καλή αρχή.
Μιά χαρά είναι όλα όσα διάλεξες καταρχήν .
Αφού λές για αποστολή δεν είσαι Αθήνα. Άν, ...λέω άν είσαι Θεσσαλονίκη
ή κοντά σε αυτήν, Cella βαζάκι έχει ο Δάφνης στην Μητροπόλεως. Πήρα πριν 3 μήνες εγώ.
Για τη μηχανή, να μην σου γλυστράει επειδή είναι τελείως λεία;; (λέω εγώ τώρα, ίσως και να μην γλυστράει καθόλου)
Ρίξε και μια ματιά και στην Barley...
Και τέλος, όπως λέει παραπάνω ο Τηλέμαχος, πάρε και ακόμη κανένα κουτάκι ξυραφάκια να δοκιμάσεις.
Πχ τα Bic Chrome, Gillette SIlver blue, Polsilver...

;)
diamantis80
Νήπιο
Νήπιο
10
Has thanked: 8 times
Been thanked: 3 times

Σας ευχαριστώ για τις προτάσεις!
Από Αθήνα είμαι, αλλά δεν έχω χρόνο να πάω Πειραιά, συνήθως δουλεύω ώρες καταστημάτων. Σωστός ο φίλος για τη λαβή της μηχανής, δεν το είχα σκεφτεί.
Έριξα μια ματιά στις πιο ποιοτικές κρέμες (που να είναι άμεσα διαθέσιμες, γιατί την αγορά θα την κάνω το πρωί). Είδα την Taylor of Old Bond Street - Jermyn Street Collection και για την Truefitt & Hill Authentic No.10 που αναφέρατε και έριξα και μια ματιά σε μαγαζιά του εξωτερικού για κριτικές που είναι πολύ καλές. Νομίζω πως θα αφήσω τη La Toja και θα πάρω μια από τις δύο.
Με τα ρέστα, μάλλον θα αγοράσω κάποια άλλη μάρκα ξυραφάκια. Ήδη στη λίστα έχω 3 μάρκες (μαζί με τα derby που συνοδεύουν την μηχανή).
Άβαταρ μέλους
Petros.Mp
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 1131 times
Been thanked: 2139 times

Μια χαρά είναι οι επιλογές σου, αν αλλάξεις και πάρεις την 10άρα και την ToBs ακόμα καλύτερα, αν και θα σου έλεγα να πάρεις αντί για την ToBS ένα σαπουνάκι DR Harris όποιο άρωμα σου αρέσει είναι πολύ κοντά στην τιμή 12€ και είναι πανεύκολο σε αφρισμό αλλά και σε ιδιότητες ξυρίσματος (προστασία- ενυδάτωση). Αν είσαι μερακλής και μπορείς οικονομικά, χτύπα το μαζί με το ξύλινο μπολ, μιλάμε για προσιτή πολυτέλεια...
Πέτρος

Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
Άβαταρ μέλους
Wazzaa
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 795 times
Been thanked: 1062 times

Καταρχήν καλός ήρθες Διαμάντη στην κοινότητα.

Εγώ δεν θα σε κουράσω και με άλλες προτάσεις μιας που ήδη οι αγαπημένοι μου συμφορουμήτες με έχουνε καλύψει με τα περισσότερα!!!

Για άλλη μια φορά, :welcome2

Θα τα λέμε συχνά τώρα μέσα στο forum. Ρίξε μια ματιά γενικώς πάντος στο forum όποτε έχεις χρόνο. Θα βρεις φοβερά πράγματα!!! :dance5
Κωνσταντίνος

Όσο πιο πολλά ενδιαφέροντα έχει ένας άνθρωπος τόσο πιο πολύ καλυτερεύει και τον εαυτό του.

Μου αρέσει να φροντίζω ότι αγαπάω.
Κωνσταντίνος 2015
Άβαταρ μέλους
yiannischris
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 8965 times
Been thanked: 17780 times

Καλώς ήρθες και εγώ συμφωνώ με τα παιδιά πάρε ένα σαπούνι σκληρό(DR Harris) και μπορείς να αλλάξεις το 400cc Floid με το μικρότερο μέγεθος για να μην το "βαρεθείς" επίσης αν μπορείς πάρε περισσότερα ξυραφάκια για να δοκιμάσεις,το κάλυμα δεν θα το χρειαστείς εκτός και αν κάνεις ταξίδια .
Νομίζω ότι τελικά σε μπερδεύουμε περισσότερο με όλες αυτές τις πληροφορίες :megagrin !!
Γιάννης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ερωτήσεις αρχαρίων”