Επιλογή της πρώτης κρέμας ξυρίσματος

roaming
Νήπιο
Νήπιο
10
Has thanked: 47 times
Been thanked: 26 times

Καλησπέρα και από εμένα,
μετά από αρκετό ψάξιμο βρήκα τον εξοπλισμό που θα πάρω αλλά έχω κολλήσει στην επιλογή της κρέμας και του αντίστοιχου after save..
Αυτή την στιγμή χρησιμοποιώ τον αφρό NIVEA-MEN Originals (αυτό στο μεταλλικό κουτάκι) με το αντίστοιχο balm μια που δεν έχω κάνει ακόμα την παραγγελία του παραδοσιακού μου εξοπλισμού..Είδα λοιπόν ότι υπάρχει και η αντίστοιχη κρέμα .Εσείς τι προτείνετε;Να χρησιμοποιήσω αυτήν ή να πάω σε κάποια άλλη;Αυτά που με απασχολούν κυρίως είναι να μπορώ να κάνω σχετικά εύκολα αφρό ,γιατί είναι αρχή και μόνο θεωρητικά γνωρίζω την διαδικασία,και να ταιριάζει με το άρωμα μου (χρησιμοποιώ το STR8 Discovery)..
Επίσης να ψάξω και για κάποιο σαπούνι για χρήση πριν το ξύρισμα ή δεν χρειάζεται από την στιγμή που ξυρίζομαι μετά το μπάνιο;

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας..
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Καλημερα φιλε μου (συγγνωμη, αλλα δε συστηθηκες, οποτε δεν μπορω να σε προσφωνησω ονοματικα).

Πρωτον, καλως ηρθες. Η κρεμα της Nivea δεν ειναι ασχημη, αλλα η συνθεση της δημιουργει πολλα ερωτηματικα, σε εμας τους ψαγμενους τουλαχιστον. Προσωπικα θα συνιστουσα να την αποφυγεις. Το ιδιο και το balm, το οποιο το θεωρω Δ' κατηγοριας προϊον. Δεν ξερω που μενεις, αν εισαι σε μια μεγαλουπολη εχεις αρκετες επιλογες να πας να βεις εναλλακτικες λυσεις, ή απο το διαδικτυο. Εδω μπορεις να βρεις λιστες καταστηματων στην Ελλαδα. Σαπουνι για πριν το ξυρισμα δε χρειαζεσαι, εφοσον ξυριζεσαι μετα το μπανιο. Αν καμμια φορα τυχει και δεν συμπιπτουν, ενα απλο σαπουνακι κανει τελεια τη δουλεια του. Για το ποιες κρεμες ειναι ευκολες για αρχαριο, ριξε μια ματια στην αντιστοιχη κατηγορια.

Καλη συμμετοχη!

Φιλικα
Στεφος
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Giannis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
16
Has thanked: 1038 times
Been thanked: 1249 times

Μια πολύ καλή επιλογή για αρχή θα ήταν να πάρεις απο Χόντο μια Proraso κρέμα και το αντίστοιχο balm.
Εύκολα, φθηνά και ποιοτικά προϊόντα και οχι μόνο για αρχή.
if you have a great shave you have a great day
Άβαταρ μέλους
christostz03
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 6352 times
Been thanked: 9776 times

Στην παραπάνω πρόταση του Γιάννη θα πρόσθετα και το Cella ... Aναγνωρισμένη η αξία του καθώς και η ευκολία δημιουργίας πλούσιας και αποδοτικής "μαρέγκας" από αυτό ...

Περί ορέξεως που λένε, για τα ASL και ASB. Πρέπει λίγο να πειραματιστείς εδώ, να δοκιμάσεις ...
Wet Shaving Rules !!!

"Φορτώστε" σαν να μην υπάρχει αύριο ... Λεφτά για καινούρια κρέμα ή σαπούνι ΠΑΝΤΑ υπάρχουν ...

-- Χρήστος --
Άβαταρ μέλους
Petros.Mp
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 1131 times
Been thanked: 2139 times

Με λίγα ευρώ παραπάνω μπορείς να πάρεις κρέμα, μαλακό σαπούνι που είναι κορυφή, όπως : Cella, Proraso, La toja stick αλλά και κρέμα. Οι τιμές σε αυτά που ανέφερα κυμαίνονται από 2 - 5.5€, οπότε σκέψου το.
Από καταστήματα, Hondo, Wellshaved, Hairmaker...(Οι παραπάνω απαιτούν πινέλο δεν είναι brushless)
Πέτρος

Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
Άβαταρ μέλους
newinhere
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
11
Has thanked: 62 times
Been thanked: 180 times

Μπορείς επίσης να πάρεις κάποια κρέμα Palmolive, είτε αυτή με την μέντα, είτε την κανονική.
Είναι και οι 2 πολύ οικονομικές, τις βρίσκεις σχετικά εύκολα και είναι και πολύ καλές επίσης. Θα έλεγα πως είναι από τις καλύτερες επιλογές για αρχή...
Οι περισσότερες κρέμες χρειάζονται και πινέλο, έχεις;
Νομίζω έχω S.A.D.
“I have come here to chew bubblegum and kick ass…and I’m all out of bubblegum.”
Μην κοιτάς το τι· αλλά το γιατί!
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17335 times

Giannis έγραψε:Μια πολύ καλή επιλογή για αρχή θα ήταν να πάρεις απο Χόντο μια Proraso κρέμα και το αντίστοιχο balm.
Εύκολα, φθηνά και ποιοτικά προϊόντα και οχι μόνο για αρχή.
συμφωνω και εγω με τον Γιαννη .αυτα τα προιοντα ειναι απο τα καλυτερα για εισαγωγη στο π.ξ.αργοτερα κοιτας και για καποιο σαπουνι.αληθεια τι εξοπλισμο εχεις?αν θες γραψε στο αντιστοιχο νημα.καλη αρχη.
Άβαταρ μέλους
yiannischris
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 8965 times
Been thanked: 17780 times

Και εγώ το ίδιο με τα παιδιά θα σε συμβούλευα,ξεκίνα με κάτι απλό και σιγά σιγά θα βρεις αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα.
Palmolive(δύο επιλογές),Prosar,Proraso (τρείς επιλογές) και φυσικά πινέλο γουρουνάκι για αρχή !!
Γιάννης
NikosX
Δημοτικό
Δημοτικό
11
Has thanked: 208 times
Been thanked: 895 times
Επικοινωνία:

Οπως τα λένε οι συνάδελφοι παραπάνω:

Κρέμα: Palmolive (1,40 Χαρμάνης) - Proraso (Χόντος) - Lea (όλες 2-3 ευρώ), Arko (Oggi, 1 euro!)
Σαπούνι: Cella. 5,50 euro

Mην ανοιχτείς οικονομικά, σε πρώτη φάση, έως ότου τελειοποιήσεις την τεχνική σου.
Μόλις νιώσεις με σιγουριά ότι κατέχεις την τέχνη του αφρισμού και του ξυρισμού, τότε ο δρόμος για τη Νόσο της Ξυριστικής Απληστίας θα είναι ορθάνοιχτος...
He shaved evenly and with care, in silence, seriously.James Joyce
Άβαταρ μέλους
YMMV
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 998 times
Been thanked: 1110 times

Προτείνω Proraso (πράσινη πχ) από Χόντο, ή Palmolive.
Και +1 για ότι είπε ο Νίκος παραπάνω.
Γιώργος
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ερωτήσεις αρχαρίων”