Κεφαλές 86, 87, 89, 107: Διαφέρουν;

Απάντηση
NikosX
Δημοτικό
Δημοτικό
12
Has thanked: 208 times
Been thanked: 895 times
Επικοινωνία:

Εχω την Muhle R89, η οποία γνωρίζω ότι είναι ίδια με την 89 της Edwin Jagger.
Αναζητώ μια σύγχρονη μηχανή με κεφαλή closed comb κατα προτίμηση, που να μην είναι η 89.

Α.
Είδα ότι η Edwin Jagger βγάζει άλλα δύο μοντέλα closed comb, εκτός της 89: τα 86 και 87.
Πρόκειται για την ίδια κεφαλή με την 89;

Επίσης η Muhle βγάζει την 107. Είναι κι αυτή ίδια κεφαλή με την 89αρα της;

Η Μerkur βγάζει κάποια closed comb 3 τεμαχίων (δλδ όχι την 34), που να είναι καλή, δλδ εφάμιλλη της 89;

Β.
Αν όλες αυτές είναι ίδιες με την 89, μήπως μπορείτε να προτείνετε μια κεφαλή open αλλά ΟΧΙ επιθετική σαν την 41; Ηπια και open, δύσκολο αλλά λέω, μήπως;

Κοντολογίς, μετά την 89 που ήδη έχω, ποια σύγχρονη κεφαλή αξίζει να δω;

ΥΓ
Σόρρυ για τις ίσως κοινότοπες ερωτήσεις, αλλά έως την ενασχόλησή μου με το φόρουμ ξυριζόμουν με vintage Gillette μηχανές και τη Futur.
Κοίταξα στα νήματα, αλλά δεν έβγαλα πλήρη εικόνα με τα ποικίλα ονόματα μοντέλων του ιδίου κατασκευαστή...
He shaved evenly and with care, in silence, seriously.James Joyce
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12134 times

Είδα ότι η Edwin Jagger βγάζει άλλα δύο μοντέλα closed comb, εκτός της 89: τα 86 και 87.
Πρόκειται για την ίδια κεφαλή με την 89;
Ναι - ειναι η ιδια ακριβως κεφαλη.

Επίσης η Muhle βγάζει την 107. Είναι κι αυτή ίδια κεφαλή με την 89αρα της;
Ναι - αλλαζει μονο η λαβη

Η Μerkur βγάζει κάποια closed comb 3 τεμαχίων (δλδ όχι την 34), που να είναι καλή, δλδ εφάμιλλη της 89;
Μια κεφαλη closed comb εχει η Merkur - και βγαινει σαν 42c , 33c , 23c, κλπ - οι οποιες εχουν διαφορα στη λαβη αρα στο βαρος και στο ζυγισμα. Τωρα αν ειναι εφαμιλλες με τις Muhle - για μενα οι Merkur ξυριζουν καλυτερα απο Jagger/Muhle αλλα καποιος αλλος θα πει ακριβως το αντιθετο. Τα ξερεις αυτα :-)

Αν όλες αυτές είναι ίδιες με την 89, μήπως μπορείτε να προτείνετε μια κεφαλή open αλλά ΟΧΙ επιθετική σαν την 41; Ηπια και open, δύσκολο αλλά λέω, μήπως;
Ναι, την open comb της Merkur - με αισθηση open αλλα με πολυ ηπια συμπεριφορα - βγαινει σαν 11c , 15c , 41c , 25c και παει λεγοντας.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Νώντας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 802 times
Been thanked: 6049 times

Νίκο επειδή έχω και τις δύο που αναφέρει ο Ηρακλής παραπάνω, την 11c και 15 της Merkur,
και όπως γράφει ναί μέν έχεις την αίσθηση ότι χρησιμοποιείς Open Comb αλλά είναι πολύ ήπιες μηχανές.
Εμένα δε με βολέψανε και τις έχω απλά στη συλλογή (ΥΜΜV πάντα..).

Άν θέλεις κάτι παραπλήσιο της Merkur 34 αλλά 3 κομματιών, για ρίξε μια ματιά στην Weber με την Bulldog λαβή.
Άβαταρ μέλους
YMMV
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 998 times
Been thanked: 1110 times

Νίκο βρίσκω τις closed comb κεφαλές της Merkur ελαφρά πιο επιθετικές από τις Muhle/Edwin Jagger.
Ως εκ τούτου θα πρότεινα την 33c, 42c, 23c που είναι ακριβώς οι ίδιες με διαφορά μόνο στη λαβή. Οι DE τριών κομματιών έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα ότι δέχονται οποιαδήποτε σχεδόν λαβή σου αρέσει.
Όπως λέει και ο Ηρακλής, για μενα οι Merkur ξυριζουν καλυτερα απο Jagger/Muhle, αλλά άλλοι λένε το ακριβώς αντίθετο.
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
Spiros
Δημοτικό
Δημοτικό
12
Has thanked: 3899 times
Been thanked: 3837 times

Καλημέρα,
Έχω και εγώ την ίδια άποψη με ΥΜΜV. Βρίσκω την Merkur ελαφρά πιό επιθετική από ΕJ...
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17338 times

οτι ειπαν και οι προηγουμενοι σχετικα με τις διαφορες στις κεφαλες.να πω και εγω οτι οι open comb της merkur ειναι ελαχιστα πιο επιθετικες απο τις closed comb της ιδιας εταιριας.καμμια απολυτως σχεση με την επιθετικοτητα που εχουν οι open comb της muhle που ολες εχουν την κεφαλη της R41.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Double edge razors”