Επιλογη για την πρωτη open comb μηχανη

Άβαταρ μέλους
giobi
Νήπιο
Νήπιο
12
Has thanked: 327 times
Been thanked: 152 times

Καλησπερα (ή καλημερα, οπως προτιμα ο καθενας) σ' ολους.

Μετα απο σχεδον 1μιση χρονο στο π.ξ, με μια μηχανη close comb (τη Muhle R106) και μια Gillette adj. πολυ πολυ φρεσκια, εχω αρχισει να σκεφτομαι την πιθανη αγορα μιας open comb μηχανης.

Προσπαθησα να παρω οσες περισσοτερες πληροφοριες μπορουσα απο διαφορες πηγες. Απο εδω μεσα βεβαια ειναι τα περισσοτερα που εμαθα αλλά και απο διαφορα sites πωλησης ξυριστικων προϊοντων.

Για να μην σας ζαλιζω με διαφορες ερωτησεις που υπαρχουν σε άλλα νηματα και μπορω να βρω, θα μπω κατευθειαν στο θεμα μου.

Εχω κανει μια προ-επιλογη καποιων μηχανων και θα ηθελα τις δικες σας προτασεις πανω σε αυτες. Το περιοριζω λιγακι και δεν αφηνω το θεμα καπως πιο ελευθερο, μονο και μονο γιατι οι μηχανες αυτες ειναι μεσα στα οικονομικα πλαισια στα οποια μπορω να κινηθω. Επισης ψαχνω κατι που μπορω να το αγορασω απο την εσωτερικη αγορα, γιατι δεν σκεφτομαι προς το παρον να αγορασω κατι απο το ιντερνετ για διαφορους λογους.

Τις αναφερω:

MERKUR: 15 C - 25 C- 41 C

MUHLE: R 41 - R 101

Η πρωτη αισθηση που εχω ειναι οτι μου αρεσει περισσοτερο η 41C, και γιατι διαφερει σαν χαρακτηριστικα (κοντη λαβη) απο την Muhle που εχω.

Με χαρα να ακουσω τις γνωμες σας.
Αντωνης
nikos.a

Για πρώτη oc, νομίζω η καλύτερη επιλογή είναι η 41C. Βέβαια μπορείς απλά να πάρεις την κεφαλή της R41, που πωλείται ξεχωριστά και να την ταιριάξεις με τη λαβή της R106, που ήδη έχεις. Εξαρτάται πάντα από το πόσο έτοιμος νιώθεις.
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Aν εισαι ετοιμος για την R41, μπορεις να παρεις την Fatip piccolo που ερχεται και πιο φτηνα.. Ποιες αλλες μηχανες ειχες τσεκαρει; Ρωταω για να ξερω τι θα σε απαντησω..
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Νώντας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 802 times
Been thanked: 6048 times

Πάντα έχοντας σαν δεδομένο το "YMMV"
έχω πάρει και την 15 της Merkur και μετά γιατι με φαινότανε ήπια αυτή,
πήρα την 11. Τα ίδια για μένα. Πολύ ήπιες σχεδόν σαν τις Gillette Tech που έχω.
Αξούριστος μένω με τις Μερκούρ. Τι να πώ, ίσως δε βρήκα τη γωνία κλπ δεν ξέρω...
Άβαταρ μέλους
Petros.Mp
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 1131 times
Been thanked: 2139 times

H 41c είναι πολύ ήπια μηχανή και ότι πρέπει για αρχή, μπορείς να πας και στις 15, 25 άφοβα. Για την Muhle r41 είναι πολύ επιθετική και δεν ξέρω κατά πόσο θα σου κάτσει. Να έχεις υπόψιν σου ότι όλοι δεν μπορούν να ξυριστούν με Open comb είτε λόγω επιθετικότητας είτε λόγω ηπιότητας, θα σου φέρω το δικό μου παράδειγμα όπου δοκίμασα open αλλά δεν μου έκατσε, η 41 ήταν πολύ ήπια και η Muhle πολύ επιθετική οπότε και έμεινα στις closed comb. Γιατί θες να αγοράσεις open ; Δεν ξυρίζεσαι καλά με closed ; Για δοκιμή ;
Πέτρος

Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
Άβαταρ μέλους
giobi
Νήπιο
Νήπιο
12

Stefanos έγραψε:Aν εισαι ετοιμος για την R41, μπορεις να παρεις την Fatip piccolo που ερχεται και πιο φτηνα.. Ποιες αλλες μηχανες ειχες τσεκαρει; Ρωταω για να ξερω τι θα σε απαντησω..
Kυριως πηρα πληροφοριες για άλλες μηχανές απο αυτο το site. Μου αρεσαν οι Razorock, δεν ξερω βεβαια ποσο καλες και αξιοπιστες ειναι.

Αλλά οπως εγραψα και στο νημα, προτιμω να αγοραζω απο την εσωτερικη αγορα.
Αντωνης
Άβαταρ μέλους
giobi
Νήπιο
Νήπιο
12

Petros.Mp έγραψε:Γιατί θες να αγοράσεις open ; Δεν ξυρίζεσαι καλά με closed ; Για δοκιμή ;
Μια χαρα ξυριζομαι με την closed που εχω.
Για δοκιμη, για το rotation, απο περιεργεια...δεν υπαρχει μονο ενας συγκεκριμενος λογος.
Αντωνης
Άβαταρ μέλους
Petros.Mp
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 1131 times
Been thanked: 2139 times

Οκ τότε, αφού θες να δοκιμάσεις να σου γράψω εντυπώσεις :
Muhle r41 2013 : Επιθετική μηχανή όχι όπως η 2011 έχουν γίνει βελτιώσεις για να μπορεί να είναι ανεκτό το ξύρισμα μαζί της.
Muhle r41 2011 : Σφάζει, θηρίο, Παναγιά μου πο πο πο !
Mercur 41c : Ήπια μηχανή για open θέλει προσπάθεια για να κοπείς. Ίσως ερεθιστείς στην πίεση που θα ασκήσεις γιατί είναι ήπια.
Mercur 15c/25c : Διαφορετική λαβή, κεφαλή ίδια δεν την έχω για να γράψω εντυπώσεις,
Muhle r101 : Ίδια κεφαλή με Muhle r41 2013 διαφορετική λαβή.

Κοίτα και Fatip καθώς και μερικές Vintage Gillette που είναι ήπιες.
Πέτρος

Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
Άβαταρ μέλους
YMMV
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 998 times
Been thanked: 1110 times

Τα υπόλοιπα παιδιά σου έχουν αναφέρει τις περισσότερες καλές μηχανές παραπάνω. Εγώ πάντως ψηφίζω Merkur Slant. YMMV φυσικά. Καλή τύχη στην επιλογή.
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
giobi
Νήπιο
Νήπιο
12

Διαβαζω οτι ηδη μου εχετε προτεινει FATIP.
Κυκλοφορουν στην εσωτερικη αγορα και αν ναι, που;
Αντωνης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ερωτήσεις αρχαρίων”