Βοήθεια για την επιλογή σωστού set up+

Άβαταρ μέλους
Tony
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
11
Has thanked: 23190 times
Been thanked: 13866 times

Παιδιά καλημέρα... :megagrin

Μου είχε πει κάποιος από εδώ μέσα, ότι αν συνεχίσω να κυκλοφορώ εδώ σίγουρα θα κολλήσω το μικρόβιο. ;)

Με εμένα ήταν κάπως διαφορετικό το πράγμα αφού μπήκα στο forum για ξύρισμα στο κεφάλι,με ηλεκτρική μηχανή βέβαια αφού έχω πρόβλημα με 5 ελιές πάνω στο κεφάλι και καθιστά αδύνατη την χρήση του οποιοδήποτε ξυραφιού.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο στο κεφάλι, αλλά και στο πρόσωπο, μιας και έχω πολύ ευαίσθητο δέρμα, ειδικά στον λαιμό δεξιά και αριστερά αλλά και στην περιοχή που είναι το μουστάκι, και γύρο από αυτό.

Έτσι ξυριζόμουν με ηλεκτρικές μηχανές θέλοντας και μη,εδώ και χρόνια,και φυσικά έχω πάρα πολλές γνώσεις γύρο από αυτές.

Αυτή ήταν μια εισαγωγή για να καταλάβετε το πρόβλημα μου.

Πάμε τώρα από την αρχή,τόσο καιρό που έκανα δοκιμές από τα προϊόντα που εδώ μέσα έμαθα τα ποιο πολλά,έχω κάνει ένα stock που θα το παραθέσω ποιο κάτω,σκέφτηκα δεν δοκιμάζω και ξύρισμα με DE;δεν έχω να χάσω και κάτι,και το αποφάσισα να δώσω μια ευκαιρία και στο παραδοσιακό ξύρισμα που μου άρεσε από μικρό παιδί που ήμουν,και έβλεπα τον πατέρα μου,αλλά και στον μπαρμπέρη πήγαινα συχνά να με ξυρίσει αφού δεν είχα καθόλου ερεθισμούς μετά,αλλά και στο πρόσωπο μου.

Το Οπλοστάσιο μου σύμφωνα βέβαια με το budget μου (γιατί στην ουσία δοκιμές έκανα) είναι αυτό:

Pre shave:
Pre shave Taylor of Old Bond Stree - Λάδι με άρωμα χαμομήλι.
Κρέμα pre shave της Proraso με Aloe Vera και πράσινο τσάι.

shaving creams:
Κρέμα ξυρίσματος Speick Men.
Κρέμα ξυρίσματος Cella – Άρωμα αμύγδαλο.
Κρέμα ξυρίσματος Taylor of Old Bond Street - Avocado.

shaving soaps:
Σαπούνι ξυρίσματος - La Toja - Stick.
Σαπούνι ξυρίσματος Proraso – Άρωμα ευκαλύπτου.
Σαπούνι ξυρίσματος Proraso για ευαίσθητη επιδερμίδα.
Σαπούνι ξυρίσματος Proraso με σανδαλόξυλο και βούτυρο καριτέ.

shaving brush:
Simpsons Commodore X3 -Best Badger-

shaving razor:
Ξυριστική μηχανή Edwin Jagger - Κυλινδρική γραμμωτή λαβή - DE89LB

razors:
ξυραφάκια Derby - Συσκευασία με 5 ξυραφάκια(Δώρο με την μηχανή).
Ξυραφάκια Astra Superior Platinum - Συσκευασία με 5 ξυραφάκια.
Bolzano Superinox - Συσκευασία με 5 ξυραφάκια.
Bic Chrome Platinum - Συσκευασία με 5 ξυραφάκια.
ξυραφάκια Personna Platinum - Συσκευασία με 10 ξυραφάκια.
Shark Super Chrome - 5 ξυραφάκια.
Gillette 7 o' Clock - Συσκευασία με 5 Ξυραφάκια.
Ανταλλακτικά ξυραφάκια Wilkinson - Συσκευασία με 5 ξυραφάκια.
Gillette Silver Blue - 5 ξυραφάκια.
Polsilver Super Iridium - 5 ξυραφάκια.
Feather 10 Ξυραφάκια.

Alum Block:
Στύψη - Alum Block - Osma.
Αιμοστατικό gel της Proraso(αχρείαστο να είναι)
__________________________________________________________________________________________________________________
Αυτά τα λίγα και ταπεινά προϊόντα,(προς το παρόν) που το σημαντικότερο είναι ότι δεν με πειράζουν στο δέρμα.
Θέλω λοιπόν να μου προτείνεται ένα set up από τα προϊόντα που έχω παραπάνω.

*Το καλύτερο σαπούνι η κρέμα από τα παραπάνω,δεν με νοιάζει το άρωμα σε αυτήν την φάση,θέλω προστασία-ενυδάτωση-καλό αφρισμό-με καλή κάλυψη,για τον μήνα της προσαρμογής του δέρματος μου,που δεν θα αλλάξω τίποτα για ένα μήνα για να παρακολουθώ πως ανταποκρίνεται το δέρμα μου,και η τεχνική μου.
*Ξέρω πως η λεπίδα κάθεται διαφορετικά στον καθένα,αλλά μπορείτε να μου προτείνεται μια ποιο καλή-κοφτερή-γλυκιά,από αυτές που έχω παραπάνω(ούτε η λεπίδα δεν θα αλλάξει σε αυτόν τον μήνα)εκτός και αν είναι απαραίτητο.
*Πόσα περάσματα να κάνω ανά ξύρισμα στον μήνα προσαρμογής;
*Κάθε πόσες μέρες να ξυρίζομαι σε αυτόν τον μήνα;

Παιδιά συγνώμη για το τεράστιο post αλλά δεν θέλω να απορρίψω το ΠΞ λόγο λάθους επιλογής.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και θα περιμένω για την βοήθεια σας. :thnx
Πάντα Φιλικά Αντώνης
Αντώνης

Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·
πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιχθήσεται.
Άβαταρ μέλους
christostz03
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 6352 times
Been thanked: 9776 times

Aντώνη, καταρχάς σου εύχομαι καλό ξεκίνημα με το ΠΞ.

'Οπως και σε εσένα, η αρχή και ειδικά η καλή αρχή στο ΠΞ, ήταν και για εμένα αυτοσκοπός.

Έχεις όχι μόνο ποσότητα, αλλά και ποιότητα υλικών για να σε βοηθήσουν να έχεις ένα αποδοτικό και επιτυχημένο ξεκίνημα.

Δεδομένης της ευαισθησίας που αναφέρεις, και της δικαιολογημένης προσοχής που θέλεις να δώσεις στα πρώτα ξυρίσματα θα σου πρότεινα τα εξής:

* Κρέμα pre shave της Proraso με Aloe Vera και πράσινο τσάι, για μία καλή προετοιμασία.
Κρέμα Cella (δεν την έχω δοκιμάσει (!!!) αλλά δεν υπάρχει συμφορουμίτης που να μην έχει μείνει ικανοποιημένος) ή
σαπούνι ξυρίσματος Proraso για ευαίσθητη επιδερμίδα - το άσπρο(επίσης πολλά θετικά σχόλια).

* Ξυραφάκια Personna Platinum

* Νομίζω για αρχή και μέχρι να προσαρμοστεί η επιδερμίδα σου, δύο περάσματα ένα με την φορά και ένα υπό γωνία (όχι κόντρα) είναι αρκετά. Βέβαια αν σε ερεθίζει το υπό γωνία πέρασμα, το κόβεις. Αυτό το παρατηρείς εσύ κατά το ξύρισμα. Εν καιρώ αφού συνηθίσει η επιδερμίδα σου, σταθεροποιήσεις την τεχνική σου και καταλήξεις σε ένα setup που σου ταιριάζει καλύτερα, μπορείς να προσθέσεις και το κόντρα πέρασμα.

* Για το πόσες φορές θα ξυρίζεσαι, θα σου πρότεινα, ειδικά στην αρχή, να μην βιάζεσαι να κάνεις πολλά ξυρίσματα μέσα στην εβδομάδα, παρά την διάθεση που θα έχεις για ξύρισμα :drool , αλλά να παρατηρείς τα γένια σου κάθε μέρα και όταν κρίνεις ότι αυτά είναι πλέον "ώριμα", τότε να κάνεις το επόμενο ξύρισμα. Δυστυχώς δεν υπάρχουν στάνταρ σε αυτό το θέμα. Διαφέρει από πρόσωπο σε πρόσωπο. Με τον καιρό αφού θα έχει προσαρμοστεί η επιδερμίδα σου, ίσως φτάσεις να ξυρίζεσαι και καθημερινά με λίγα περάσματα βέβαια.

Ελπίζω να βοήθησα με την άποψή μου αυτή και να μην σε μπέρδεψα.
Αυτή μου η άποψη στηρίζεται στην μέχρι τώρα εμπειρία μου.
Άλλα παιδιά εδώ έχουν σαφώς περισσότερη από εμένα και ίσως μπορούν να σου δώσουν κάποια tip παραπάνω.
Γενικότερα, όμως και στο φόρουμ αν το "ξεκοκκαλήσεις" θα βρείς αντίστοιχουνς προβληματισμούς με τους δικούς σου.
Wet Shaving Rules !!!

"Φορτώστε" σαν να μην υπάρχει αύριο ... Λεφτά για καινούρια κρέμα ή σαπούνι ΠΑΝΤΑ υπάρχουν ...

-- Χρήστος --
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Αντώνη δύσκολα θα σου απαντήσουμε. Πρέπει να βρεις το συνδυασμό που σου ταιριάζει.
Για την ώρα, θα σου πρότεινα να κάνεις πολύ καλή προετοιμασία, να έχεις σωστή γωνία στη μηχανή (για να αποκτήσεις και το λεγόμενο muscle memory) και να μην βάζεις πίεση! Σιγά σιγά θα έρθουν όλα φυσιολογικά.

Τα περισσότερα προϊόντα που έγραψες παραπάνω είναι εξαιρετικά.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17335 times

οτι και να διαλεξεις να θυμασε παντα σωστη προετοιμασια πιστευω οτι ειναι το Α και το Ω στο π.ξ.
φιλικα macho. ;)
NikosX
Δημοτικό
Δημοτικό
12
Has thanked: 208 times
Been thanked: 895 times
Επικοινωνία:

Σετ απ σε 5 βήματα

1. Προετοιμασία (ντους, πλύσιμο προσώπου με ζεστό νερό, ενδεχομένως pre-shave, πλούσια και παχιά σαπουνάδα)
2. Προετοιμασία (ντους, πλύσιμο προσώπου με ζεστό νερό, ενδεχομένως pre-shave, πλούσια και παχιά σαπουνάδα)
3. Προετοιμασία (ντους, πλύσιμο προσώπου με ζεστό νερό, ενδεχομένως pre-shave, πλούσια και παχιά σαπουνάδα)
4. Οχι βιασύνη.
5. Απόλαυση.

Καλοξύριστος!
He shaved evenly and with care, in silence, seriously.James Joyce
Άβαταρ μέλους
Νώντας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 802 times
Been thanked: 6049 times

Αντώνη εγώ έχω να σου προτείνω κάποια για αρχή, προϊόντα εννοώ.
Ξεκίνησε με την κρέμα την Avocado, μετά αύριο μεθαύριο δοκίμασε την Τσέλα και την Σπάικ.
Όσο για ξυραφάκι, νομίζω καλύτερα να ξεκινήσεις με ένα Personna ή Astra.
Είναι γλυκά αλλά και κοφτερά. Τα υπόλοιπα τα δοκιμάζεις μετά.

Η Ηλεκτρική μηχανή είμαι σίγουρος (είχα κι εγώ μια Philishave πριν πολλά χρόνια) θα ερέθιζε
το δέρμα σου περισσότερο απόσο η Jagger . Εγώ νομίζω δε θα σε ερεθίσει καθόλου και ίσως πάς και για "κόντρα"
από την πρώτη φορά.Μην την φοβάσαι. Απλώς είπαμε. Όταν ξυριζόμαστε
δεν μας κυνηγάει κανένας, αργά, να το απολαύσουμε κιόλας και χωρίς πίεση τη μηχανη.

Άντε και καλή αρχή :megagrin

edit-τα ανωτέρω εφόσον μιλάμε για πρόσωπο έτσι; Για γένια. :winkcool ...
Άβαταρ μέλους
Tony
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
11
Has thanked: 23190 times
Been thanked: 13866 times

Παιδιά κατά αρχήν σας ευχαριστώ όλους σας για το ενδιαφέρων σας και τις απαντήσεις σας. :thnx

Για να καταλάβετε δεν ξύριζα το πρόσωπο μου ούτε με ξυράφι,αλλά ούτε και με ηλεκτρική μηχανή,απλά χρησιμοποιούσα trimmer,όταν μεγάλωναν τα γένια μου,δηλαδή στην ουσία τα κούρευα,εδώ και πολλά χρόνια 11+ βάλε,με αποτέλεσμα το δέρμα μου να είναι σε εμβρυακή κατάσταση,και με το trimmer της ηλεκτρικής μηχανής που κόβει την τρίχα 0,1 τα έκοβα και φαινόμουν μια μέρα αξύριστος.
Αυτή είναι η αλήθεια.

Τώρα στο θέμα που με καίει:

Εννοείται πως έχει πέσει πολύ διάβασμα,και σε άλλα forum,αλλά και εδώ μέσα κυρίως,ίσος παραπάνω από ότι έπρεπε. ;)
Για την προετοιμασία που μου αναφέρεται την εφαρμόζω την γνωρίζω και την εφαρμόζω στο κεφάλι μου,όσο για την κλήση που πρέπει να έχει η μηχανή καταλαβαίνω ακριβώς τι παίζει μιας και έχω σπουδάσει μηχανικός.
Με τον αφρό δεν είχα κανένα πρόβλημα ούτε την πρώτη φορά,και στο χέρι και στο μπολ και στο πρόσωπο(Δοκιμή)αλλά και στο κεφάλι.

Είπα να αρχίσω με Κρέμα pre shave της Proraso με Aloe Vera και πράσινο τσάι,ξυραφάκια Personna Platinum,αλλά με την κρέμα-σαπούνι προβληματίζομαι ακόμα. :confused
Γιατί δεν έχω εμπειρία με τα προϊόντα μου που αναφέρω παραπάνω με DE,και νομίζω πως κάποιο από τα κρεμοσάπουνα είναι καλύτερο από τα άλλα.

Το λέω αυτό γιατί δεν θέλω να αλλάξω τίποτα για ένα μήνα,για να μπορώ να παρακολουθώ την πρόοδο του δέρματος μου και της τεχνικής μου,γιατί αν αρχίσω και αλλάζω κρέμες-σαπούνια και λεπίδες δεν θα ξέρω τι φταίει,η τεχνική μου;η κρέμα;θα μπερδευτώ.

Ευχαριστώ για την κατανόηση σας
Πάντα φιλικά Αντώνης
Αντώνης

Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·
πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιχθήσεται.
Άβαταρ μέλους
Moustardas
Νήπιο
Νήπιο
11
Has thanked: 287 times
Been thanked: 504 times

Επειδή κι εγω είμαι καινούργιος, δεν θα σου προτείνω κάποιο set up. Θα σου πω να σταματήσεις το διάβασμα και να αρχίσεις να ξυρίζεσαι. 8)

Καλά τα φόρουμ ρε συ, σίγουρα δίνουν αρκετή γνώση και πληροφόρηση, αλλά το πρόσωπό σου, είναι μοναδικό. ;)

Ότι και να σου πει ο καθ'ένας, μπορεί να μην σε βολέψει. Ξεκίνα λοιπόν τις δοκιμές και μην βιάζεσαι. Έχεις, όπως κι εγώ, αρκετό χρόνο για να μάθεις.

Όχι βιασύνες και καλή προετοιμασία. Διάλεξε εσύ ένα set-up και άλλαζε ξυραφάκια. Το δέρμα, θα σου πει τί του αρέσει και τί όχι. Με το χρόνο θα βελτιώσεις και την τεχνική σου. Το να κρατήσεις ένα set-up ίδιο κι απαραλαχτο για ένα μήνα, μπορεί να μην σου κάνει καλό. Δλδ να ξεκινήσεις με κάτι που δεν σου ταιριάζει/ικανοποιεί και να ψάχνεσαι. :bigsmilie

Αυτά λέει η δική μου απλή λογική του νέου στο παραδοσιακό ξύρισμα. :)
Κώστας
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Α και κάτι άλλο. Μάθε προς τα που φυτρώνουν τα γένια σου. Ένα πέρασμα από πάνω προς τα κάτω δεν είναι πάντα WTG!
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Άβαταρ μέλους
Wazzaa
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 795 times
Been thanked: 1062 times

Θα συμφωνήσω με τον Κώστα το μουστάρδα :p Φοβερό Παρατσούκλι όπως έχω ξαναπεί.

Επίσης πολύ σημαντικό είναι αυτό που λέει ο Δημήτρης. Αν και με το καιρό θα το καταλάβεις καλύτερα. Κυρίως τα γένια πηγαίνουνε περίεργα στην περιοχή του λαιμού, μια περιοχή που θέλει πολύ εξάσκηση για να την κάνεις καλά (κατά την γνώμη μου).

Πάντος το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο ξυρίζεσαι τόσο θα μαθαίνεις... Αυτό μπορώ να στο πω με σιγουριά ότι μου συμβαίνει!!!

Άρα άσε το ποντίκι και πιάσε το Ξυράφι!!!
Κωνσταντίνος

Όσο πιο πολλά ενδιαφέροντα έχει ένας άνθρωπος τόσο πιο πολύ καλυτερεύει και τον εαυτό του.

Μου αρέσει να φροντίζω ότι αγαπάω.
Κωνσταντίνος 2015
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ερωτήσεις αρχαρίων”