Μου είχε πει κάποιος από εδώ μέσα, ότι αν συνεχίσω να κυκλοφορώ εδώ σίγουρα θα κολλήσω το μικρόβιο.

Με εμένα ήταν κάπως διαφορετικό το πράγμα αφού μπήκα στο forum για ξύρισμα στο κεφάλι,με ηλεκτρική μηχανή βέβαια αφού έχω πρόβλημα με 5 ελιές πάνω στο κεφάλι και καθιστά αδύνατη την χρήση του οποιοδήποτε ξυραφιού.
Το πρόβλημα δεν είναι μόνο στο κεφάλι, αλλά και στο πρόσωπο, μιας και έχω πολύ ευαίσθητο δέρμα, ειδικά στον λαιμό δεξιά και αριστερά αλλά και στην περιοχή που είναι το μουστάκι, και γύρο από αυτό.
Έτσι ξυριζόμουν με ηλεκτρικές μηχανές θέλοντας και μη,εδώ και χρόνια,και φυσικά έχω πάρα πολλές γνώσεις γύρο από αυτές.
Αυτή ήταν μια εισαγωγή για να καταλάβετε το πρόβλημα μου.
Πάμε τώρα από την αρχή,τόσο καιρό που έκανα δοκιμές από τα προϊόντα που εδώ μέσα έμαθα τα ποιο πολλά,έχω κάνει ένα stock που θα το παραθέσω ποιο κάτω,σκέφτηκα δεν δοκιμάζω και ξύρισμα με DE;δεν έχω να χάσω και κάτι,και το αποφάσισα να δώσω μια ευκαιρία και στο παραδοσιακό ξύρισμα που μου άρεσε από μικρό παιδί που ήμουν,και έβλεπα τον πατέρα μου,αλλά και στον μπαρμπέρη πήγαινα συχνά να με ξυρίσει αφού δεν είχα καθόλου ερεθισμούς μετά,αλλά και στο πρόσωπο μου.
Το Οπλοστάσιο μου σύμφωνα βέβαια με το budget μου (γιατί στην ουσία δοκιμές έκανα) είναι αυτό:
Pre shave:
Pre shave Taylor of Old Bond Stree - Λάδι με άρωμα χαμομήλι.
Κρέμα pre shave της Proraso με Aloe Vera και πράσινο τσάι.
shaving creams:
Κρέμα ξυρίσματος Speick Men.
Κρέμα ξυρίσματος Cella – Άρωμα αμύγδαλο.
Κρέμα ξυρίσματος Taylor of Old Bond Street - Avocado.
shaving soaps:
Σαπούνι ξυρίσματος - La Toja - Stick.
Σαπούνι ξυρίσματος Proraso – Άρωμα ευκαλύπτου.
Σαπούνι ξυρίσματος Proraso για ευαίσθητη επιδερμίδα.
Σαπούνι ξυρίσματος Proraso με σανδαλόξυλο και βούτυρο καριτέ.
shaving brush:
Simpsons Commodore X3 -Best Badger-
shaving razor:
Ξυριστική μηχανή Edwin Jagger - Κυλινδρική γραμμωτή λαβή - DE89LB
razors:
ξυραφάκια Derby - Συσκευασία με 5 ξυραφάκια(Δώρο με την μηχανή).
Ξυραφάκια Astra Superior Platinum - Συσκευασία με 5 ξυραφάκια.
Bolzano Superinox - Συσκευασία με 5 ξυραφάκια.
Bic Chrome Platinum - Συσκευασία με 5 ξυραφάκια.
ξυραφάκια Personna Platinum - Συσκευασία με 10 ξυραφάκια.
Shark Super Chrome - 5 ξυραφάκια.
Gillette 7 o' Clock - Συσκευασία με 5 Ξυραφάκια.
Ανταλλακτικά ξυραφάκια Wilkinson - Συσκευασία με 5 ξυραφάκια.
Gillette Silver Blue - 5 ξυραφάκια.
Polsilver Super Iridium - 5 ξυραφάκια.
Feather 10 Ξυραφάκια.
Alum Block:
Στύψη - Alum Block - Osma.
Αιμοστατικό gel της Proraso(αχρείαστο να είναι)
__________________________________________________________________________________________________________________
Αυτά τα λίγα και ταπεινά προϊόντα,(προς το παρόν) που το σημαντικότερο είναι ότι δεν με πειράζουν στο δέρμα.
Θέλω λοιπόν να μου προτείνεται ένα set up από τα προϊόντα που έχω παραπάνω.
*Το καλύτερο σαπούνι η κρέμα από τα παραπάνω,δεν με νοιάζει το άρωμα σε αυτήν την φάση,θέλω προστασία-ενυδάτωση-καλό αφρισμό-με καλή κάλυψη,για τον μήνα της προσαρμογής του δέρματος μου,που δεν θα αλλάξω τίποτα για ένα μήνα για να παρακολουθώ πως ανταποκρίνεται το δέρμα μου,και η τεχνική μου.
*Ξέρω πως η λεπίδα κάθεται διαφορετικά στον καθένα,αλλά μπορείτε να μου προτείνεται μια ποιο καλή-κοφτερή-γλυκιά,από αυτές που έχω παραπάνω(ούτε η λεπίδα δεν θα αλλάξει σε αυτόν τον μήνα)εκτός και αν είναι απαραίτητο.
*Πόσα περάσματα να κάνω ανά ξύρισμα στον μήνα προσαρμογής;
*Κάθε πόσες μέρες να ξυρίζομαι σε αυτόν τον μήνα;
Παιδιά συγνώμη για το τεράστιο post αλλά δεν θέλω να απορρίψω το ΠΞ λόγο λάθους επιλογής.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και θα περιμένω για την βοήθεια σας. :thnx
Πάντα Φιλικά Αντώνης