Καλημερα :hellas ,
ναι και ομως κοιταω και χαζευω και ψηνωμαι για straight razors .....
και στο ψαξε ψαξε ειδα αυτο και θα ηθελα οπως παντα και καλος γινετε .....την γνωμη και την αποψη των μαχαιραδων :megagrin
Τωρα εαν καταφερουμε να μαθουμε εαν αυτα ειναι ετοιμα για χρηση καλο θα ηταν ...
η να φτιαξουμε ενα καλο setup για τα πρωτα βηματα ....
κατι πιο καινουργιο ...
Ναι γιατι οχι ....
- tuscani7
- Νήπιο

- 12
- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 3 times
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antonis την 10 Ιούλ 2014, 19:22, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Σε παρακαλώ να ενσωματώνεις τα link σε κάποια λέξη. Το πως γίνεται αυτό μπορείς να το δεις στις συχνές ερωτήσεις στην υπογραφή μου. Φιλικά, Αντώνης.
Λόγος: Σε παρακαλώ να ενσωματώνεις τα link σε κάποια λέξη. Το πως γίνεται αυτό μπορείς να το δεις στις συχνές ερωτήσεις στην υπογραφή μου. Φιλικά, Αντώνης.
- ch2700
- Λύκειο

- 14
- Has thanked: 672 times
- Been thanked: 1639 times
Θα πρεπει να κανεις τον κοπο να διαβασεις τα παλια ποστ σχετικα με αυτο το θεμα. Υπαρχουν απειρες συζητησεις αποριες που θα εχεις και εσυ λογικα. Για το συγκεκριμενο δεν εχω ιδεα αλλα θα ελεγα οχι για δυο λογους. Πρωτα πρωτα ο συγκερκιμενος ειναι φωτια και λαβρα και δευτερον ειναι ακριβο για αρχη. Πολλοι απο εμας ξεκινησαν με ενα καινουργιο απο το theinvisibleedge πληρωνωντας γυρω στις 50 λιρες για ενα dovo best quality. Ο λογος ειναι οτι σαν μαχαιρι ειναι αξιοπιστα τα dovo αλλα και οτι ο πωλητης τα στελενει shave ready.
Υπαρχουν και αλλοι πωλητες που θα σου πουν εδω αλλα και θα διαβασεις στα διαφορα ποστ. Το κλειδι ειναι το διαβασμα.
Υπαρχουν και αλλοι πωλητες που θα σου πουν εδω αλλα και θα διαβασεις στα διαφορα ποστ. Το κλειδι ειναι το διαβασμα.
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
- tuscani7
- Νήπιο

- 12
Σ ευχαριστω που εκανες τον κοπο να μου απαντησεις,
εψαχνα για καποια πιο καινουργια ενημερωση σχετικα με αυτα αφου τα πιο πολλα ειναι περσινα ...
αλλα θα μου πεις πως δεν αλλαξαν και πολλα ...
απλως ρωτησα αυτο το Muhle RM30 σαν straight razor ποσο καλο η ποια μειων εχει ....ενα μεγαλο μειων ειναι σιγουρα η τιμη αφου μπορει και να απογοητευτω και να μην το συνεχισω το ξυρισμα με straight razor και να πανε χαμενα τα λεφτα.....
Το theinvisibleedge το πηρε στο ματι μου σε καποια παλιοτερα post και οντως εχει πολλα καλουδια και σε πολυ καλυτερες τιμες ...
εψαχνα για καποια πιο καινουργια ενημερωση σχετικα με αυτα αφου τα πιο πολλα ειναι περσινα ...
αλλα θα μου πεις πως δεν αλλαξαν και πολλα ...
απλως ρωτησα αυτο το Muhle RM30 σαν straight razor ποσο καλο η ποια μειων εχει ....ενα μεγαλο μειων ειναι σιγουρα η τιμη αφου μπορει και να απογοητευτω και να μην το συνεχισω το ξυρισμα με straight razor και να πανε χαμενα τα λεφτα.....
Το theinvisibleedge το πηρε στο ματι μου σε καποια παλιοτερα post και οντως εχει πολλα καλουδια και σε πολυ καλυτερες τιμες ...
- Harry
- Εξειδίκευση

- 13
- Has thanked: 5738 times
- Been thanked: 6984 times
Ακριβώς όπως τα λέει ο Νίκος είναι. Το συγκεκριμένο μαχαίρι νομίζω ότι είναι ακριβό για αυτά που προσφέρει και την ίδια δουλειά θα μπορούσες να την κάνεις φτηνότερα και καλύτερα. Το κλειδί στα μαχαίρια είναι το διάβασμα, η υπομονή και η επιμονή.
Καλή αρχή και για όποια άλλη απορία έχεις, εδώ είμαστε!
Υ.Γ. Δες και αυτό το θέμα σχετικά με την ενσωμάτωση συνδέσμων.
Καλή αρχή και για όποια άλλη απορία έχεις, εδώ είμαστε!
Υ.Γ. Δες και αυτό το θέμα σχετικά με την ενσωμάτωση συνδέσμων.
Χάρης
- Harry
- Εξειδίκευση

- 13
- Has thanked: 5738 times
- Been thanked: 6984 times
Επίσης δεν νομίζω ότι η Muhler φτίαχνει μόνη της τα ξυράφια. Κατά πάσα πιθανότητα είναι κάποιας άλλης εταιρείας, ίσως και της DOVO.
Όσο για τα περσινά post για επιλογή μαχαιριών μην αγχώνεσε: Ο χρόνος για τα παραδοσιακά ξυράφια μετράει διαφορετικά. Εδώ ξυριζόμαστε και με ξυράφια 150 ετών!!
Όσο για τα περσινά post για επιλογή μαχαιριών μην αγχώνεσε: Ο χρόνος για τα παραδοσιακά ξυράφια μετράει διαφορετικά. Εδώ ξυριζόμαστε και με ξυράφια 150 ετών!!
Χάρης
-
Γιώργος.
- Νήπιο

- 12
- Has thanked: 67 times
- Been thanked: 23 times
Φίλε Βαγγέλη, αυτό ήταν το πρώτο straight που μου τράβηξε την προσοχή. Υπάρχει και στην Ελλάδα σε χαμηλότερη τιμή. Εδώ θα δεις το νήμα που είχα ανοίξει. Η αλήθεια είναι πως όπως είπαν και τα παιδιά παραπάνω, χρειάζεται διάβασμα, πολύ διάβασμα. Τελικά αφού ενημερώθηκα πολύ, κατέληξα στην αγορά ενός Thomas Turner (Sheffield) από συνφορουμίτη εδώ μέσα το οποίο και shave ready ήρθε και καλύτερη ποιότητα είναι και φθηνότερο! (Το θέμα των used με απασχολούσε σοβαρά αλλά μετά από έρευνα και ερωτήσεις σε κατάλληλα πρόσωπα, λύθηκε.) Μετά ακολούθησαν και άλλα (Kropp, Bengall, Eye Witness, R.Hovenden, Revisor), όλα vintage.
Τι θέλω να πω.. Δεν φαίνεται να είναι κακό ξυράφι (έμπειρος Αμερικανός χρήστης με διαβεβαίωσε πως είναι τίμιο για τα χρήματα του) αλλά με τα ίδια ή και λιγότερα χρήματα παίρνεις πολύ καλύτερο (πχ Kropp με 45 Ευρώ shave ready σε πολύ καλή κατάσταση) αρκεί να ξέρεις τι ψάχνεις. Μην ακυρώνεις τα vintage μόνο και μόνο επειδή είναι μεταχειρισμένα. Αν βέβαια δεν το συζητάς, πάω πάσο. Απλά είναι καλή λύση για ένα καλό, shave ready, και οικονομικό ξυράφι που και αν δεν σου κάτσει το σπορ, δεν κλαις και τα λεφτά σου!
Σε κάθε περίπτωση, καλές αγορές!
Τι θέλω να πω.. Δεν φαίνεται να είναι κακό ξυράφι (έμπειρος Αμερικανός χρήστης με διαβεβαίωσε πως είναι τίμιο για τα χρήματα του) αλλά με τα ίδια ή και λιγότερα χρήματα παίρνεις πολύ καλύτερο (πχ Kropp με 45 Ευρώ shave ready σε πολύ καλή κατάσταση) αρκεί να ξέρεις τι ψάχνεις. Μην ακυρώνεις τα vintage μόνο και μόνο επειδή είναι μεταχειρισμένα. Αν βέβαια δεν το συζητάς, πάω πάσο. Απλά είναι καλή λύση για ένα καλό, shave ready, και οικονομικό ξυράφι που και αν δεν σου κάτσει το σπορ, δεν κλαις και τα λεφτά σου!
Σε κάθε περίπτωση, καλές αγορές!
Ή δίδαξε, ή μάθε, ή φύγε...
- nik16v
- Λύκειο

- 12
- Has thanked: 8866 times
- Been thanked: 3947 times
Επειδή και εγώ διάβασα αρκετά τελευταία για τα straight razors ίσως ήταν καλή ιδέα τα έμπειρα μέλη σε συνεργασία με τους διαχειριστές (εντάξει το ξέρω είναι καλοκαίρι) κάποια στιγμή να δημιουργήσουν ένα θέμα sticky σχετικά με κάποιον που θέλει να μπει στα straight.
Κατηγορία καινούργια για νέοεισερχόμενο 1,2,3, τώρα για τα μεταχειρισμένα ίσως τα έμπειρα μέλη να έκαναν μία δικιά τους λίστα προτίμησης από εκείνα που έχουν π.χ. 1 Kropp, 2 Bengall κλπ.
Δεν ξέρω αν θα είναι εξυπηρετικό.
Βέβαια αυτά μπορούμε να τα συζητήσουμε και από κοντά σε κάποια συνάντηση με τους "μαχαιράδες".
Υ.Γ. Φιρί φιρί το πάτε όλοι να αγοράσω. Πλησιάζουν τα γεννέθλιά μου ευτυχώς. :bigsmilie
Κατηγορία καινούργια για νέοεισερχόμενο 1,2,3, τώρα για τα μεταχειρισμένα ίσως τα έμπειρα μέλη να έκαναν μία δικιά τους λίστα προτίμησης από εκείνα που έχουν π.χ. 1 Kropp, 2 Bengall κλπ.
Δεν ξέρω αν θα είναι εξυπηρετικό.
Βέβαια αυτά μπορούμε να τα συζητήσουμε και από κοντά σε κάποια συνάντηση με τους "μαχαιράδες".
Υ.Γ. Φιρί φιρί το πάτε όλοι να αγοράσω. Πλησιάζουν τα γεννέθλιά μου ευτυχώς. :bigsmilie
- ch2700
- Λύκειο

- 14
- Has thanked: 672 times
- Been thanked: 1639 times
:eekΓιώργος. έγραψε:Μετά ακολούθησαν και άλλα (Kropp, Bengall, Eye Witness, R.Hovenden, Revisor), όλα vintage.
Nikos
- tuscani7
- Νήπιο

- 12
Πραγματικα απιστευτη η βοηθεια σας ......
Φιλε Γιωργο μερες διαβαζω τωρα απο τα παλιοτερα προς τα νεοτερα και εφτασα και καποια στιγμη και στο δικο σου
σχετικα με την Muhle RM30 ...
Μου εκανε κλικ .... :drool
καλα και τα dovo δεν λεω και πως θα μπορουσα μιας και ειμαι ακομα απειρος ......
ενδιαφερων και η αποψη σου για τα used ....
η ακομα και για τα kropp ....
μενει λοιπον να μαθουμε και που τα πουλανε να δουμε και να συγκρινουμε .....
και παλι ευχαριστω πολυ ολους σας !!! :thnx :thnx :thnx :thnx :thnx :thnx
Φιλε Γιωργο μερες διαβαζω τωρα απο τα παλιοτερα προς τα νεοτερα και εφτασα και καποια στιγμη και στο δικο σου
σχετικα με την Muhle RM30 ...
Μου εκανε κλικ .... :drool
καλα και τα dovo δεν λεω και πως θα μπορουσα μιας και ειμαι ακομα απειρος ......
ενδιαφερων και η αποψη σου για τα used ....
η ακομα και για τα kropp ....
μενει λοιπον να μαθουμε και που τα πουλανε να δουμε και να συγκρινουμε .....
και παλι ευχαριστω πολυ ολους σας !!! :thnx :thnx :thnx :thnx :thnx :thnx
-
Γιώργος.
- Νήπιο

- 12
- Has thanked: 67 times
- Been thanked: 23 times
Ναι Νίκο.. Μετά το Encore, που είναι πολύ γλυκό ξυράφι, μου άνοιξε η όρεξη όπως σου είπα και άρχισα να ψάχνω για περισσότερα! 'Έχω και ένα σουηδικό στον δρόμο..!ch2700 έγραψε::eekΓιώργος. έγραψε:Μετά ακολούθησαν και άλλα (Kropp, Bengall, Eye Witness, R.Hovenden, Revisor), όλα vintage.
Ή δίδαξε, ή μάθε, ή φύγε...