Ποιό σαπούνι ή κρέμα για προστασία απο κοψίματα

tiguansm
Νήπιο
Νήπιο
11
Has thanked: 215 times
Been thanked: 93 times

Ποιό σαπουνι ή κρεμα προτείνετε για προστασία απο κοψίματα.
Υποθέτω πως πρέπει να δημιουργεί ένα φιλμ προστασίας στο δέρμα.
Δυστυχώς έχω πολυ δυσκολα γένεια στο λαιμό και πηγούνι και δυςκολευομαι καθε φορά να τα καθαρίσω κόντρα με τίποτα.
Άβαταρ μέλους
Iasonas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 830 times
Been thanked: 2604 times

Καλυτερη τεχνικη, προετοιμασια και συνδυσμος λεπιδας μηχανης, το κοψιμο ειναι αποτελεσμα αυτων των τριων και οχι τοσο του σαπουνιου (εκτος και αν χρησιμοποιεις σαπουνι χεριων :megagrin )
Το Ιασονας με Ο
Άβαταρ μέλους
newinhere
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
11
Has thanked: 62 times
Been thanked: 180 times

H proraso λέει αν δεν κάνω λάθος πως το κόκκινο σαπούνι της είναι για σκληρές τρίχες... Μήπως θα βοηθούσε για να τις μαλακώσει;
Τι ακριβώς εννοείς δύσκολα γένεια;
Νομίζω έχω S.A.D.
“I have come here to chew bubblegum and kick ass…and I’m all out of bubblegum.”
Μην κοιτάς το τι· αλλά το γιατί!
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Οπως εχω αναφερει και αλλου, και οχι μονο μια φορα, η προετοιμασια ειναι η μητερα ολων των καλων..

Ακομη και αν πας να ξυριστεις μετα το ντους, εφοσον εχεις ιδιομορφη οπως λες τριχα (δωσε μια επεξηγηση, τι εννοεις.. ειναι στριφτη, βγαινει σε διαφορετικες φορες? Τι εννοεις..), πλυνε το προσωπο σου με σαπουνι χεριων (οχι υγρο κρεμοσαπουνο!!!), κατα προτιμηση με tallow. Αφου βρεξεις τα γενια, τριψε ο σαπουνι επανω τους. Να το βρεχεις συχνα πυκνα. Αφου ασπρισει το προσωπο, κανε για καπου 20 δευτερολεπτα μασσαζ και τριψτα. Ξεπλυσου με ζεστο νερο. Ετσι εχεις θα πω με μια σιγουρια 99% τριχες απελευθερωμενες απο λιπος και υπολειμματα του δερματος, οι οποιες ειναι ετοιμες για το σαπουνι ή την κρεμα ξυρισματος. Και τα δυο εχουν μεν καθαριστικα, αλλα οταν τα χρησιμοποιεις σε γενια με τετοια προετοιμασια, εχουν "πιο ευκολη" δουλεια για να μαλακωσουν τις τριχες με το να βοηθησουν να εισχωρησει νερο, κλπ κλπ κλπ.

Η τεχνικη και το hardware που ανεφερε ο Ιασονας, ειναι βεβαιως το επομενο Α και Ω. Αυτα θα ερθουν με τον καιρο, πολλη εξασκηση, και ακομη πιο πολυ διαβασμα στις σελιδες μας! :megagrin :megagrin

Φιλικα
Στεφος
Εικόνα
tiguansm
Νήπιο
Νήπιο
11

Το πρόβλημα με τις τρίχες είναι ότι ειναι σκληρές και βγαίνουν με διαφορετική φορά σχεδόν σε καθε σημείο του προσώπου.
Π.χ. Στο λαιμό αριστερα είναι σχεδον Β Ν αλλα δεξιά από κέντρο προς δεξιά το πηγούνι δεξιά παρόμοια αλλα με άλλη γωνία
Ενω λοιπόν σχεδον σε ολο το πρόσωπο κανω ικανοποιητικό ξύρισμα στο λαιμο και πηγούνι δεξιά έχω πρόβλημα δεν μένω αξύριστος τουλάχιστον τόσο πολυ οπτικά αλλά μόλις τρέξω το χέρι μου κόντρα στις περιοχές αυτές και δω πιο προσεκτικα στον καθρέφτη βλέπω πως έχουν μεινει αξύριστα.
Προετοιμασια πιστεύω κάνω καλή προετοιμαςία απ´ ότι έχω διαβάσει στο φορουμ :thnx
Κοντρα ούτε λόγος με ´αρπάζει αμέσως´ ούτε μικρή γωνία κόντρα είναι αποδεκτή .
:(
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12134 times

Υπαρχει παντα και η αλλη προσεγγιση την οποια ακολουθω εδω και καιρο μιας και εχω παντοκατευθυντικα γενια και βαριεμαι να ακουω σχολια για τα 4-5 ή και παραπανω περασματα που εκανα στο παρελθον. Δεν ειναι απαραιτητο να προσπαθεις για το απολυτο baby face ξυρισμα - το BBS δεν ειναι για ολους. Μην περνας το χερι σου με αντιθετη φορα στο προσωπο σου και απογοητευεσαι.

Κανε σωστη προετοιμασια - οπως τα ειπαν ο Ιασονας και ο Στεφανος - ριξε ενα καλο και βαθυ περασμα απο πανω προς τα κατω σε ολο το προσωπο - αν το αντεχεις, και ενα απο το αυτι προς τη μυτη. Ξεπλυσου, πνιξε το προσωπο σου με το αγαπημενο σου after shave και χαιδεψε το απο πανω προς τα κατω - μια χαρα θα ειναι (και θα φαινεται). Σε 12-18-24 ωρες αναλογα με την τριχοφυια σου θα εισαι οκ να ξαναξυριστεις και να χαρεις τη διαδικασια. Δεν θελει πιεση για τιποτα - να σου μενει μονο η απολαυση.

Απλα μια αποψη.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
newinhere
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
11
Has thanked: 62 times
Been thanked: 180 times

Αν είσαι νέος ακόμη σε αυτό τον τρόπο ξυρίσματος, κάνε τις προετοιμασίες που σου λένε τα παιδιά και απλά περίμενε μερικά ξυρίσματα... Το βλέπω σ'εμένα, κάθε φορά και καλύτερα. Ίσως να βελτιώνεται η τεχνική μου... Ίσως να συνιθίζει το δέρμα... Δεν ξέρω αλλά τα ξυρίσματα γίνονται καλύτερα... ;)
Νομίζω έχω S.A.D.
“I have come here to chew bubblegum and kick ass…and I’m all out of bubblegum.”
Μην κοιτάς το τι· αλλά το γιατί!
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Και μην ξεχνας να κανεις μικρες κινησεις ωστε να προσαρμόζεις την μηχανη με την φορα.
Εικόνα
tiguansm
Νήπιο
Νήπιο
11

herco έγραψε:Υπαρχει παντα και η αλλη προσεγγιση την οποια ακολουθω εδω και καιρο μιας και εχω παντοκατευθυντικα γενια και βαριεμαι να ακουω σχολια για τα 4-5 ή και παραπανω περασματα που εκανα στο παρελθον. Δεν ειναι απαραιτητο να προσπαθεις για το απολυτο baby face ξυρισμα - το BBS δεν ειναι για ολους. Μην περνας το χερι σου με αντιθετη φορα στο προσωπο σου και απογοητευεσαι.

Κανε σωστη προετοιμασια - οπως τα ειπαν ο Ιασονας και ο Στεφανος - ριξε ενα καλο και βαθυ περασμα απο πανω προς τα κατω σε ολο το προσωπο - αν το αντεχεις, και ενα απο το αυτι προς τη μυτη. Ξεπλυσου, πνιξε το προσωπο σου με το αγαπημενο σου after shave και χαιδεψε το απο πανω προς τα κατω - μια χαρα θα ειναι (και θα φαινεται). Σε 12-18-24 ωρες αναλογα με την τριχοφυια σου θα εισαι οκ να ξαναξυριστεις και να χαρεις τη διαδικασια. Δεν θελει πιεση για τιποτα - να σου μενει μονο η απολαυση.

Απλα μια αποψη.
Ευχαριστώ για τις προτάσεις σου .
Πιστεύω και εγω τελικά πως κυνηγάω το BBS ( μάλλον καταλοιπο από την εποχη των ηλεκτρικων ή πλαςτικών) και αυτο για μένα μάλλον ειναι πολύ δυσκολο.
Νομίζω ότι το ξύρισμα πάνω κάτω είναι το καλύτερο ίσως και ενα πρώτο ανάλογα τη φορά της τρίχας στο λαιμό παντως δεν το καταφέρνω ευκολα, δεν επιτυγχάνω την κατάλληλη γωνία .

Το φοβόμουν λιγο το καθημερινό ξύρισμα για το δέρμα αλλά αν δεν το ταλαιπωρώ με πολλα περάσματα και με τα νέο μου σαπουνι & pre shave της TOBS που απέκτησα πιστεύω πως θα είναι η καλύτερη επιλογή.
Ίσως και κάποια open comb πολυ μαλακή όμως, να ήταν μία λύση για λιγότερα περάσματα ; :confused
Εχω διαβάσει πως οι παλιες Gillete open comb ειναι πολύ μαλακές
Σας ευχαριστώ ολους σας για τις προτάσεις σας. :thnx
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Τα παιδιά τα είπαν όλα. Προετοιμασία, σωστή τεχνική, αποτελεσματική AS ρουτίνα και μακριά απο ψυχαναγκασμούς. Τα bbs κ.λπ. είναι καταστάσεις marketing που εφηύραν τα μεγάλα ξυριστικά site για να προωθούν προϊόντα και βέβαια οι ηθοποιοί πριν βγουν στη τηλεόραση φοράνε ένα τόνο make up. Οπότε μην ψάχνουμε πράγματα που δεν υπάρχουν. Το ζητούμενο είναι ένα άνετο, συμμετρικό, βαθύ και υγιές ξύρισμα και αυτό είναι διαφορετικό οπτικά για τον καθένα ανάλογα και με τα γονίδια του
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ερωτήσεις αρχαρίων”