Μετά το omega 48 & 49 ποιο?

Άβαταρ μέλους
simi
Νήπιο
Νήπιο
11
Has thanked: 66 times
Been thanked: 18 times

Γεια σας,

Μετά από περίπου 6 μήνες που ξυρίζομαι με Omega 48 και Omega 49 που είναι τα πρώτα μου πινέλα και τα χρησιμοποιώ μέρα παρά μέρα εναλλάξ θα ήθελα να πάρω και κάποιο άλλο πινέλο.
Αφρό κάνω με σαπούνια κυρίως και λιγότερο με κρέμες σε μπολ και σπάνια κατευθείαν στο πρόσωπο, θέλω να φορτώνεται σχετικά εύκολα το πινέλο.
Δεν ξέρω αν πρέπει το επόμενο να είναι ασβού η πάλι χοίρου.
Μου αρέσουν αυτά που βλέπω στις φώτο που έχουν πλούσιο και φουντωτό θύσανο με ξύλινες λαβές.
Seize the day!
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Η ερώτηση είναι: σου αρέσει το πινέλο να το αισθάνεσαι στο πρόσωπο (δηλαδή σαν τα Omega σου) ή να είναι περισσότερο σα χάδι;
Επίσης, πόσα σκοπεύεις να ξοδέψεις;
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Άβαταρ μέλους
simi
Νήπιο
Νήπιο
11

Θα ήθελα να μου κάνει καλό μασάζ για να μπορεί να μαλακώνει τις τρίχες, τώρα αν με "χάιδευε" κιόλας δεν θα έλεγα όχι.
"Value for money", το πολύ 60-65 ευρό αλλά αν υπάρχει καλή πρόταση με τα μισά λεφτά δεν θα έλεγα όχι.
Seize the day!
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Μπορείς να δεις τα:
Semogue SOC Boar (χοίρος, κάνει καλό μασάζ αλλά μαλακώνει αρκετά)
Semogue SOC Two-band (ασβός, πιο απαλό πινέλο και γενικά πολύ δυνατό)
New Forest Tubby/Tubby 2 (ασβός, μαλακό πινέλο)
Frank Shaving/Liojuny shaving (ασβοί, κινέζικα πινέλα)

Αν θέλεις χοίρο (που είναι και πιο οικονομικός), κοίτα τα Semogue. Αν θες ασβό, τότε έχει περισσότερες επιλογές.
Το SOC boar πάντως είναι ένα πινέλο πασπαρτού και ποτέ δεν έχω ακούσει κάποιον να έχει παράπονα ή να μην είναι ευχαριστημένος.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Αυτά τα πινέλα που σου πρότεινε ο Δημήτρης είναι ολα ενα και ενα. Όπως και οτι θα συμφωνήσω απόλυτα οσον αφορά το SOC boar . Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να το πήρε και να μην είναι ευχαριστημένος. Παίρνεις αυτό και καθάρισες . Ποιότητα , ομορφιά , λειτουργικότητα ολα σε ενα.
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
simi
Νήπιο
Νήπιο
11

1)Semogue SOC Boar (χοίρος, κάνει καλό μασάζ αλλά μαλακώνει αρκετά)
2)Semogue SOC Two-band (ασβός, πιο απαλό πινέλο και γενικά πολύ δυνατό)

Η διαφορά τιμής σε αυτά τα δυο είναι 1 προς 2,5 σχεδόν, πως δικαιολογείτε αυτή τη διαφορά?
Seize the day!
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13

Το ενα έχει τρίχες χοίρου , το άλλο τρίχες ασβού και μάλιστα ποιότητα 2 band .Εκει βρίσκεται η διαφορά. Και οχι, το SOC Two-band δεν νομίζω οτι μπορείς να το πεις απαλό πινέλο . Είναι λίγο τραχύ , αλλά με την χρήση μαλακώνει και αυτό χωρίς βέβαια να φτάνει σε μαλακότητα τριχών κάποιο super η silvertip. Όπως και οτι το New Forest 2 band έχει σαφώς μαλακότερες τρίχες απο το Soc 2 band.
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
simi
Νήπιο
Νήπιο
11

Οι ποιο σκληρές τρίχες υπάρχει πιθανότητα να μου προκαλέσουν ερεθισμό η θα κάνω καλύτερο μασάζ?
Seize the day!
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13

Αυτό εξαρτάται απο την σκληρότητα των γενιών σου , αλλά και απο την ευαισθησία του δέρματος σου . Το SOC 2 band είναι ενα πάρα πολύ καλό πινέλο ,πολύ πυκνό και με πολύ δυνατό backbone. Απλά εγω προσωπικά προτιμώ πλέον πινέλα με μαλακότερες τρίχες χωρίς να σημαίνει αυτό οτι του SOC είναι σκληρές. Πχ του New forest 2 band που πήρα οι τρίχες είναι πιο μαλακές στις άκρες απο οτι του SOC 2 band , κάτι που εγω το προτιμώ , κάποιος άλλος όμως ισως οχι. Επίσης να γνωρίζεις οτι τα πινέλα χοίρου της Semogue κάνουν "βεντάλια" με τις τρίχες τους , δλδ ανοίγουν αρκετά , κάτι που με τα πινέλα της Omega δεν συμβαίνει. Δες την φωτό για να καταλάβεις

Εικόνα

Επίσης οι τρίχες του είναι σαφώς μαλακότερες απο τις αντίστοιχες χοίρου της Omega.

Ούτε το SOC 2 band ανοίγει πολύ σε σχέση με άλλα ασβού .

Εικόνα

Γενικά όποιο και να προτιμήσεις θα είναι πινελάρα. Απλά πιστεύω οτι το SOC bristle δεν θα πρέπει να λείπει απο κάποια συλλογή πινέλων με τρίχα χοίρου.
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
nikos.a

Νομίζω ότι η απάντηση του Άρη είναι σαφέστατη.

Για κάποιο περίεργο λόγο, πολλοί έχουν και τα 2 SOC, συμπεριλαμβανομένου και εμού. Δεν είναι τόσο το κόλλημα, όσο η ανώτατη ποιότητα της τρίχας και των 2 αλλά και η εργονομία- ομορφιά της λαβής. Από τη μία, έχεις το καλύτερο πινέλο χοίρου της αγοράς κι από την άλλη, ένα τρομερό vfm πινέλο ασβού, που μόνο δυσαρεστημένο δεν θα σε αφήσει. Όποιο και να επιλέξεις κερδισμένος θα είσαι. Καλό είναι βέβαια, να δοκιμάσεις και κάτι διαφορετικό από χοίρο. Όπως και να 'χει, με την αγορά του ενός, είναι πολύ πιθανό μετά από λίγο καιρό, να καταλήξεις και με τα 2. Μιλούν τα στατιστικά εδώ... :ninja_hide :megagrin
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το πινέλο”